handmade SG (P90 pickups)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: handmade SG (P90 pickups)
Veoma lep rad Nikola.
Lepo izgleda ovako mat.
Lepo izgleda ovako mat.
Ijao,gothic..hocu i jaaaaaaa 

nikola svaka cast.
smekerski nema sta.
odlicno je ispao spoj vrata i tela .

smekerski nema sta.
odlicno je ispao spoj vrata i tela .

Mastam da pravim gitare isto kao Nikola.
Hvala drugari na vašim lepim rečima, priznajem da je lepo čuti tako nešto... 

-
Aaauuuuuu.....
Jedva cekam da bude zavrsena, bice ovo pogodak pravo u centar.
Svidja mi se sto je spoj vrata i tela potpuno ravan, na originalima nije tako, pa imam jedinstvenu konstrukciju u tom smislu
Nikola, desetke cemo staviti, D'adario, po tome uradi set up. Ko ce da doceka...
Jedva cekam da bude zavrsena, bice ovo pogodak pravo u centar.
Svidja mi se sto je spoj vrata i tela potpuno ravan, na originalima nije tako, pa imam jedinstvenu konstrukciju u tom smislu

Nikola, desetke cemo staviti, D'adario, po tome uradi set up. Ko ce da doceka...
Molim sve ostale da se ne naljute ali ova kritika mi je najbitnija i drago mi je što je reakcija tako pozitivna...
Spoj tela i vrata ima jednu neprimetnu kosinu u odnosu na zadnji deo tela, tako mi se sve lepo uklopilo pa sam tako i uradio. Pod rukom se ne oseća uopšte gde su telo i vrat spojeni, sve lepo ide glatko. Ima nekih modela gde je ta kosina izraženija, na SG-u se vremenom menjalo toliko detalja tako da ima bar 10-ak varijanti. Ima različitih spojeva vrata i tela, a možda su najizraženije razlike na konturama koje su se menjale vremenom. Evo par slika pa sami vidite...

Još samo malo strpljenja i gitara će biti u tvojim rukama, sad ide najpipaviji posao...

Spoj tela i vrata ima jednu neprimetnu kosinu u odnosu na zadnji deo tela, tako mi se sve lepo uklopilo pa sam tako i uradio. Pod rukom se ne oseća uopšte gde su telo i vrat spojeni, sve lepo ide glatko. Ima nekih modela gde je ta kosina izraženija, na SG-u se vremenom menjalo toliko detalja tako da ima bar 10-ak varijanti. Ima različitih spojeva vrata i tela, a možda su najizraženije razlike na konturama koje su se menjale vremenom. Evo par slika pa sami vidite...

Još samo malo strpljenja i gitara će biti u tvojim rukama, sad ide najpipaviji posao...

-
Imao sam ja nekoliko SG-ijeva...Skoro svaki je bio malo drugaciji - malo deblje telo ili vrat, manje ili vise van balansa, kobilice kako naletis...ali svaka je radila savrseno, to su najbolje gitare za rock/hard rock bez konkurencije! Sad imam dva LP Studia i zato sam odlucio da stavim P90, ali kako Nikola radi, imam osecaj da nismo zavrsili saradnju 

Kad ce nastavak? Svakog dana otvaram forum samo zbog ove teme.
Još malo se lak sluši pa onda ide završno šmirglanje i poliranje, još koji dan i počinjem sa tim delom. Inače, hvala što pratiš ovu temu sa takvom pažnjom
.

Ijaooo perverzija....pa ja sam mislio da je gitara od mahagonija a ne od stakla
Hocemo joooooooooossssss!!!!!!

Hocemo joooooooooossssss!!!!!!
Pa nije baš od stakla ali hteo sam da vam pokažem šta se može postići ako imate živce i lagano šmirglate kako treba. Ja sam ovo radio celu nedelju, naravno ne po ceo dan ali po bar 3-4 sata dnevno minimum. najteže je šmirglanje prvog sloja dok se sve izravna, ja sam to radio šmirglom 800. Posle ide redom 1000, 1200, 1500, 2000, 2500 i 3000. Vi sami izračunajte koliko je to puno šmirglanja jedne gitare. Polir pasta i mleko će je srediti do kraja. Ipak, gitara nema onaj plastični sjaj koji ume da bude karakterističan za poliuretanske lakove, meni se lično to ne dopada, deluje mi kao da gitara nije od drveta nego od neke plastike ili nečeg sličnog. Ipak, o ukusima se ne raspravlja, neko voli i to i ja to poštujem... 

-
Ah, kakva provokacija...Ja sam izabrao nitro lak jer on dozvoljava drvetu da dise, ne zbog izgleda. Meni izgled nije u prvom planu, vec zvuk. Da sam znao kolika je to jebada oko finisa, nisam, ali sta sad...Zao mi je da se zbog stvari koja mi nije u prvom planu Nikola toliko maltretira, ali to je njegov izbor, verujte mi, mi o tome nismo ni pricali. Kad voli covek, neka smirgla

-
Da neko ne shvati pogresno moj predhodni post, u pitanju je sala, naravno. Ja se uopste nisam mesao u izradu, osim sto sam trazio da se neck magnet priblizi vratu koliko moze. Sve ostalo Nikola radi onako kako smatra da treba i ja to postujem. Imam Les Paul Studio gitaru sa 3 sloja nitro laka koji se vremenom otire i meni je to super. Imam jos jednu sa pitaj Boga kakvim finisom, sa sve lakom na kraju, i ta mi je super. Kao sto rekoh, gitara treba da svira, a ne da izgleda.