Da (valjda) su vintage amber, meni su nekako najseksi. A da li su više od nekih drugih, nemam pojma. Ja takve stvari baš i ne uočavam, al evo sad kad pogledam jesu nekih 2-3 mm iznad ravni trbuha, možda bi neke druge bile niže, men to i nije bitno. Lepe su svakako

Jako sam zadovoljan, za razliku od drugih gitara kod kojih volim da čačkam i menjam, ovu ne mogu da zamislim sa drugim hamovima. Imaju sve ono što sam i hteo, taj nepogrešivi smrad oriđiđi (ili barem ono kako ja to zamišljam) PAFova, sad, to se baš i ne sviđa svakom. Recimo, Drašku (Muzzy) se baš, baš ne sviđaju. Bridge je on the sharp side a neck je na nekim pojačalima mutnjikav, ali kad se podesi kako treba, ton je od milijun dolara. Mind ya, iako su vintage output i to, jako su agresivni a i ne opraštaju greške, sve se čuje. Kažu da su Seth Loveri jako slični (minus degausovanje) Antiquities-ima a nešto su i jeftiniji. Ljuba je uzeo neke Burstbuckere (zaboravio sam koje, jbg) i znam da se dosta igrao sa orijentacijom i vrstama magneta, sad kad je stavio AlNiCo 2 barove totalno je dobio taj Robben Ford vajb, i to na SG-u. Tako da izgleda da vrsta materijala magneta značajno utiče, na ovoj gitari i meni se najviše sviđa taj A2 zvuk (ako to uopšte ima smisla). Pretpostavljam da i 59-ka ili DiMarzio 36th dolaze u obzir, ali ih nisam dovoljno upoznao te ne mogu da komentarišem. Na Tasman Telecasteru imam u bridge-u DiMarzio AirClassic koji puno hvale kao alternativa ovakvim pikapima, ali ja baš i nisam zadovoljan, previše je HiFi da bi dovoljno ubedljivo dočarao taj crude rock&roll zvuk PAFova. Imao sam i neki RioGrande ranije i to je mnooogo ozbiljniji pikap, tako da nije do gitare. Koska je što su pikapi samo deo jednačine a i ono što se meni sviđa tebi možda neće etc. Ako te ne mrzi, uvijek možemo da se organizujemo da probaš LP a zamolićemo i Ljubu za SG sa tim nabudženim BB-ima, pa čisto da imaš nekakvu ideju...