Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
cccira
MF veteran

Re: Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?

Post by cccira » 28 Oct 2009, 18:20

Odlucih da konacno odradim 18v mod na mojoj gitari. Danas sam u radio klubu (kelco) kupio dva drzaca za bakterije koji izgledaju ovako nekako:
Image
Dok ne resim problem backplate-a i kacenja ovih kutijica kroz par minuta sklepah sledecu stvar kako bih mogao da cujem taj 18v mod konacno:
Image
Znaci cela ova sklopka se jednostavno nakaci na postojeci prikljucak za 9v bateriju :)

I, da, razlika je nebo i zemlja! :ziveli:

musickiller

Post by musickiller » 12 Nov 2009, 06:42

kupio sam skoro jedan skvajer za sto evra kombinacija hss....
imam jos 2 gitare ali bas za to da se malo igram pa ako i upropastim nije greda....(dve noci za te pare se ne mos' posteno ni napiti)...
ali zvuk kilav kao sto se i da zamisliti...
pa kako mi je "ostalo" nesto delova sa ranijih stratova, ugradio sam sva tri magneta sa strata hss....
na poziciju srednjeg sam stavio bridz magnet, a ove ostale kao su i stajali...
probao sam kombinaciju sa dva volumena za bridz i srednji, ali sam ocito nesto zajebao pa sam samo bridz ostavio bez tonske kontrole, a bas me je zanimalo kako bi zvucalo....
ostalo mi je nesto para koje sam uplatio u jednoj nemackoj firmi za neke delove (ne smem ni negativnu reklamu da stavljam zbog moderatora) pa kako je proslo 8 meseci od kada sam im uplati pare zamenim to za roller nut i spertzelove civije pa sam sam drljao i stanjivao onaj deo iza ceslja prema civijama da uglavim roller nut i uglavnom sam uspeo, ali jedini problem sto ja nism odmah primetio je da je cesalj kod skvajera napravljen sa uzim razmakom zica od strata pa je sada gitara dobila onaj raspored zica da svaka ide iznad polja na magnetu sto ranije nije bio slucaj...ostalo mi je jos da zamenim potenciometre, ne znam zasto mi hambaker na bridzu zuji kao da je singl???
da uzeo sam i fenderove opruge za vibrator i mogu reci da ga bas drljam i ne rastimava se mada je ostatak mehanizma isti, stavio 4 zice one mekse i sasvim lako se razvlaci...

musickiller

Post by musickiller » 12 Nov 2009, 14:21

oboss wrote:gitara super izgleda a parket je smekerski . hrast sa cool bajcom. zvekni plocicu i na njega negde u cose :)
Ajd da budemo iskreni, parket place za jednim dobrim, ali stvarno dobrim smirglanjem, pa onda popunjavanjem rupa izmedju elemenata mesavinom lepka i sastruganog drveta, pa onda 2 puta temeljni i dva puta nitro....vidi se da niko od vas nije radio u nekoj firmi..imam srecu (na moju zalost) da sam radio u gradjevinskoj firmi....
ajd ovo stvarno nema veze sa temom kao ni ovo sledece...na nekom hrvatskom (cini mi se) sajtu postavljena je tema kao i na ovom (vezbaj vezbaj itd...).... ne zbunjuje me tema nego potpis koji se pojavljuje i tamo i ovde (nesto u slobodnom tumacenju i prevodu sa hrvatskog na srpski i obrnuto: "ovo nece proci...to ti je kao da ucis jebanje bez zene..")
ko li ga smisli, svaka cast....

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Dec 2009, 17:53

Ovako danas izgleda moja gitara:
Image
Slika je losa, ali ako nadjem punjac, slikacu aparatom, pa okaciti.
Sta je modifikovano? Pickguard. :) Imao je na jednom mestu veliku crnu mrlju od skinute farbe, plus dodatne ogrebotine od trzalice, pa sam se poigrao sa njim. Nisam hteo da mi bude skroz crn, pa sam uz pomoc maskirne trake, acetona i mnogo trljanja uspeo da uradim ovo. Nije bas nesto lepo ispalo iz blizine, ali iz daljine je dosta ok. :) Jos se vide i strat-ovske kapice za potenciometre, bolje su lezale nego hromirane i sa farbanim pickguardom, a tek sa ovim :D . Ono sto se ne vidi je da sam i shimovao vrat i sam sredjivao pragove. Nisam imao turpiju za pravljenje krunica, ali ni sa obicnom nije nesto veliki problem, samo sto treba dosta vremena, strpljenja i paznje. Sigurno sam samo na turpijanje pragova potrosio par sati (maskiranje i turpijanje, poliranje smirglama i pastom sam posebno radio :) ). Nije lose za prvi put. Sad mi je akcija preniska... :D

