Posto se radi o prvoj gitari,necu nesto preterano novca da ulazem u nju,vec ce mi sluziti kao vezba za drugi projekat koji sam maltene isplanirao pre ovog.
Prvo je bilo problema pri nalazenju drveta.Deda je negde na tavanu drzao hrast koji je dovoljno debeo,ali je problem sto je pretezak itd...,dok drugi deda ima orah,ali je problem sto je svega 4.5-5cm debeo i kad se izravna bude maximum 3.5cm.
Onda sam smarao obojicu dok mi nisu nasli neko parce crvene vrbe i odmah zam se raspitao da li ce mi odgovarati,i dobio sam ocekivani potvrdan odgovor,i ako ne u potpunosti po kvalitetu i karakteristikama,ali za prvi projekat je i predobro.
Jos da napomenem da je svaka daska stara poprilicno.
Igrom slucaja,drug me je zamolio da mu nadjem neke magnete za gitaru i ja sam to ucinio neznajucu da on poseduje fosne od celog javora...

Pokusao sam sto vise da izvucem iz toga i uspeo sam da dobijem 4 daske sirine od prilike 30-40cm,debljine oko 5cm i duzine oko 130cm.
Evo slike vrbe kad sam skinuo prvi sloj prljavstine sa nje:

Zatim sam je isekao na pola i spojio ovako,posto drukcije nije moglo,jer je pocela da puca po coskovima:

I jos jedne slike:

A sve se to odigralo u dedinoj radionici,ili u blizini:

Toliko za sada,malo kasnije cu da okacim jos koju sliku i da kazem par reci o prvim problemima koji su me snasli.
P.S. Nisam daleko dogurao,ovo sam uradio krajem prosle godine,a jos malo pre neki danali sam odlucio da ostatak podelim sa vama.
Pozz!!!