handmade SG (P90 pickups)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
NikolaNis
MF veteran

Re: handmade SG (P90 pickups)

Post by NikolaNis » 04 Apr 2011, 12:11

Toliko ste preterali sa hvaljenjem da sam se uobrazio pa ne odgovoaram po nekoliko dana... :lol:

Bio sam van grada pa eto da se sada i vama zahvalim za sve komentare i vreme koje izdvojite da pogledate moju temu. Što se tiče pipanja ove cice ja sam je ispipao od glave to pete, svaku oblinu sam dobrano pomazio svojom rukom a u poslednje vreme sam se dosta zabavljao njenim otvorima na telu. Sve u svemu pravi je užitak biti u njenom društvu :D . Auuu bre, ovo proleće baš čudno utiče na mene :hide: :XD:

Driver

Post by Driver » 04 Apr 2011, 18:30

Perverznjak Br 1 :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 23 May 2011, 21:27

E pa evo napokon konkretnijeg nastavka, vrat i telo su spojeni u bračnu zajednicu :D

Sad ide šmirglanje pred stavljanje filera a ujedno i doterivanje svih finesi, ovom štiklom na vratu nisam baš zadovoljan, ima tu još malo doterivanja. I pre filera pravim rupe za postove za most i stoptail...

Image

Image

:metal:

Margos

Post by Margos » 23 May 2011, 21:53

Covece,perverzija.Svaka cast :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 May 2011, 22:09

What's with the neck joint? Otpozadi izgleda ukrivo secen. Morao bi i da ide dublje u telo. You're gonna need some mighty glue there.

Aha sad videh da nisi zadovoljan. Nije alarmantno, ali imam utisak da je vrat previse napred, sto moze da utice na balans ako je vrat too heavy and thick. S druge strane, access ce da bude majka Mara. Imam jednu tak'u gitaru, radi najbolje od svih. Samo da se pripazi ovde sad.

oboss

Post by oboss » 23 May 2011, 22:42

uf j...te al ce ovo da bude sprava. sada ide estetika jer je kostrukcija zavrsena. istina kako ga iznivelisa bez bridgeta, lenjirima ??
jos jednom svaka cast

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 24 May 2011, 09:36

@ Morgos :ziveli:

@ Darsu Uzala, spoj je rađen kao na "modernim" verzijama SG-a na 19. pragu. Sam deo vrata koji ulazi u telo je popriličan ide do polovine otvora za neck magnet tako da je spoj odličan, nema šanse to da mrdne. Naravno korišćen je Titebound za lepljenje. Sam oblik štikle moram malo još da sredim ali sam to baš svesno čekao dok spojim telo i vrat kako bih imao bolji pregled i taman da sve lepo ujednačim. Iskreno se nadam da će i ova gitara poput te tvoje da radi jako dobro... :)

@ oboss, Sad ide najpipaviji deo posla. Što se tiče postavljanja vrata bilo je tu puno merenja, isprobavanja sa postavljanjem mosta i lažnim žicama, sve ti je to dobro poznato :wink: Hvala ti na pohvalama, sad ti ud'ri sa radovima :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 02 Jun 2011, 10:07

Mali update :)

Pre nego što ova gitara postane crna evo samo da vidite kako sad izgleda. Stvari koje nisam pokazao, izbušene su rupe za nosače za T-O-M most i stop tail piece, nanešen je na gitaru filler obojen crnim tonerom pa ponovo ošmirglano sve, sve pore su zatvorene. Preko toga je stavljen sloj osnovnog bezbojnog nitra, mada ga ne bih tako ni nazvao jer je to bila samo fina nitro maglica u 4 prelaza na razmak od po pola sata. Slike koje vidite pokazuju trenutno stanje. Sledi šmirgla 1000 da se sve ujednači i ako bude potrebe ponoviću ponovo osnovni lak, mnoooogooooo je tanak, ali tako i treba :D. Sledeće slike ćete verovatno videti kada gitara bude već crna :metal: .

Image

Image

progg

Post by progg » 02 Jun 2011, 10:29

Kakva perv od drveta... da se ja pitam (a ne pitam se, jel da), ne bih ja to drvo farbao... Svaka cast na izradi :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Jun 2011, 10:44

:1:
Joj, pa samo izlakiraj bezbojnim lakom, ovo je super komad...ne zacrnjuj ga :D :ziveli:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 02 Jun 2011, 11:02

Sada se ja nadam da ce se narucioc gitare ipak predomisliti u vezi boje citajuci ove postove. Kao: "Uf, pa ovako je stvarno bolje". :mrgreen:

Vaske023

Post by Vaske023 » 02 Jun 2011, 11:39

progg wrote:Kakva perv od drveta... da se ja pitam (a ne pitam se, jel da), ne bih ja to drvo farbao... Svaka cast na izradi :ziveli:
:1: :bravo: jedva cekam da gitara bude zavrsena.I meni se ovako svidja,ali mislim da ce i crna lepo da legne,sve u svemu kupac je vec izabrao :) :ziveli: !

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 02 Jun 2011, 13:02

Totalno se slazhem, drvo je retko lepo, nema potrebe farbati ga. Gibson vec ima crne SG-eve u ponudi, zashto ne bi napravili natural finish SG-a... :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 02 Jun 2011, 13:38

Ljudi hvala svima na pohvalama za moj rad i nemojte da mi dirate mušteriju da ne bih morao da intervenišem :palica: :lol: .
Bitno je da čovek zna kakvo drvo ima ispod i da će dobiti kombinaciju mahagonia i SD P90 magneta što mu je i bila ideja. Voli čovek crne gitare i ja to poštujem. Ako mu nekad padne na pamet da hoće natur gitaru samo će da se ošmirgla crna boja i da se gitara izlakira :) . U svakom slučaju neću farbati u crno otvore za magnete i za elektroniku, svako ko bude želeo lako će moći da vidi o kakvom se drvetu radi kad skine pokopac sa zadnje strane :ziveli:

Hvala još jednom svima na lepim rečima, dajete mi puno podstreka za dalji rad :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 09 Jun 2011, 21:14

Kao što sam obećao, slede slike gitare zavijene u crno :metal: . Naravno ovo je bez završnog providnog laka, samo crna boja...

Image

Image

Još malo i kraj :kokice: :)

Post Reply