Zelim da staru plasticnu kobilicu na vratu el.gitare zamenim sa nekom boljom. Racunam da bi kvalitetniji ton dobio. A nervira me boja i jeftin izgled (kao da su ga pravili od neke plastike sa starog vodokotlica).
1. Da li se nesti o preporucuje? Kravlja kost i tako to,jer nikad nisam obracao paznju na to.
2. Kako da se to odradi a da pritom ne zeznem nesto?
Menjanje kobilice
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Menjanje kobilice
Odradio sam to kod Mirka Tasica, za 10 evra ne zelim ni da se cimam oko takve stvari.
- Rockatansky
Ja sam to isto sam sebi odradio, od govedje kosti. Ali ne isplati se za te pare sam raditi, ako neko moze za 10 e da odradi. Jedino sto ja volim da uradim sam. Epilog je bio da sam jedno 3x radio dok nisam odradio kako treba, a treba mi par sati dobrog zezanja da to odradim... Plus opet sa improvizovanim alatima...
I mislio sam da to samo deluje lako
posto nemam rezervnu gitaru koju bih svirao,cekacu da kupim drugu pa cu da se igram sa tim. Nije na odmet znati takve stvari 

- tommytigh77
Mala ispravka - iz konteksta priče sam ukapirao da ti želiš da menjaš ono što ameri zovu ''nut'', dakle, nulti prag, vodilja za žice, a na srpskom se zove KONJIĆ. KOBILICA je drugo, to je most, ''bridge'', mesto gde se kače žice.
Elem, ako hoćeš da sredjuješ ili menjaš konjić, radi to samo u dva slučaja: ako ti je gitara teška za sviranje na prvih 2-3 praga, ili ako vredi više od 500 eura. Sve ostalo je bacanje para.
Elem, ako hoćeš da sredjuješ ili menjaš konjić, radi to samo u dva slučaja: ako ti je gitara teška za sviranje na prvih 2-3 praga, ili ako vredi više od 500 eura. Sve ostalo je bacanje para.
Tako sam i mislio. Hvala na odgovoru