majtimika wrote:koju dvokomponentnu podlogu si koristio, osnovni lak za drvo ili nesto drugo
ER-LAC poliuretanska podloga. A i B komponenta se dobije pa se mesa. To sam imao od pre kad sam nesto u kuci lakirao. Pokazala se tad kao jako dobra. Mada je skupa i na litar se uzima i treba uzeti i razredjivac. Bolje mozda na meru da se uzme neka druga.
Sto se tice pickguarda to je ispalo ovako usput. Prvo sam hteo da to bude fat blackguard ali mi je bio fazon da sam napravim. Video sam na tdpri-u nekog tipa iz izraela koji je napravio pickguard od one stare velike bakelitne ploce (snimak neke berlinske filharmonije, kakva ironija

). Posto takvu staru plocu nisam usput nasao kao ni bilo kakvu drugu crnu slicnu plastiku ovo je doslo kao druga opcija iako sam razmisljao o metalnom pickguardu kao opciji da izgleda malo 'drugacije'. Nisam imao dovoljno veliki komad od ovog sto sam nasao pa je zato iz 2 dela. Meni ne smeta sto izgleda 'krpljeno'. To mi je 'nako kao improvizacija koje se nadam da ce biti dosta i na zicama

. Inace iako mi je kombinacija metal/drvo savrsena harmonija materijala ne mogu da se otmem utisku da bi crni guard bio savrsen. Ako neko zato ima neku predratnu plocu na 78 rpm na poklon mogu da probam

(neki bah npr.

tako neki vajb sa beskonacnim modzom)