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 24 Dec 2009, 19:06

Drago mi je da si uspeo da središ pragove i da si zadovoljan. Lako je sad da podigneš malo žice ako ti je akcija preniska, bilo bi zajebano da je obrnuto.
Ovaj pickguard se stvarno slabo vidi na ovoj slici ali koliko se vidi deluje vrlo zanimljivo i originalno... :bravo:
Ako budeš imao prilike slikaj detalje aparatom.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Dec 2009, 21:05

NikolaNis wrote:Drago mi je da si uspeo da središ pragove i da si zadovoljan.
U principu sam i zadovoljan i nisam. Zadovoljan sam jer sam dosta ok to uradio bez ikakvog iskustva, a nezadovoljan jer nisam dovoljno vremena posvetio smirglanju, i sto sam koristio grublju turpiju, pa upravo sada to ispravljam. :) Danas sam video da su ostali tragovi turpije na par pragova (sa strane), pa to moram da ispravim. Ipak sledeci put moram da narucim onu turpiju za pravljenje krunica. :)

Evo dve slike gde se bolje vidi:
Image
Image

Mada, i dalje su nesto lose slike... :? a jbg... Izgleda bolje uzivo. Mozda probam da slikam pod dnevnim svetlom, pa ako bude bolje, okacicu i te slike...

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 24 Dec 2009, 21:10

Sada ću da zvučim kao neki matori čiča, ali lepo sam ti rekao. :D Nemam pojma koliko sam stvari čitao o pravljenju gitare i za svaki deo posla možeš da nađeš i alternativna rešenja, ali nikada nisam našao što može da zameni tu turpiju za krunice pragova. Sad samo budi strpljiv, uzmi finu šmirglu i opali po pragovima, nestaće ti tragovi od grube šmirgle... :ziveli:

A ovaj pickguard stvarno dobro izgleda na slikama, svaka čast. :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Dec 2009, 21:32

NikolaNis wrote:Sada ću da zvučim kao neki matori čiča, ali lepo sam ti rekao.
Znam, znam... :hide: Trazio sam i ja alternativu, i nasao da je ovo to. Nista drugo. Ok je raditi i bez nje, ali ode mnogo vremena i potrebno je mnogo vise paznje... Jbg, na greskama se uci, sreca neke greske nisu toliko skupe... :)
NikolaNis wrote:A ovaj pickguard stvarno dobro izgleda na slikama, svaka čast.
fala... :)
:ziveli:

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 25 Dec 2009, 00:05

@ mislim_stvarno
FENDROV STRAP?! :shock: :krstise: ::ranting::
:XD:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 25 Dec 2009, 00:35

:mrgreen: :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 25 Dec 2009, 00:38

"cum to the bright side, my son" - lord said and silently bruised his ankle on his new fender tenis racquet polisher

Stanko

Post by Stanko » 25 Dec 2009, 10:46

KnightOfDoom wrote:@ mislim_stvarno
FENDROV STRAP?! :shock: :krstise: ::ranting::
:XD:
:ziveli: :lol: :hide:

Fino ispade maska :)

btw jel mislis na one turpije pod uglom od recimo 45 (ili vec kolko) stepeni?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 25 Dec 2009, 13:47

Dobro odradjen posao, koleza :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Dec 2009, 13:52

cccira wrote:Dobro odradjen posao, koleza :ziveli:
:1:
Slaze se sa shark inlayevima. :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 25 Dec 2009, 15:15

fala na pohvalama. :)
Funkomat wrote:Slaze se sa shark inlayevima.
Totalno, bas sam to i ja mislio. :D
Stanko wrote:btw jel mislis na one turpije pod uglom od recimo 45 (ili vec kolko) stepeni?
za pravljenje krunica na pragovima (zaobljavanje vrhova) se koristi ovo:
Image
ili nesto slicno. Povrsina za turpijanje je unutar ovog polukruga. Ja to nisam imao nego sam koristio onu obicnu trougaonu turpiju, ovako nesto:
Image.
Prvo nisam bio zadovoljan dobijenim rezultatom posle smirglanja, pa sam sinoc potrosio jos nekoliko sati, i sve veooooma temeljno smirglao (granulacija 800 i 1200), jos me prst boli, pa posle toga jos dodatno pastom za poliranje, i sad sam mnoooogoooo zadovoljniji.

Kako se samo sijaju :mrgreen: . BLING BLING

U vezi fenderovog strapa, vec ste me prozivali kad sam prosli put kacio slike gitara :P :mrgreen: ... Jbg, kad sam ga kupio pre 4-5 godina, nije mi bilo bitno sta je na kaisu, a i svirao sam squier, a sada nema niceg ovako udobnog za neku pristojnu cenu. Na drugoj gitari mi je neki planet waves, ali on nije udoban na ibanezu jer je dosta teska gitara.

Post Reply