Drveni pickguard ce promeniti izgled gitare. To je definitivno odlicna ideja i nikako nije kicerica. Naravno, moze i to da ode u krajnost. Ima nas raznih... Vidi ovako, stolar sam vec godinama. Imam dosta iskustva i imam par saveta. Ove price "nadji komad drveta, pa ga pusti kroz diht" nemaju veze s vezom. Originalni, plasticni, pickguard na mom stratu je debljine 2.0 milimetara. Diht koji moze da istanji drvo na tu debljinu ces dosta tesko naci. Za takve stvari se ne koriste dihtovi uopste.Za takve debljine se drvo sece na listove, ne tanji se...
Elem, ja sam dosao na istu ideju kao i ti.Da mi pickguard bude drven. Posto nemam cime da obradim drvo na tu debljinu, probao sam da zalepim parce furnira na hdf (lesonit) koji je debljine oko 3 mm (varira do 3.5 mm). Tako sam dobio pickguard debljine skoro 4 mm. Namontirao sam ga i odmah skinuo... Imas osecaj kao da zice leze na pickguard-u. Previse je visoko i nemoguce je svirati... Dakle, MORA DA BUDE 2 mm. Resenje ti je lepljenje nekoliko lista furnira. Ja sam nasao furnir od 0.7 mm. U tri sloja to izlazi 2.2 mm (lepak takodje utice na debljinu). Potrebna ti je presa da bi to zalepio. Ne mozes da uradis kako treba cvinglama ili slicnim pomocnim alatkama. Prednost u ovom nacinu ti je i u tome sto poslednji sloj mozes da kombinujes od vise vrsta razlicitog drveta. Ima bezbroj kombinacija... Za debljinu nemoj da brines. Deluje tanko i slabo, ali samo deluje. Moras precizno da izbusis sve otvore. Sto se toga tice tolerancija na postoji. Sam spoljni oblik dozvoljava odredjena odstupanja, ali otvori ne. Narocito oko magneta. Srafovi koji drze magnete su dosta blizu da bi mogao da "malo" prosiris rupu, a opet, ako otvor bude uzak, magnet ne moze da prodje... Sto se zvuka tice, nisam primetio neke razlike, ali to je bio period kad nisam imao pojacalo, pa sam svirkao "na suvo". Tako da nisam mogao da uporedim zvuk pre i posle. U svakom slucaju, sve sto je manje vestackih materijala, po nekoj logici bi zvuk trebao da bude lepsi...
Eto, to je to otprilike... I sam imam par razlicitih komada koje menjam povremeno. Cisto da ne dosadi...

I nemam nameru da se vracam na plastiku. Zvuk je dobar, gitara je lepsa, drugacija od svih... Zadovoljan sam...
Ako imas jos neko pitanje, reci... Ako nemas uslova da uradis sve ovo, opet se javi. Imam sve sto je potrebno za izradu, pa mozemo da dogovorimo nesto... Pozdrav i srecno