Double action truss rod
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Double action truss rod
Da li neko ima uputstvo ili crtez, video zapis kako tacno radi i kako se pravi sipka za vrat koja moze da radi u ova smera,(kao stewmac sipka), ja sam jedanput naleteo na netu i sad ne mogu da nadjem. posle uspesno izradjenog tela hteo bi da probam da uradim vrat, ali nebih da stavljam kalsicnu sipku zbog radijusa koji mora da se ureze za nju
pozzz i hvala
pozzz i hvala
Re: Double action truss rod
Za pocetak ti trebaju leve i desne ureznice i nareznice...Obe sipke na krajevima imaju po jedan levi i jedan desni...Napinjac (matica) ti ide na kraj gde je levi navoj od donje sipke...Sledeca muka ti je pravljenje matica koje ce imati urezane navoje i to tako da jedna ima dva leva a druga dva desna...Spakujes sve to i ..VOILA! Double action truss-rod! 

sve je to lepo i mislim da sam skontao ali daj neki crtez, dimenzije i tako to

Sa stewmac-a, ima jos razlicitih varijanti pa pogledaj

http://www.stewmac.com/shop/Truss_rods/ ... _Rods.html
Ote mi covek rec iz usta... 

ok samo js jedna stvar da mi se pojasni. jedna sipka je fiksna a druga se cela okrece, a posto su levi i desni navoj u jednom smeru ce sipka koja se okrece biti duza, pa ce ici na jednu stranu, a u drugom smeru ce fiksna sipka biti duza i ici ce u drugu. esam li u pravu ili sam nesto krivo shvatio
Kompletnu krivinu si pravo shvatio...
Upravo tako...

Upravo tako...
e pa danas sam pricao sa kolegom strugarem i kaze mi da nema levu ureznicu niti ce je nabavljati. sipku bi mogao da mi nareze na desni i levi navoj na strugu ali nemoze da mi ureze maticu. tako da sve bar za sada pada u vodu.
jedno drugo pitanje. posto je jedini razlog zbog kojeg bi stavljao double action truss rod, izbegavanje kopanja kanala sa radiusom, kako bi bilo staviti obicnu duplu sipku, koliko znam ona se takodje mece u ravan kanal, ali radi samo u jednom smeru i nema zajebancije(da prostis) sa levim i desnim navojima.
jedno drugo pitanje. posto je jedini razlog zbog kojeg bi stavljao double action truss rod, izbegavanje kopanja kanala sa radiusom, kako bi bilo staviti obicnu duplu sipku, koliko znam ona se takodje mece u ravan kanal, ali radi samo u jednom smeru i nema zajebancije(da prostis) sa levim i desnim navojima.
Ja nisam rezao levi navoj već desni. Da bih izbegao odvrtanje šipke u delu koji treba da je fiksan (sa levim navojem) kanuo sam u navojnu vezu lepak Loctite 638.
Veza je izuzetni jaka a popušta jedino jakim zagrevanjem. Već mesecima kod mene radi sve O.K.
Veza je izuzetni jaka a popušta jedino jakim zagrevanjem. Već mesecima kod mene radi sve O.K.
Da ne otvaram novu temu, dizem ovu iz mrtvih. Posto kod nas bas i ne moze da se nadje DATR, moracu sam da je pravim. Zanioma me koji se materijal koristi za samu sipku? Cuo sam da je u pitanju (valjda) "po naski" vuceni celik?!
Inace vrat za Strata je pitanju, maple iz jednog dela pa cu kopati rupu sa zadnje strane. E posto nisam siguran koliko bi uspesno uspeo da izvedem radijusni kanal, resio sam da idem sa ravnim i da koristim dual action TR.
Inace vrat za Strata je pitanju, maple iz jednog dela pa cu kopati rupu sa zadnje strane. E posto nisam siguran koliko bi uspesno uspeo da izvedem radijusni kanal, resio sam da idem sa ravnim i da koristim dual action TR.
moj cale ih pravi od prohroma...mozda je overkill, ali ne skodi
siguran si da za 20 godina nece navoj da zardja i pocne da zeza.