b-Looser: Izrada PRSa (Sa Slikama)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tyler durden
MF veteran

Re: b-Looser: Izrada PRSa (Sa Slikama)

Post by tyler durden » 16 Nov 2008, 22:36

NikolaNis wrote:
tyler durden wrote:Pa ok, ali koliko ja znam, najprodavaniji modeli PRS-a, jesu Custom-i, a oni imaju od 2500 evra pa nadalje. Ne brojim one abnomralno skupe, tipa modern eagle, koji su preko 10 000 evra. A sa obzirom da model CE 22 koji kosta isto oko 2500 evra, ja ga ipak ne bih racunao u losiju klasu. Tako da si se malo prevario. A postoje i neki skuplji modeli sa bolt on neckom, ovo je samo primer. Poenta, malo si se zeznuo kad si pitao, "sto nema lepljen vrat kao originalni PRS-ovi", a kasnije u tekstu, skuplji modeli. Jer imas i skuplje modele, vise klase, kako god, sa srafljenim vratovima. Tako da, prihvati isparvku nekoga ko se malo razume u te gitare, ne mislim nista lose, samo te informisem. Aj pa uzdravlje

Ako je ovo bilo upućeno meni nema potrebe za takvim stavom, nigde nisam na forumu tvrdio da se razumem u gitare, čak naprotiv. Stani malo na loptu, moje pitanje je bilo krajnje laičko, malo si loše procenio moje pisanje na ovoj temi... A tebi svaka čast što se toliko razumeš u gitare, verujem da isto toliko znaš i da ih koristiš, i naravno hvala ti na informaciji, uvek volim da naučim nešto novo...

Ti si mene ocigledno pogresno shvatio, nemam ja nikakv stav. Koliko ja znam, ovo je muzicki FORUM. Mesto gde se nalaze ljudi slicnih interesovanja, u ovom primeru, ljudi zainteresovani za muziku, i pricaju, druze se, diskutuju... Izvini sto sam te ispravio, i ako si gresio.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 16 Nov 2008, 23:20

Trujemo čoveku temu bez razloga, sve je OK, hvala na ispravci i na informaciji...

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 20 Nov 2008, 11:02

Dobro, sad kad je i to reseno, nastavljamo sa novostima. Evo kako izgleda sa dve zice nakacene cisto da se vidi da li je ugao vrata i tela dobar.

Image

I ovde sa drugom gotovom gitarom...

Image

...da se vidi koja je lepsa :lol:

Ovde da vidite sta smo pripremili za usecanje pragova

Image

a ovde i sam sek iz ruke. Inace on je tanji od 0.5 mm, a imamo i tanje testerice

Image

Na ovoj je pocetna faza obelezavanja mesta pragovima i cisto da se proba fretless, da vidimo ima li nekih nedostataka ili gresaka ili sta vec :?: :lol:

Image

E, da, mozda ste primetili da su rupe za potenciometre zatvorene?! E to je zato sto smo odlucili da nam se ne svidja ta krivina nego cemo da kopamo drugaciji oblik. Ne da smo ludi, nego nema gde :lol:
To be continued...

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 23 Nov 2008, 14:09

Nastavljamo gde smo stali, tj. provera fretless, paintless i lackless :D A da i pickupless :lol:

slede slike instalacije civija

Image

Image

I to lepo nastimamo

Image

Instalirana je i plocica za jack pa to ovako izgleda

Image

Slede slike cele gitare u delovima

Image

Image

Image

Image

Image

A evo i cele

Image

Sad to malo da se proba acoustically :lol:

Image

Image

Utisci? Pet dana sviranja i pocinje da se otvara, primecuje se razlika u odnosu na prvi dan kad je postavljena. E zato ce da je castimo jednim nitro finisem, pa nek ide zivot!
Nove slike, nece skoro. Moramo u radionicu, a ona nije bas blizu, jbg. :x

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Nov 2008, 14:18

Pa vi ste to napravili fretless gitaru! Pa lepo, stavite neki Hawaii finish!
:D

Ma salim se, super je, covece ispade prava gitara!

