Moj prvi pokušaj izrade gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Moj prvi pokušaj izrade gitare
Hvala ti na pohvali za moj dosadašnji rad.
Radim po nacrtu i ovaj pocket je 4 cm širok i još je to ona varijanta sa dužim pocketom do polovine neck magneta...
Radim po nacrtu i ovaj pocket je 4 cm širok i još je to ona varijanta sa dužim pocketom do polovine neck magneta...
Pozdrav ljudi, evo novih momenata, danas mi je stigla roba naručena 01.07. sa http://www.guitarfetish.com Stvarno sve pohvale za njih za brzinu isporuke, sve je doslo za 8 dana jer su mi poslali 02.07. Koliko sam bacio pogled na delove u odličnom su stanju.
Evo samo ću uraditi copy/paste sa narudžbenice pa vidite šta je sve u pitanju:
Complete Les Paul Upgrade Electrical Component Kit
Rectangular curved output plate Black FREE jack
Pair Classic Strap Buttons Chrome Free Screws
Cream Les Paul style Toggle Surround
Pair Cream Staggered Height Flat Bottom Pickup Rings
Large Bushing Tuneomatic Style Chrome Bridge
Chrome Stop Tailpiece with Mounting Studs
3x3 Keystone "Green Key" Vintage Style Tuners Nickel
Alnico Fat Pat Boutique Humbucker Zebra
Alnico Fat Pat Boutique Humbucker Zebra: Fat Pat Alnico Humbucker Zebra Neck Position
Za sve ovo su na paketu napisali da vredi 15$, stvarno su fenomenalni
. Platio sam 200 i kusur dinara za paket koji je došao na kućnu adresu. Slikaću delove ovih dana pa ćete imati prilike da ih vidite. Sada imam apsolutno sve što mi treba za kompletiranje ove moje gitare, samo da ne zeznem nešto u izradi do kraja. 
Evo samo ću uraditi copy/paste sa narudžbenice pa vidite šta je sve u pitanju:
Complete Les Paul Upgrade Electrical Component Kit
Rectangular curved output plate Black FREE jack
Pair Classic Strap Buttons Chrome Free Screws
Cream Les Paul style Toggle Surround
Pair Cream Staggered Height Flat Bottom Pickup Rings
Large Bushing Tuneomatic Style Chrome Bridge
Chrome Stop Tailpiece with Mounting Studs
3x3 Keystone "Green Key" Vintage Style Tuners Nickel
Alnico Fat Pat Boutique Humbucker Zebra
Alnico Fat Pat Boutique Humbucker Zebra: Fat Pat Alnico Humbucker Zebra Neck Position
Za sve ovo su na paketu napisali da vredi 15$, stvarno su fenomenalni

држимо ти фиге прикане 

- sirac-šunka
- vragolan
Sve mi se svidja, hocu da pipnem
Lepo se provedi na odmoru, pa se javi nakon istog da se druzimo.

Lepo se provedi na odmoru, pa se javi nakon istog da se druzimo.

Javljam se sigurno, u Nišu sam još par dana a onda odoh. Doneću ti delove da pipneš i vidiš, to je najmanji problem... 

- sirac-šunka
- vragolan
Hvala! Pravi si drug! 

Vratio sam se sa odmora i posete rodbini, a tamo sam uspeo da "ukradem" neko vreme i radim na gitari. Evo vrata u fazi izrade i kanala za binding...

A evo i vrata u finalnom obliku, jedina će korekcija biti kada zalepim fingerboard da izjednačim širinu vrata sa njim, sada je vrat širi možda pola mm...

Ako imate neke zamerke i korekcije sada je pravi trenutak da mi kažete pre nego što pređem na dalji rad.

A evo i vrata u finalnom obliku, jedina će korekcija biti kada zalepim fingerboard da izjednačim širinu vrata sa njim, sada je vrat širi možda pola mm...

Ako imate neke zamerke i korekcije sada je pravi trenutak da mi kažete pre nego što pređem na dalji rad.
- sirac-šunka
- vragolan
Aaaaaaaaaaa, sada mi je tek u potpunosti jasno sta znaci "set in neck".
el si vrat kupio ili sam pravio?
ako si pravio kako si ga uzduz izbusio i sipku napasovao?
a i kako si lepio fingerboard za drvo vrata?
To hoćeš da me pohvališ kako sam lepo uradio pa sam ti sve razjasnio, je li tako...sirac-šunka wrote:Aaaaaaaaaaa, sada mi je tek u potpunosti jasno sta znaci "set in neck".

Vrat sam sam pravio, imaš na predhodnim stranama ceo postupak i korake. Kanal za šipku sam napravio glodalicom koristeći jednu ravnu dasku kao vođicu za glodalicu da sve bude lepo ravno. Fingerboard nije još zalepljen, a koristiću Ceresit lepak za drvo kao što sam koristio i za ostala spajanja na gitari.vasko wrote:el si vrat kupio ili sam pravio?

dragi sugradjanine,tvoj projekat UBIVA!(da sa V)
samo ja sam probao silne kopije les paul-a i sve imaju nesvirljiv vrat.cak i ona vintage je pretvrda za mene.
gledaj da vrat nacinis prema sebi i da zice budu sto blize pragovima-naravno bez zujanja.
mislim da tu stvar ne mozes sam da odradis tako da je bolje mozda da das nekom da ti taj vrat ozbiljno podesi.
i jos nesto-ne mora da bude vrat verodostojan gibsonovom.sve ostalo neka bude ali valjda ti je najvaznije sviranje.
inace voleo bih da ti preporucim magnete.
NECK-S.Duncan Jazz Model™ SH-2 ili '59 model SH-1
Briodge-S.Duncan Custom 5™ SH-14 ili Gibson Burstbucker Pro
samo ja sam probao silne kopije les paul-a i sve imaju nesvirljiv vrat.cak i ona vintage je pretvrda za mene.
gledaj da vrat nacinis prema sebi i da zice budu sto blize pragovima-naravno bez zujanja.
mislim da tu stvar ne mozes sam da odradis tako da je bolje mozda da das nekom da ti taj vrat ozbiljno podesi.
i jos nesto-ne mora da bude vrat verodostojan gibsonovom.sve ostalo neka bude ali valjda ti je najvaznije sviranje.
inace voleo bih da ti preporucim magnete.
NECK-S.Duncan Jazz Model™ SH-2 ili '59 model SH-1
Briodge-S.Duncan Custom 5™ SH-14 ili Gibson Burstbucker Pro
Santana hvala ti na onom UBIVANJU
, drago mi je da ti se dopada. Magnete sam već kupio sa ostalim delovima kao što vidiš u nekom od ranijih postova, ipak je ovo prva gitara koju radim pa nisam hteo da ulažem previše novca dok se ne uverim da mogu da napravim funkcionalnu gitaru, u svakom slučaju hvala na svim savetima... 

- nikolic025
Sve pohvale!Super izbor gitare.
Jel moze neko da mi kaze kako se skida klip sa you tube-a?Ne mogu da provalim nikako.
Hvala.Mozete pisati na pp,da ne zauzimamo temu.
Pozz!!!
Jel moze neko da mi kaze kako se skida klip sa you tube-a?Ne mogu da provalim nikako.
Hvala.Mozete pisati na pp,da ne zauzimamo temu.
Pozz!!!