Čivije - Potrebne preporuke i iskustva!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Overdrive

Re: Čivije - Potrebne preporuke i iskustva!

Post by Overdrive » 24 Sep 2015, 16:19

bancika wrote:hmm, meni se cini da cts (samim tim i fender) jeste dosta krut. Imam na stratu CTS, na ibanezu bourns one fancy i na drugoj gitari alphu. CTS su ubedljivo najkruci.
pa ne znam..kod mene na meksikancu se okreće skroz lako, a pretpostavljam da su tamo stavljali CTS ili tako neke

eto takav isti bih i na Squiera da metem

Rockatansky

Post by Rockatansky » 24 Sep 2015, 16:21

Tesko da ce taj razmak biti isti....

Overdrive

Post by Overdrive » 24 Sep 2015, 16:23

Rockatansky wrote:Tesko da ce taj razmak biti isti....
hhiebote pa šta to znači, da ću morati da bušim i rupe na 10mm i + nove rupice za čivije?

baš bezveze ako je tako

šta sad, treba da skidam čivije pa da merim, pa da tražim mere drugih čivija?

pljuc, ja mislio to neki standard..

bancika

Post by bancika » 24 Sep 2015, 16:27

Lepak za drvo, cackalica u rupu pa busi novu :)

Overdrive

Post by Overdrive » 24 Sep 2015, 16:29

bancika wrote:Lepak za drvo, cackalica u rupu pa busi novu :)
ma znam kako ide to, nego nije mi se bušilo, samo mi se šrafilo..i pušilo..;)

Overdrive

Post by Overdrive » 24 Sep 2015, 16:30

onda a u pm, razmišljam da sve rupe popunim, očimrglam, picnem..i namikerim vintage split shaft kakve sam od početka i hteo i a u kerec..

bancika

Post by bancika » 24 Sep 2015, 16:49

Overdrive wrote: pa ne znam..kod mene na meksikancu se okreće skroz lako, a pretpostavljam da su tamo stavljali CTS ili tako neke
kupovao sam CTS original i one fenderove CTS, i jedni i drugi su kruti, bem li ga. Proveri koji su u mexikancu. Ako ti je do okretanja, najlakse se okrece bourns EVH pot...mada su i oni bourns pro plasticni dosta udobni.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 24 Sep 2015, 18:12

Overdrive wrote:
tommytigh77 wrote:Overdrive, brate, ti formiras misljenje na osnovu bloga nekog debelog amera koji je smoren od sljake i dodje kuci da falsira SRV-a za svoju dusu, a ljude koji profesionalno sviraju 15+ godina ne zarezujes ni 2%. Ne ocekuj onda nista ni da ukapiras. Ionako si trolcina za medalju, ja mislim da ovde dosad jedino nisi pitao koju vrstu toalet papira treba da koristis.
ja formiram mišljenje na osnovu raznih mišljenja, amerikanskih srbijanskih amaterskih i profesionalnih.

A kad smo već kod medalja ti si glup ko kerec.

8)
Matori, aj samo na brzaka da ti objasnim kolika si magarčina, pošto očigledno nisi shvatio iz prethodnog posta. Pazi, ja na forum dolazim da zatražim savet kad mi zaista treba, ili u nameri da drugim ljudima ponudim savet, preporuku ili kakvu drugu pomoć. Kao što je bio slučaj i s tobom kad te je jedne nedelje spopala zamisao o zameni radijusa na stratu, pa sam ti u privatnim porukama slao ceo esej u vezi svega što te zanima iz čiste dobre volje. Tada sam ustvari ispao ''glup k'o kerec'', ali nema veze. Dakle, to je otprilike opis mog delanja na forumu. A tvoje delanje na forumu se svodi isključivo na gubljenje tvog i tuđeg vremena, u tome je razlika. Da li je posredi hiljadito pitanje oko stvari koje bi menjao, pa ne bi menjao na gitari, ili stošezdeseta lumpen-filozofska rasprava o tome šta je po tvom mesijanskom i ničim utemeljenom mišljenju prava svirka, zvuk, bend, kao i celokupna svrha svirke, života, vaseljene i svega ostalog, nije bitno. Glavni problem je što ti zapravo ne želiš da dobiješ konkretne odgovore na pitanja koja postavljaš, jer to automatski znači da se tema završava i ti opet ostaješ sam u hladnoj sobi sa viškom vremena sa kojim ne znaš šta ćeš. Zato i ne slušaš odgovore koje ti ljudi i daju, već teraš dalje, izvrćući i pretvarajući svaku jebenu temu u koju se uključiš u jedno vrzino kolo kojem se ne nazire kraj, samo da se zabava ne bi prekinula. Lepo ti je rekao Kristijan, slučajno naleteh na neki post od pre skoro godinu dana, ono, matori, obriši bar prašinu po kući ako baš ne znaš šta ćeš sa svojim vremenom.

Overdrive

Post by Overdrive » 24 Sep 2015, 18:42

U pravu si.

Izvini

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 02 Oct 2015, 17:02

Да ли неко зна да ми каже шта од чивија које могу да се нађу по радњама у Београду уопште има сврхе узимати?

Не требају ми чивије са закључавањем, хоћу најобичније чивије, 6 у низу, само да су прихватљивог квалитета.

Ето рецимо нешто овог типа:

http://www.musiccentar.com/i-4152/schal ... et-6-levih

Успут, јесу ли ове у тој категорији пристојног квалитета или да гледам нешто друго? Све ми се нешто чини да сам читао којекуда, па и овде на форуму, да су неке Шалер чивије биле велико разочарење.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 02 Oct 2015, 17:13

Ja bih uvek pre jurio polovno... naidju super civije za male pare.
Na onog dzezmastera sam stavio neke fenderove za nesto preko 2000, bio sam protiv posto sam kapirao fender je, nema sanse da su dobre, lik za kog sam pravio je bio za posto fender je, nema sanse da nisu dobre i ispostavilo se da su civije super.
Mislim da sam nedavno video na kp gotoh za dobre pare, sa tim civijama nema greske. Ako bas hoces novo...
http://www.stewmac.com/Hardware_and_Par ... uners.html

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 02 Oct 2015, 17:16

Јој не волим ове винтиЂ никако... Али капирам шта кажеш, ако не избунарим ништа овде онда да поручујем преко нета. Није ми битно да буду нове, само да раде.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 02 Oct 2015, 17:16

ma naravno, nebitan je model...

Perce

Post by Perce » 02 Oct 2015, 23:18

Ove sam uzeo pre 3-4 godine u mitrosu i zaista nemam nikakvih problema sa njima (iako su F).

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 02 Oct 2015, 23:31

Да, то имају стално у понуди. Хвала, погледаћу.

Post Reply