Finiš i dilema?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Finiš i dilema?
Najsigurnije i najtanje je pistoljem. Nije mi poznata metoda kojom se moze proveriti debljina coatinga ali je sigurno najtanja.
-
Zapravo je ispalo poprilicno dobro. Samo cu uraditi jos par prelaza za nedaj-boze probijanaja tokom smirglanja vodenom smirglom.
Nisam siguran koliko je poliuretan dobar za prelazenje pistoljem. Ako ima neko iskusniji da da savet i misljenje po pitanju poli+pistolj.
Nisam siguran koliko je poliuretan dobar za prelazenje pistoljem. Ako ima neko iskusniji da da savet i misljenje po pitanju poli+pistolj.
Generalno, pistolj isto radi i sa PU i sa nitrom, jer moras napraviti odredjen viskozitet laka da bi isti isao kroz pistolj fluidno i lepo se nanosio. Jedini je problem je to, da ako je dvo-komponentan PU u pitanju onda odmah po zavrsetku rada pada pranje pistolja jer ako se PU stegne u njemu, nema mu spasa.
Gitara je nova, sve je ok, samo vise volim tamnije fingerboarde, posebice u kontextu sunburst finisha. Dakle, stvar licnih estetskih preferenci, verovatno kao posledica: IF manjak sviranja THEN vise glancanja...Dersu Uzala wrote:Ne kapiram da li je to kod tebe zbog neredovnog odrzavanja (a tu vidi, ne koristim nista, samo religiozno operem ruke pre sviranja i prebrisem gitaru posle) ili si nabavio stare instrumente, a izgleda hoces i da relic-ujes koliko kapiram. Jel to lepljen vrat?

Evo slike:

- Dersu Uzala
Pa sta mu fali, ko cokoladica je (Zivotinjsko Carstvo, dobro de Doolio). 

Cekamo...ApplePie wrote:Trebalo je odavno da napravim ja temu o ovome, sa sve fotografijama i nama dostupnom kozmetikom ovde ali vreme je faktor sa kojim nema pregovora ...

Koliko kosta farbanje gitare u Candy Apple Red kod nekog pouzdanog, jer se sam ne bih upustao u to? 

-
Чак и они солид финиши на црним или вајн ред ЛП-ијевима?Usred Zala wrote:... Uostalom svi Gibsoni su nitro....
-
Чак и на оним Мелоду Макерима
који су се продавалу у београдским продавницама по 380 јевреја!

- Dersu Uzala
A sta ***** zna Dzon Sr, on je debil iz KalifornijA.
Da li može neko vrlo grubo i vrlo orijentaciono da napiše koliko količinski nitro laka ode na jedno farbanje (nek bude) strat tela?
Naime, jedan početnik u pravljenju gitara mi je u razgovoru rekao da on naprska bukvalno "pola kile" nitro-a na telo. Ne znam precizno ali rekao bih da da je mislio na jednu seansu, sloj, a to mi se ovako odokativno (i laički) čini jako puno. Elem, ako neko može da da bilo kakvu cifru kako bih imao orijentir šta ustvari znači da je gitara lakirana "tankim nitro slojem"?
Naime, jedan početnik u pravljenju gitara mi je u razgovoru rekao da on naprska bukvalno "pola kile" nitro-a na telo. Ne znam precizno ali rekao bih da da je mislio na jednu seansu, sloj, a to mi se ovako odokativno (i laički) čini jako puno. Elem, ako neko može da da bilo kakvu cifru kako bih imao orijentir šta ustvari znači da je gitara lakirana "tankim nitro slojem"?
kada lakiram koristim poly otprilike 2 ruke po 40 grama laka.(u pitanju su klasicne i akusticne gitare na el verovatno bi mi trebalo manje.)
samo mora se vodit racuna da pistolj nije cetka i da su gubitci veliki
samo mora se vodit racuna da pistolj nije cetka i da su gubitci veliki