Teak oil

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Tranx

Teak oil

Post by Tranx » 09 Jan 2014, 20:10

skinuo sam lak sa nekog starog vrata i verovatno cu i sa tela..znaci smirglam do gole koze.. interesu je me da li mogu da nanesem ovo ulje kao zastitu od vlage,, da li je neko to radio.. ili je koristio nesto drugo.. i da li bi mogao pre stavljanja nekog ulja da predjem vodenim bajcem?

majtimika

Re: Teak oil

Post by majtimika » 10 Jan 2014, 08:42

Bajc moze pre ulja, za to ulje nisam nikad cuo, ali mozes sam da napravis mesavinu, istopis 1/3 pcelinjeg voska i u to dodas 1/3 lanenog ulja i 1/3 terpentina, i sa tim tretiras gitaru, verovatno oostoje i bolji recepti, ja licno ovu mesavinu ne koristim, ali sam video lepe rezultate za sa tim , ja koristim birchwood casey gunstock ulje i ono je odlicno sto se tice zatvaranja , ali smrdi u mater.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 13 Jan 2014, 18:25

Ima li neka slika kako izgleda finiš tom mešavinom laneno ulje + vosak + terpentin?
Ja tražio, nisam našao... :nixweiss:

I uglavnom se pominju mešavine vosak plus laneno ulje 1:1. :|

ApplePie

Post by ApplePie » 13 Jan 2014, 20:07

sirac-šunka wrote:Ima li neka slika kako izgleda finiš tom mešavinom laneno ulje + vosak + terpentin?
Ja tražio, nisam našao... :nixweiss:

I uglavnom se pominju mešavine vosak plus laneno ulje 1:1. :|
Mora terpentin, on "rastvara" vosak. Laneno ulje štiti drvo, ali se i troši tako da ga ja za gitare izbegavam. Slično je i sa tikovim uljem. Tikovo je možda i najbolja zaštita od atmosferskih smetnji, vlage ali za vrat se najbolje pokazalo tung ulje ili neka mešavina sa njim. Drugo, jako bitna stvar je kako se i koliko nanosi i na kakvo drvo ...

Post Reply