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 23 Nov 2008, 14:54

Ko glasa da ostane fretless? :D
Ja glasam! :D
Salim se malo, sjajan rad i svaka cas na dosadasnjem trudu i strpljenju! :)

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 24 Nov 2008, 09:09

Meni se jako dopada... :D

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 24 Nov 2008, 09:46

hvala svima, nece da ostane fretless ima da bude u full-u :lol:

@sirac-šunka
Ono pivo sto sam obecao jos uvek stoji samo da dodjem do nis, be, a onda cu ponesem i valjda zavrsenu gitaru pa da je osmotris i uzivo. Takodje, vazi i za Nikolu 8)

@vbraca
Fretless je mnoooogo tripozna stvar! Bice neka buduca. Imamo vec jedan bass koji je fretless i to je prava pesma. Sad pravimo i jedan koji ce da bude fretted, nego nesto smo usporili jer smo sad na sve strane. Mora i nesto da se radi, mislim konkretno :lol:

buca gitarista

Post by buca gitarista » 24 Nov 2008, 19:40

Jel ostaje fretless? JA ZNAM TO DA SVIRAM, al samo pro-turski :D
Salu na stranu, voleo bih da probam to kad bude gotovo. U kom gradu je gitara?
i jos nesto, stavljate li PRS rotary switch na to, ili klasicni 5way?

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 24 Nov 2008, 23:55

Kad si pomenuo taj PRS-ov 5 rotary switch. Ljudi, to je toliko glupost, da to nije normalno. Pa evo, ovom prilikom bih da dam ideju ljudim koji mozda imaju slican problem sa svojim PRS-om, koji sam i ja imao sa tim prekidacem. Vrlo je nezgodno da vi u toku svirke, rotacijom pogodite neki od 5 polozaja. Prvo sto ne mozete jednostavno da ga gurnete, nego morate da ga uhvatite medju prste, za to vreme da pomerite trzalicu, pogodite jednu od 5 pozicija, vratite trzalicu u polozaj za sviranje...... :? Mislio sam da cu se navici vremenom, ali ni posle 6,7 meseci, mi to nije poslo za rukom. I tako ja resim da ga zamenim sa normalnim prekidacem. Ali je sledeci problem, jedini prekidac sa 5 pozicija jeste onaj kao na fenderu, koji mora da ima urez u drvetu....a to nikako ne ide na prs-a, prvo sto bi izgledalo ruzno, drugo, morao bih da busim gitaru. Tako da je jedina opcija bio prekidac sa 3 pozicije. Ali tako bi imali samo klasicnu konfiguraciju, dakle neck humbucker, bridge humbucker, ili oba zajedno. A ona mogucnost, deljivih humbuckera na single, radi stratolikog zvuka (to je jedini razlog tom 5-to polozajnom rotacionom prekidacu), bi bila uzgubljena. I resen ja da ne izgubim tu dobru mogucnost gitare, nakon par dana lupanja glavom, setim se odlicne ideje. Ugradim 3 polozajni prekidac. Ali zamenim mu tone potenciometar, sa onim push-pull potenciometrom. Dakle kad stoji u normalnom polozaju, i dalje kontrolise ton, ali kad se podigne, podeli trenutni magnet, ili kombinaciju magneta na singlove. Tako da sad imam i bridge single, neck single, ili oba singla zajedno. I evo radi mi uspesno vec duze vreme, i mnogo je prakticnije :D

Tako da b-Looser-u, razmisli i o toj opciji, da tako odradis elektroniku

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 25 Nov 2008, 18:25

@buca gitarista
Kao st rekoh ova nece da bude fretless, za to cemo da napravimo neku sa drugacijim fingrboardom. Znam da sviras fretless, bese Squier Oriental, ako se ne varam? Inace jako lepo sviras, svaka cast. Imas srece sto se probanja tice, ja sam trenutno u bgd, i nadam se da kad je zavrsim da cu jos neko malo vreme da budem ovde pa ce da organizujemo i neko vidjenje i da cujem tvoje misljenje, sve to naravno ako ti ne smeta sto nije fretless :lol: :?: Ide klasican rotary switch, to sam tako nasao u kompletu PRS kit tzv, a stvarno je bucka velika jedva stalo u gitaru. :wink:

@tyler durden
Svaki tvoj post mi jako puno znaci. I meni se vec ne svidja nesto posebno sto je takav sistem, iako je prakticno jos i ne sviram ali mislim da imas pravo. Za prvo vreme ce biti rotary switch, ali ako mi bude smetalo znam sta cu :wink: Stvarno ti je super resenje, :bow: Vidim da prodajes svog PRS-a, bas mi je zao zbog toga. Jako lepa i sigurno vrhunska gitara :cry:

Santana

Post by Santana » 26 Nov 2008, 20:48

Kad si vec kod dolaska u Nis -donesi ti tu gitaru pa se mozda dogovorimo da uradis i kopiju Santaninog PRS-a. :P

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 28 Nov 2008, 00:26

Santana wrote:Kad si vec kod dolaska u Nis -donesi ti tu gitaru pa se mozda dogovorimo da uradis i kopiju Santaninog PRS-a. :P
Ha-ha! Vazi :lol:

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 29 Nov 2008, 12:30

Pod senkom skorasnjih dogadjaja na forumu, slike bez komentara.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image