CROSS handmade guitars (Telci)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
NikolaNis
MF veteran

Re: CROSS handmade guitars (Telci)

Post by NikolaNis » 07 Nov 2009, 18:11

Hvala b-Looser... :ziveli:

Evo i nastavka, ivice zaobljene i telo šmirglano do šmirgle 150. Moraću još da šmirglam, verovatno do 200-220 i da sredim još malo rupe za magnete i elektroniku iznutra. Neko bi i sa ovim bio zadovoljan ali šta ću kad sam picajzla :hide: :D

Image
Image

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 07 Nov 2009, 18:19

Fino si svetlo pogodio, čista erotika! :mrgreen:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 07 Nov 2009, 19:12

Pravo da ti kažem slikao sam i uz blic ali mi nekako sve na slikama blješti pa sam probao i ovako uz "erotsko" svetlo, kao što vidiš lepo izgleda (uvek sve lepo izgleda u erotskoj atmosferi :wink: )...

Nego pusti svetlo, kako ti se čini ovo što sam napravio do sad, uporedi sa svojim "Teletom" :D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 07 Nov 2009, 19:49

Pa naravno da je tvoje telo lepse obradjeno (mislim za tvoje godine :rolleyes: :rlol: ), kod mene postoji onaj bezvezan kanalcic koji ide ka plocici gde su potovi, a i rupe su bese generalno vece. Plus imam onaj jos uvek neobjasnjivi defekt, mada smo nesto skoro gledali, izgleda da je ipak to samo maska krivo ushrafljena... Tako da ako oces telo za telo... :mrgreen:
NikolaNis wrote:Pravo da ti kažem slikao sam i uz blic ali mi nekako sve na slikama blješti pa sam probao i ovako uz "erotsko" svetlo...
Samo jos da dodam za pun erotski dozivljaj falim ti samo ja u donjem vesu u pozadini... :mrgreen: (ako se ti uopste secas tih momenata na mojim fotkama)

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 07 Nov 2009, 22:46

super izgleda.Kako ti se ponasa frezer sa jasenom?Jel ti se desavalo da pali drvo

Mafi

Post by Mafi » 08 Nov 2009, 00:52

Fenomenalno :)

Felix

Post by Felix » 08 Nov 2009, 08:02

Šta reći nego :bravo:
Samo nastavi tako

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 08 Nov 2009, 16:12

@ sirac-šunka, draago mi je ako je problem samo u nakrivo zašrafljenom pickguardu, to se lako reši. A to što su rupe za magnete veće kod tvog Telca je zbog toga što oni izgleda sve kopaju na isti način pa posle može da "legne" bilo koja konfiguracija magneta :idea: .
Ne znam koje su to erotske slike tebe u donjem vešu, ali zvuči zastrašujuće :mrgreen: :lol: .

@ teodorica, za telo koristim jovu (alder) a ne jasen, vrat je od javora. U suštini kod frezera ti je bitno da pogodiš broj obrtaja, da se ne zadržavaš dugo na jednom mestu i da imaš oštro glodalo, tako će se paljenje drveta svesti na minimum.

@ Mafi, kratko i jasno veliko hvala :D :ziveli:

@ Felix, hvala i tebi, a evo odmah i nastavka...

Telo još šmirglano i vrat ubačen na svoje mesto...

Image

Na sledeće dve slike se vidi koliko tesno vrat stoji u telu što je bitno da bi se izvukao maksimalan sustain. Na prvoj slici držim vrat i vidite kao telo visi iznad poda a ne odvaja se od vrata.

Image
Image

I još dve slike u kompletu...

Image
Image

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 08 Nov 2009, 16:54

najssss :)
samo napred majstore!
ovo ce da bude dobro :kokice:

andrej]

Post by andrej] » 09 Nov 2009, 11:00

lepo lepo.

imas li neke planirane cene?

glavni problem za mene na gitarama su vrat i pragovi. gitare znaju da budu super, a da ih vrat ujebe nacisto. naime, kod nekih gitara ne mozes namestiti visinu zica nikako da bude pristojna (a ja volim malo visi action), a da nema fret buzza, kakav god da stavis nut, kako god da podesis visinu zica i zakrivljenost vrata. ovo je problem cak i na nekim gitarama srednje klase (fender mexico) i apsolutno me izludjuje. kako reshavash ovakve probleme?

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 09 Nov 2009, 11:47

@ Wolf, hvala na pohvalama i na optimističkim predviđanjima :)

@ andrej, hvala i tebi. Što se tiče cena to u mnogome zavisi od hardware-a koji će ići na gitaru. Za ovu prvu ću staviti nešto po nekom svom izboru, a cenu ću na kraju reći kada sve završim i proglasim prodaju. Ukoliko bude nekog ko je zainteresovan da mu napravim gitaru moći će sam da bira sve delove pa će u zavisnosti od cene istih varirati i cena gotovog proizvoda.
Problem vreta se rešava pre samog postavljanja pragova jer i oni utiču na zakrivljenost vrata. Potom je bitno dobro postaviti pragove, napraviti dobar nut a onda se kreće na set-up. Tu može doći do ponovne obrade na višim pragovima kako bi se izbegao buzz. U suštini svaka gitara i vrat su priča za sebe i sve se rešava u hodu, možda je u tome i prednost ručno rađene gitare u odnosu na masovnu proizvodnju u fabrikama ali ne bih da započinjem tu temu ovde.
Mnogo toga zavisi i od radiusa vrata, veći radius dozvoljava nižu akciju (spuštenije žice). Pošto ti voliš malo viši action (udaljenije žice od vrata) to ne bi trebao da bude veliki problem, frka je spustiti žice maksimalno a da sve funkcioniše kako treba... :)

Stanko

Post by Stanko » 09 Nov 2009, 12:06

Tebe vise necu da hvalim, ubezobrazices se :D :XD: :XD: :P shala naravno, super izgleda ;) ali i dalje ne videh onog lp-a :P :D :D :D :D

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 09 Nov 2009, 12:30

Spakovaću LP i poslati ga brzom poštom pa ga gledaj do mile volje :lol: . Biće i tih slika, obećao sam, staviću ih u onu prvu temu gde je i prikazana cela izgradnja.

I hvala za pohvale, već sam uobražen... 8) :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 09 Nov 2009, 15:00

Super izgleda ovo Nikola.
Svaka cast

oboss

Post by oboss » 09 Nov 2009, 21:56

dobro ti ovo izgleda nema sta. super ti se uklopio vrat u telo . jesi ga vec centrirao ili je ovo na grubo uklopljeno. u svakom slucaju super izgleda. sto jes' jes' tek sada ide igranka ali ne sumnjam u tebe :)

Post Reply