pomoc,savet

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

DV

Re: pomoc,savet

Post by DV » 18 Feb 2010, 08:31

ness wrote:To sto sraf ispada, znaci da je promer te rupe ojeden tj. veci nego sto bi trebalo da bude.Ako hoces da taj vrat bude spojen kako treba(da navoji srafa budu urezani u drvo)nikakve cackalice ti nece pomoci.Ustvari to ce izgledati cvrsto,ali onoliko koliko se sraf ureze u cackalicu.Sto se tice plocice,moze da prodje 1mm deblji sraf od standardnog.
He, pa zato se i radi ovakav postupak. Ni jedan ozbiljan majstor neće proširavati bilo koje rupe na gitari (ni za milimetar) pa zašto bi onda on to činio.
Kada se lepak osuši (nakon 24 h ) NOVI navoji će biti urezani u praktično dobijate novi (tesniji) otvor sa NOVIM navojima.
Začudili bi ste se koliko "profi" servisera koristi takvu metodu i kasnije to jako lepo naplati jer nakon "intervencije" nema šanse da bilo ko pogodi na koji je način uradjena popravka (tu nastupa ispredanje priča o raznim specijalnim masama, piljevinama, hirurškoj preciznosti... :) ).
Naravno, ako lepak pri ovakvom "zahvatu" izađe malo iz rupe jednostavno ga treba obrisati vlažnom krpom.

LifelessDead

Re: pomoc,savet

Post by LifelessDead » 18 Feb 2010, 12:10

Mislim da je DV u pravu. Nema potrebe prosirivati rupu. Uostalom evo nasao sam slicne savete na YouTube-u koji mogu da posluze i ostalima ukoliko budu imali ovakvih problema:

http://www.youtube.com/watch?v=xoFRAY_IShk

http://www.youtube.com/watch?v=ijC0dbpq ... re=related

U svakom slucaju upravo sam zavrsio popunjavanje rupe,medjutim nisam koristio ni jedan od ovih metoda. Stavio sam git u rupu kao sto mi je lenbb savetovao,sacekao sam malo da stvrdne i zabusio novu rupu. To je ona masa sto se koristi za krpljenje limarije na automobilima. Medjutim moze i na drvo da se primeni. Pre toga sam malo eksperimentisao na obicnom drvetu i stvarno drzi besprekorno. U svakom slucaju mislim da ni ova varijanta sa drvetom i lepkom nije losa. Da, moram da kazem i to da sam nasao cackalicu u rupi :lol: , medjutim ocigledno nije bila lepljena vec samo gurnuta u rupu. Nego ne znam zasto ne ugrade metalne navoje u drvetu, to stvarno nije neki problem a resili bi se problemi sa ogoljivanjem rupa.
U svakom slucaju hvala svima na savetima :ziveli:

Post Reply