napokon sam stigao da povezem sve i uslikam. Moze se reci da je gotova. Treba malo da uradimo setup, podesimo visinu na nutu i slicno, ali moze i ovako da se svira. Za sada sam prilicno zadovoljan. Debeljuskasti soft V mi nije toliko problematican za navikavanje, jeste deblji ali lepo lezi u ruci, pogotovo ako se svira sa palcem na gornjoj strani vrata. Ono sto razmatram da uradim nekad je da oljustim lak sa zadnje strane i stavim ulje. Ovako izgleda bas lepo, ali ne mogu da se otmem utisku da bi bilo bolje da je uljani finish. Magneti su bas negde na pola puta izmedju Strat i modernih humbuckera. Nisu njanjavi kao PAF, nisu previse masni kao sto moderni buckeri znaju da budu, a nisu ni tanki i slabi kao Strat. Bas u otprilike u sredinu po svim kriterijumima, mozda malo vise ka Strat/Tele zvuku. Splitovanjem se otprilike prepolovljuje output ali se karakter nesto ne menja preterano.
Hipshot headless sistem je super za rukovanje, laksi je od Floyda recimo. Stimovanje ide glatko i otprilike je osetljivo otprilike kao obicna civija. Debele zice treba da se bas lagano okrecu. Jedino sto nije idealno (mada ne vidim kako moze bolje) je sto na glavi vire zice. Ono, mogu da ih recnem da ne vire ali ako treba opet da ih namestim bice problem. Ovako je lako ubosti se, a kad se bodes ne bode jedna nego vise zica odjednom. Dok sam slikao sam zaradio par rupa na prstu.
wiring sam uradio tako da moze lako da se eksperimentise sa vezivanjem magneta. Pomocu tri tropolne kleme kacim magnete, izlaz i treble bleed kolo na glavnu plocu. Isto kao na dimarzio solderless varijantama. Ova bordo "bombona" levo je Kinman treble bleed kolo koje sam umocio u ofarbani epoxy...sto da sprecim da nesto prespoji, sto zarad cool factora.
primetno je manja od full-size gitare i zbog toga je super zgodna za leskaranje na garnituri/fotelji i svirkanje. Za razliku od onih mini LP koje smo radili pre, ova savrseno balansira zbog manje mase na glavi.
i jos par komada. Pokusacu da u narednih par nedelja napravim neki video.