CROSS ash Telecaster custom build for andrej]
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: CROSS ash Telecaster custom build for andrej]
Možda to završi posao i 10mm burgija. Kada budeš lakirao sigurno će lak i farba ući u rupe i tu ćeš dobiti tih 0.5mm razlike. Onda će ferulsi ući tesno, a možda ćeš morati i onaj trik sa lemilicom i grejanjem dok ih guraš...
Pa moguce ali sam ja planirao da uguram ferule u 9.5 (tu staju taman lepo tesno da ne ispadaju) i ne lakiram uoste rupu. Mislis da to nije dobra ideja?
Ako nađeš burgiju od 9.5 mm izbuši rupu u nekom otpadnom komadu drvata pa stavi jedan komad i vidi kako stoji. Ako je sve OK onda idi sa 9.5 mm. Ukoliko je mnogo labavo i ispada onda kod lakiranja slobodno prskaj i preko tih rupa. Posle će ferulsi da uđu teže ali neće se ni pomerati. Ako ima mnogo laka lako ćeš ga ukloniti šmirglom ili nekom finom turpijom.
Vikend je, malo je otoplilo ovde u Nišu (ušli smo u +) pa rekoh da iskoristim da krenem sa radom na finišu. Prošle nedelje sam na golo drvo naneo jedan jako tanak sloj osnovnog bezbojnog laka a onda preko toga utrljao filer u telo. Posle jednog dana sušenja sve je ošmirglano pa je filer ostao samo u porama, sve je odlično popunjeno. Danas sam naneo prvi sloj osnovnog laka, 3-4 ruke na razmak od 20-ak minuta. Sutra ponavljam proceduru i onda sledi šmirglanje i nivelisanje tog osnovnog sloja.
Izvinjavam se za mutne slike vrata, slikao sam tako što mi je mobilni u jednoj a objekat za slikanje u drugoj ruci. U svakom slučaju vidi se kako su na telu ove prelepe "šare" već sad došle do izražaja...

Izvinjavam se za mutne slike vrata, slikao sam tako što mi je mobilni u jednoj a objekat za slikanje u drugoj ruci. U svakom slučaju vidi se kako su na telu ove prelepe "šare" već sad došle do izražaja...

- Hotstepper
...vrat izgleda brutalno dobro! Nisam nikad probao tako masivan vrat, al kontam da bi mi leg'o k'o luk na pljesku... 

Hvala ti na pohvali. Vrat je inače rađen po Andrejevim željama, vintage varijanta, celom dužinom je debeo 1" a profil je nešto između U i D. Imaš jednu ili dve strane unazad Andrejeve impresije o vratu pa pogledaj, možda ti bude jasnije kakav je njemu osećaj... 

nice, very nice...
Andrej je želeo da na glavu gitare stavim svoje ime tako da moj novi logo izgleda ovako...

Sve deluje malo neravno jer ništa nije šmirglano, znači nekoliko sloja laka je preko logoa nanešeno. Sada telo i vrat idu na sušenje (iako je na dodir sve suvo to nije dovoljno) bar 3 nedelje. Posle toga idu završni radovi...

Sve deluje malo neravno jer ništa nije šmirglano, znači nekoliko sloja laka je preko logoa nanešeno. Sada telo i vrat idu na sušenje (iako je na dodir sve suvo to nije dovoljno) bar 3 nedelje. Posle toga idu završni radovi...
a dekal ????? zasto ne dekal ??? pa pricali smo o dekalu !!!
Znam da jesmo ali su me "provalili" na paypal-u pa nisam uspeo da naručim. Nadam se da će biti još prilika da se logo stavi na razne gitare koje budem pravio pa ćemo rešiti i problem dekala
.

Ja smatram da bi bilo vise kool da ste headstock ostavili nebrendiran a ime na plocicu ili na pocetak vrata, al' nema veze ... 

Pločica će biti gravirana, to sam se već raspitao samo moram da proverim kako će da ispadne, a telo i vrat ću sigurno obeležiti takođe. Hvala ti na predlogu u svakom slučaju... 

- Hotstepper
jel 'te, a onu rupu za shipku u vratu, gore na glavi, zatvarate ili ide bullet?
Rupa se ne zatvara, ja ne koristim bullet jer za njega ide inčni inbus, po mom iskustvu jako su se dobro pokazali ovakvi nastavci za truss-rod... http://www.stewmac.com/shop/Truss_rods/ ... es#details . Možeš da podešavaš truss-rod pomoću dosta različitih šrafcigera (mada ja imam "ključ" baš za tu namenu) i jako je sve izdržljivo, imbus hoće da se "pojede" ako ga neko čačka nepažljivo.