Moj prvi pokušaj izrade gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Moj prvi pokušaj izrade gitare
Nikola ti si moj idol majke, kako si se toga setio...
Evo posle više od mesec dana uđem na forum i zateknem ovu pohvalu člana Goja, hvala ti na tome ali ne znam na šta tačno ciljaš, kako sam se setio čega?
- sirac-šunka
- vragolan
Pa valjda je mislio - kako si se samo setio da uzmes i da pravis gitaru
Nego sta ima novo?

Nego sta ima novo?

Ma nema ništa novo, da ne davim, ali bilo je puno porodičnih problema i obaveza pa je moj projekat trenutno na čekanju, ne mogu da se koncentrišem da radim a ne želim da ***** nešto sad i da radim samo zato da bih radio. Nadam se da ću uskoro moći ponovo da se usresredim na moju gutaricu i mirne glave uživam u daljem radu, naravno obavestiću vas kao i do sad kako ide...

zdravo MAJSTORE, pa to kako si setio da pravis gitaru, otkud ti ideja da je napravis. KAKO TI JE PALO NA GLAVU???NikolaNis wrote:Evo posle više od mesec dana uđem na forum i zateknem ovu pohvalu člana Goja, hvala ti na tome ali ne znam na šta tačno ciljaš, kako sam se setio čega?

P.S zovem se Gojko, a nadimak mi je goja...
Daleko sam ja od majstora, ali hvala ti na tome. Za ovu moju ideju kriv je ovaj i ostali slični forumi kojih ima dosta na netu. Video sam da je dosta ljudi pomoću kućnih alatki uspelo da napravi jako lepe gitare pa rekoh da probam i ja. Eto tako je počelo, a kako će završiti videćemo... 

Juuu jedva cekam nove slike, stvarno ce biti fantasticno, a pogotovo zato sto si se opredelio za Les Paul(iako je kontam najteza za pravljenje)...
Jeste najteža, ali ja sam se zainatio da napravim svoju omiljenu gitaru pa to ti je, znam da bi mi mnogo lakše bilo da sam recimo nekog Telca radio, to ću vrlo moguće sledeće da probam, ali o tom po tom.
ej bolje ti je kad zavrsis da napravis jos jednog Les Paula i da mi ga prodas naravno... 

Ovo je prva ponuda za izradu, hvala ti na tome, u pitanju je veliki kompliment. Ali hajde da ja prvo ovo završim pa da vidiš kako će to da izgleda, a onda ćemo pričati dalje... 

Nema na cemu, naravno da cu cekati ali do tada ubaci jos koju sliku ako ima nesto novo naravno...NikolaNis wrote:Ovo je prva ponuda za izradu, hvala ti na tome, u pitanju je veliki kompliment. Ali hajde da ja prvo ovo završim pa da vidiš kako će to da izgleda, a onda ćemo pričati dalje...
Naravno, čim bude nekih većih pomaka postaviću slike, trenutno radim na vratu, zalepio sam fingerboard na vrat i trebao bih se malo baciti na šmirglanje da skinem joj oko 2 mm, toliko je deblji vrat u odnosu na nacrt a i oseća se pod rukom da je tako...
Heh...
.
Sećam se da sam pre par godina jednog stolara molio da mi skine 2mm s daske jer nisam imao adekvatan alat (a želeo sam da izbegnem šmirglanje). Ladno mi je rekao: "Pa šta je 2mm na metar i po gitare"?

Sećam se da sam pre par godina jednog stolara molio da mi skine 2mm s daske jer nisam imao adekvatan alat (a želeo sam da izbegnem šmirglanje). Ladno mi je rekao: "Pa šta je 2mm na metar i po gitare"?

Eto što ti je stolarska matematika 

stolar je kralj