maksabass wrote:Desava se desava da se napravi greska prilikm rada-ljudi rade pa i grese.
kao neko ko isto tako nesto radi i stvara za druge i sam sam dosao u situaciju da budem ispluvan,ne svojom krivicom ili krivicom coveka z koga re to nesto uradjeno ,nego od nekoga treceg.Jako neukusno...
Vidite,neznam ni jednog ni drugo,ni cime se bave ni kako se bave,doduse za Jeana sam samo cuo,al ovako...gledam stvari iz mog ugla i pokusavam da budem objektivan.
Kad se odlucite da Vam nas majstor nesto odradi...uvek imate tu mogucnost da ga mnogo lepo nagrdite ,ako niste zadovoljni,sto za ove kako da kazem svetske tu mogucnost nemate...
Znate li koliko ima losih fendera ,bilo starijih ,a pogotovo novijih...po nekom mom saznaju imaih bar duplo vise.Ovo pricam samo sto sam cuo.
Dosta njih uopste ne svira isto-to svi znamo,jeste taj ton ,al kako kad. Pa tako i nasi majstori ,kad ga nabodu to je to ,al mogu i da ga ne nabodu...To ljudi koji se odlucuju da im se nesto pravi MORAJU DA IMAJU NA UMU.Cini mi se da se od majstora ocekuje ponekad i previse,da se bas onako odradi kako je taj neko zamislio...pa majstor nezna sta se tom vrti po glavi.
Sa druge strane majstor nesme da fusari u svojoj izradi....pazi desi se da nesto promake,ljudi smo,al isti taj mora da bude spreman da prizna da je tu i tupogresio i ispravi svoju gresku,ako ne 100% onda bar u domenu njegovih mogucnosti.
I tako...po nekima bi mozda trebali da se manemo posla oko izrade muzickih instrumenata-jelte ,ima to ko da radi umesto nas,USD,UK,pa cak i Kina je bolja nego neki nasi majstori.Prosto ne delim njihovo misljenje i mislim da smo mi jedna jos uvek ne zaglupljena americkim sindromom i masonerijom, veoma kreativna nacija.I trebamo vise dobrih i kvalitetnih ljudi i majstora pored ovih sto ih ima.
A uvek se krece od nule...konkurencija je tu ...zato se borite sto boljim nacinom izrade,pa mozda i neko od nasih majstora bude imao svetski priznat brend u svetu muzike.jer i taj fender je krenuo od nule-dobro doduse pre 50 godina(malo li je),al NIKAD NIJE KASNO ZA DOBAR POCETAK
Slazem se ali...
Jeste pogresi svaki covek ali reba priznati gresku, ja sam slicno iskustvo ima sa Jeanom kao saurus, covek nece da prizna i uvaljuje neku nonsens pricu.
Evo recimo ja kazem svakom kazem da on gitaru nemora da kupi, i ako je radjena po njegovoj zelji moze na kraju da mu ne lezi.
Bas iz tog razloga jer sam imao takvo iskustvo, gitara je radjena po mojoj zelji a na kraju mi nikako nije odgovarala. Mislim nije to ta gitara bila koji bi ja uzeo da je visila pored jos 5-6 na zidu.
Al ako je custom po zelji onda bi trebalo da imas bas taj feeling...
Slazem se da moze i nas majstor kao i bilo gde na svetu biti svetski priznat. Al koliko je tu potrebno...
Na neki nacin najmanje zavisi od toga dal pravis dobre gitare a mnogo vishe od nekih drugih stvari.
Al jedno je sigurno, neces postati ni lokalno priznat ako nemas konstantan kvalitet!