Koji mahagoni????

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

guv'nor

Re: Koji mahagoni????

Post by guv'nor » 05 Apr 2013, 14:39

Dersu Uzala wrote:Ja mislim, sta god da uzmes, pogresices, tako da nemas frke.
:metal: :ziveli:
Dersu Uzala wrote: Swietenia je swietenia. Ne mora da bude iz Centralne Amerike, sad se to nangro gaji u Aziji, bas taj rod i genus.
Je l' to seku ovi iz Edwardsa u Kini pa salju na final assembly u Japan?
Kazu da nikada nista nisu (niti ce) busili, a svaki LP im ima 3,2-3,7 kg... :nixweiss:

P.S. Evo ovaj kaze da jeste, ali nemam pojma ko je lik i koliko je relevantan http://pickroar.com/504/edwards-e-lp-98lts-review/

Gagi909

Post by Gagi909 » 08 Apr 2013, 03:53

guv'nor wrote:
Dersu Uzala wrote:Ja mislim, sta god da uzmes, pogresices, tako da nemas frke.
:metal: :ziveli:
Dersu Uzala wrote: Swietenia je swietenia. Ne mora da bude iz Centralne Amerike, sad se to nangro gaji u Aziji, bas taj rod i genus.
Je l' to seku ovi iz Edwardsa u Kini pa salju na final assembly u Japan?
Kazu da nikada nista nisu (niti ce) busili, a svaki LP im ima 3,2-3,7 kg... :nixweiss:

P.S. Evo ovaj kaze da jeste, ali nemam pojma ko je lik i koliko je relevantan http://pickroar.com/504/edwards-e-lp-98lts-review/
Stvarno ne znam dali covek koje takve gluposti prica moze biti iole relevantan.
Izjave kao da je njegov Edwardson blizi pravom 59 Les Polu ili da ima 59 Neck profil, ili kako je prelep taj nandzarasti burst.
Nije taj decko bio ni blizu pravom 59 Les Polu da bi znao koja je gitara bliza po bilo cemu, ili kakav je 59 Neck profil. A da je taj nandzarasti burst uzas i da ta boja nema nikakve veze
sa finishom ili vremenskim fadingom pravog 59 Les Pola ili u opste bilo kojeg Gibson finsha bilo koje godine, moze svako da vidi. Bar na netu ima par slicica.
I ima par knjiga gde se 59 LP opisuje u detaljima itd....

Postovao bi ja da svi ti momci sto vole japanske kopije i sto se loze ustvari imaju pravog 59 LP ili mogucnosti da uporede.

Najodvratnije mi je izjava da Gibson ustvari proizvodi kopije jer to vise nisu isti radnici niti iste masine a i fabrika nije vise na istom mestu.

Nema veze sa prvobitnim postom al ajde..

Milanares

Post by Milanares » 08 Apr 2013, 07:58

mda, sram ih bilo, aj svi za te pare po gibson lp studio u ruke i budte srecni sto niste dobili batine.

Gagi909

Post by Gagi909 » 08 Apr 2013, 14:46

Milanares wrote:mda, sram ih bilo, aj svi za te pare po gibson lp studio u ruke i budte srecni sto niste dobili batine.
Pocni bilo koji biznis u garazi.. i onda kad te krene iznajmis ili kupis neki prostor pa kupis nove masinice i zaposlis 1-2 radnika.
Zbog potraznje i uspeha pocnu kinezi iz bloka da te kopiraju i tvrde da tvoj kvalitet vise nije taj prvobitni jer nisi vise u garazi sa starim masinama.

!?

Milanares

Post by Milanares » 08 Apr 2013, 15:15

i onda ja srozam kvalitet svog proizvoda, dignem cene u nebesa i krenem svuda da se busam u grudi moje patriocke.
i kupce posle odredjenog vremena krene da bolucka tuks i za mene i za moj logo i za moju istoriju.
kazi koliko bi me kostao LP sa korektnim mahagonijem i long tenon vratom? proizvodjac nebitan.

Gagi909

Post by Gagi909 » 08 Apr 2013, 15:34

Koliko bi kostao??

pa zavisi sta i koga hoces da podrzis.
Ako hoces japance o pre svega transportne preduzimace. onda uzmes tokai, edwardson i sve te ostale, ne znam im cenu to me nimalo ne zanima, verovatno nekih 1000 evra.
Problem je sto ta gitara kosta u proizvodnji 100evra i dok stigne u evropu ugrade se njih 5, pa ti vidi.

Ako hoces moze i nas majstor da ti odradi posteno, kao sto smo vec videli i culi. Za verovatno nekih 1000 -+200 ces podrzati svog coveka sto u tvojoj zemlji zivi i na neki nacin
doprineti da se kolko tolko okrece.

Ove skupe boutique necu ni da spominjem

Gagi909

Post by Gagi909 » 08 Apr 2013, 15:36

Ako hoces nesto jos jeftinije imas ove Vintage.

