Tolex, tweed, ma bilo kakav skaj da izgleda pristojno?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Tolex, tweed, ma bilo kakav skaj da izgleda pristojno?
A jel bilo nekog posebnog razloga da se ne koristi turretboard za unutrasnje komponente, onako na gomili mi sve deluje... scary. Ono, kontam da bi meni bila frka zbog spojeva, zamene komponenata itd...
Tako deluje zato što je skroz bezveze ovaj pogled, već iz malog ugla uopšte ne deluje scary. Ima jedna mala pločica alla turret koja drži neke stvari za koje je bila bojazan da su preblizu. Sve ostalo je na vrlo sigurnoj distanci. Zamena komponenti je jedna komplikovana i ovako i kad je na turret-u..Trooper wrote:A jel bilo nekog posebnog razloga da se ne koristi turretboard za unutrasnje komponente, onako na gomili mi sve deluje... scary. Ono, kontam da bi meni bila frka zbog spojeva, zamene komponenata itd...
Moraću da izvadim šasiju pa da slikam, da vidiš da nije uopšte scary, a pogotovo u 3D nije.
A razlog... pa da se bude tr00

komil wrote:Pitaću u lokalnoj štampariji za prednju ploču.
mozda je bolje da pripremis korel ili illustrator fajl prednje ploce i odes kod gravera da ti to urade laserom ili CNC glodalom? oma izbuse i rupe i sve.
Jesi li nabavio taj skaj?komil wrote:Još nisam kupio skaj, ali se u međuvremenu radilo na kutiji i nekim detaljima tipa ručka. Sa skajem je glavna dilema estetske prirodeali, bogami, razlike u prodavnicama što se tiče cene su PREKO 1000%! Micha, išao sam kod krznara, ponudio mi je pravu kožu za vrlo pristojnu cenu, međutim, bojim se pre svega da bih zeznuo nešto jer skaj je u ovom slučaju dosta lakši za rad, predviđen za ravne površine (leđa teleta nisu baš ravna)..

Nabavio sam skaj i presvukao kutiju. Mogu i da slikam (il da čekam da rešim i prednju ploču?). U Novom Sadu sam našao dve cene skaja: za 3000 din, veliki izbor dezena (ima čak i imitacija zmijske, krodoliske kože itd), čini se da je podloga čvršća i deblja nego inače. U drugoj prodavnici, vrlo standardna ponuda, za 1200-1300 din. A u Beogradu u YU Sorbonu, više nego duplo jeftinije od toga. Na kraju sam onda uzeo u Sorbonumichabass wrote:Jesi li nabavio taj skaj?Ja pre neki dan u BG uzeo da probam neki fini skaj. Gospodin koji radi tamo mi je objasnio da ako se želi nešto čvršće od obične eko kože (koja je valjda od nekog derivata poliuretana?) onda se uzima eko koža na bazi PVCa.... kupio sam jedno parče 20cm širine da probam kako se lepi sintelanom i dal je išta jače od normalne eko kože pa javljam utiske, ovako na dodir zaista izgleda nešto žilavije od one obične eko kože koju viđamo svugde po radnjama. Ova radnjica se nalazi u Aleksandra Dubčeka na kraju bulevara Mihajla Pupina...

Nemam pojma za trajnost, nešto mi se čini da taj kvalitet podloge ove "skupe" varijante ne igra ulogu kad se lepi na boksove, da radim tašnice, novčanike - podloga bi mi svakako bila bitna. A trajnost gornjeg sloja - pa stvarno ne znam kakva je gde. Svideli su mi se neki dezeni u "skupoj" varijanti, ali, bojao sam se da bi možda ispali kičasto kad bi se cela kutija uradila u njima - tako sam ovog puta došao do neke sigurica varijante. Odlična varijanta bi bila kad bih sa nekim razmenio neke parčiće. Tako bi se neki detalji mogli uraditi u drugoj boji i te kombinacije bi bile zanimljive. Moram se učlaniti u neke ženske facebook grupe da menjam parčiže skaja

Tnx. Svakako ću odraditi u Corel-u. U lokalnoj štampariji su mi ponudili dve varijante, obe za 600din. Jedna je štampa na samolepljivoj, providnoj PVC foliji, koju zalepim preko aluminijuma koji mi je front. Jedini problem sa tom opcijom je što kažu da je to bolje raditi kad je podloga svetla, takva im je štampa da bi se crna ipak malo videla ispod odštampanog. Druga varijanta je da to šibnu na mašinu koja iseca pvc nalepnice. To je odlična varijanta za nalepnice koje su iz malo delova, ovako bih morao sam sklopiti desetak sitnih. Preko svega toga bih stavio još jednu providnu pvc foliju radi trajnosti.NURBS wrote:komil wrote:Pitaću u lokalnoj štampariji za prednju ploču.
mozda je bolje da pripremis korel ili illustrator fajl prednje ploce i odes kod gravera da ti to urade laserom ili CNC glodalom? oma izbuse i rupe i sve.
p.s. Da ne zaboravim da se svima zahvalim za ideje za skaj, čak dve od tri ponude koje sam naveo (i razmatrao) su sa ove teme. Hvala!