Cuo sam da su bas dobre za te pare + odlicno izgledaju

Milanares

Post by Milanares » 08 Apr 2013, 15:53

"proizvodjac nebitan" znaci da hocu SEBE da podrzim. ja sam taj covek koji zivi u svojoj zemlji od svog dinara.
gibsonu i mitrosu ne dam ni dinara, ni za trzalicu.
ako mi pak ovdasnji majstor nudi swietenia mahagoni, takvu izradu, taj hardver i te dankane po ceni nizoj od japanca - :bow:
edwardson ne postoji. vintage ne radi long tenon.
:ziveli:

Gagi909

Post by Gagi909 » 08 Apr 2013, 15:58

Milanares wrote:i onda ja srozam kvalitet svog proizvoda, dignem cene u nebesa i krenem svuda da se busam u grudi moje patriocke.
i kupce posle odredjenog vremena krene da bolucka tuks i za mene i za moj logo i za moju istoriju.
kazi koliko bi me kostao LP sa korektnim mahagonijem i long tenon vratom? proizvodjac nebitan.
Sigurno da Gibson nije namerno srozao kvalitet ako im je uopste opao kvalitet.
Problem je sto je Gibsonu mahagoni primarni materijal i sigurno da su jednog momenta imali frku.
Dok drugim firmama nije a i te japance i kineze niko ne dovodi u pitanje, ako je krs onda neme veze jer je to samo jeftina japanskokineska kopija, to se i ne spominje.

Te tvrdnje nekih momaka kako je japanac bolji i blizi 59ici su gluosti.

Japanci i kinezi su jednostavno dobili na kvalitetu, sad za relativno jeftine pare dobijes odlicnu gitaru i pocnes sebe da ubedzujes kako je bolje od originala zato sto je jeftinija 3 puta a kvalitet negde tu...

Pazi ne volim ja Gibson pa sa da ih kao nesto branim, cak sto vise mislim da su se zasluzeno sjebali al zbog nekih drugih razloga.

Ja pravim gitare pa gledam na to iz nekog drugog ugla, poznato je da Gibson glava puca i to se bukvalno svaki dan desi negde na planeti, sto znaci da je cela ta konstrukci ja oko glave falicna.
Gibsonu nikad nije bilo u intersu da to popravi jer gitara koja puca se prodaje ponovo. Da to moze da se popravi i odradi mnogo bolje je pokazao npr. Roukangas.

A svi ostali koji tu falicnu konstrukciju kopiraju su jos gori od gibsona...

Gagi909

Post by Gagi909 » 08 Apr 2013, 16:06

Milanares wrote:"proizvodjac nebitan" znaci da hocu SEBE da podrzim. ja sam taj covek koji zivi u svojoj zemlji od svog dinara.
gibsonu i mitrosu ne dam ni dinara, ni za trzalicu.
ako mi pak ovdasnji majstor nudi swietenia mahagoni, takvu izradu, taj hardver i te dankane po ceni nizoj od japanca - :bow:
edwardson ne postoji. vintage ne radi long tenon.
:ziveli:
e vidis tu je taj srpski alfa muzjak problem...
JA ZIVIM OD SVOG DINARA... tragedija...

Zasto ne podrzati mitros ili nekog drugog naseg? Taj sef i radnik u mitrosu ce kupiti hleb u pekari gde mozda neko tvoj radi ili na bilo koji drugi nacin posluje. Ili deo za auto,motor.
Itd. Itd....

Ne zivis ti samo od svog dinara.
Kad bi svi bili multimilijoneri, nebi imao ko da te posluzi u kaficu (jer i konobar milijoner i boli ga tux da te sluzi)

Milanares

Post by Milanares » 08 Apr 2013, 16:23

au onda u ns mitrosu ima prodavaca milionera.
nego, da li puca glava podjednako lako i cesto ako je vrat iz jednog komada?

Iggypet

Post by Iggypet » 08 Apr 2013, 16:34

Mitros nije naš.

Milanares

Post by Milanares » 08 Apr 2013, 16:35

:1:

Gagi909

Post by Gagi909 » 08 Apr 2013, 16:35

Ja mislim da.
E sad imas ovde u forumu verovatno momaka koji bi znali to bolje da ti kazu

Iggypet

Post by Iggypet » 08 Apr 2013, 17:17

Previše sažeto rekoh.Mitros nije "naš" (ma šta to značilo),Mitros je KAPITALISTA, trgovac, ili, da se poslužim lokalizmom, MATRAPAZ,dakle,PREPRODAVAC. I to se masno ugrađuje. I iznosi pare iz zemlje kao i svi privatnici koji ne ulažu u proizvodnju,jer jednostavno,za novac koji im mi ispiškimo zajedno sa majčinim mlekcem taj privatnik kupuje uvoznu potrošnu robu i uslugu iz inostranstva,ne zato što je zao,već zato što ništa ne proizvodimo,a ne proizvodimo jer imamo samo mamipare,banke i matrapaze,koji ne ulažu u proizvodnju.Kvaka 22. A da li ima dobrih ljudi koji rade tamo pa sigurno da ima.

Post Reply