Izrada Kofera
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Izrada Kofera
Bem li ga... ako je isto zuckasto narandzast i isto smrdi onda je to to. Daj nekom cigi da omirise, pa ako kaze da je prava stvar onda go for it. Samo se nadam da nisi uzeo tu jednu tubicu da njome izlepis ceo kofer 

Rendisha wrote:Bem li ga... ako je isto zuckasto narandzast i isto smrdi onda je to to. Daj nekom cigi da omirise, pa ako kaze da je prava stvar onda go for it.

Taj fazon.
Uzeo sam dve.Rendisha wrote:Samo se nadam da nisi uzeo tu jednu tubicu da njome izlepis ceo kofer![]()

...bice taman dovoljno lepka za jednu polovinu kofera. Neiskustvo pokazalo svoje.

Inace lepak drzi super... na moje veliko iznenadjenje.
Jutros sam pokusao da odlepim uzorke i lekak drzao odlicno tako da je bar to pozitivno.

Zalepicu jednu polovinu a drugu ostaviti za sledeci vikend.
e Funk mozda moze umesto sundjera neki poli uretan.. (kako se vec pise)

Videcu sta nadjem...
Onaj sundjer bi mi bio idealan ali ako budem morao da stavljam nesto drugo, bice i to ok... samo da ne moram da oblazem kofer i iznutra jer mi se to zaista ne radi.
Evo i fotografija:
Za sad sam zadovoljan. Pogotovo s obzirom na to koliko iskustva imam sa tapaciranjem...
Jedva cekam da vidim kako ce izgledati sa niklovanim bravicama, coskovima i svim ostalim.

Evo i fotografija:

Za sad sam zadovoljan. Pogotovo s obzirom na to koliko iskustva imam sa tapaciranjem...

Jedva cekam da vidim kako ce izgledati sa niklovanim bravicama, coskovima i svim ostalim.
Gde si nasao hardver, konkretno bravice? Ja sam se ubio trazeci bilo sta slicno po BG-u letos i nista nisam nasao, na kraju kupio koferce ono aluminijumsko i skinuo bravice... 

http://www.psp.co.rs/english/index.htm
Tu sam ceo hardver kupio ali za BG ne znam. To ti mozda kaze neko drugi.
Tu sam ceo hardver kupio ali za BG ne znam. To ti mozda kaze neko drugi.
Vrlo pedantno, super rad svaka čast.

u donjem delu balkanske ulice treba da ima par prodavnica sa opremom za pendžetiranje i tapaciranje.draobyek wrote:Gde si nasao hardver, konkretno bravice? Ja sam se ubio trazeci bilo sta slicno po BG-u letos i nista nisam nasao, na kraju kupio koferce ono aluminijumsko i skinuo bravice...
Super ovo izgleda, znači za lepak je samo trebalo da se sačeka dovoljno dugo ako sam lepo razumeo?
Kako si nanosio lepak, jesi li ga nečim razmazivao ili samo onako redom istiskivao iz te tube?
Izmeri koliko je sve u kompletu teško...
Kako si nanosio lepak, jesi li ga nečim razmazivao ili samo onako redom istiskivao iz te tube?
Izmeri koliko je sve u kompletu teško...

Hvala lepo.lenbb wrote:Vrlo pedantno, super rad svaka čast.![]()
![]()

Upravo tako. Nakon nekih 8h stajanja je bio toliko cvrst da se sperka kidala kad sam pokusavao da odlepim kozu.NikolaNis wrote:Super ovo izgleda, znači za lepak je samo trebalo da se sačeka dovoljno dugo ako sam lepo razumeo?
Spaklom.NikolaNis wrote:Kako si nanosio lepak, jesi li ga nečim razmazivao ili samo onako redom istiskivao iz te tube?
Lepak se susi sporo ali vec nakon 30ak sekundi prestaje da bude tecan i nakon toga se jako tesko razmazuje a namaz mora biti savrseno ravan jer se na kozi SVE vidi. Mislio sam da nece biti tih problema jer je prilicno debela ali sam na prvoj povrsini koju sam lepio napravio tu gresku i na kozi se vidi jedna tanka i duga linija neravnomernog lepka isprod nje. Ne verujem da bi neko primetio da ne zna da je tu ali je ja vidim.

Sve u svemu, bolje ako covek ima nekog pomocnika za ovaj deo posla.
Hocu kad zavrsim.NikolaNis wrote:Izmeri koliko je sve u kompletu teško...
Hvala ti na ovim informacijama, značiće mi puno kada i ja krenem u izradu kofera.
Baš zbog ovog problema za ravnomernim nanošenjem lepka mislim da je bolja varijanta sa lepkom u spreju ali nemam pojma da li toga ima kod nas, da budem iskren nisam nikada ni tražio...
Baš zbog ovog problema za ravnomernim nanošenjem lepka mislim da je bolja varijanta sa lepkom u spreju ali nemam pojma da li toga ima kod nas, da budem iskren nisam nikada ni tražio...
Tesko da ces ovde naci u spreju. Inace kontaktni mozes nanositi cetkom, valjkom, samo pazi na tolex / skaj kada nanosis - probaj da ga ne natopis previse jer lepak ipak delimicno rastvara vinil i vitoperi ga pa se menjaju dimenzije, postaje tezi za rad...
Pala mi je na pamet i varijanta sa valjkom, znam da ima onih malih od nekog tvrdog materijala, predpostavljam da im je to namena? To mi deluje najbolja kombinacija posle spreja, mislim da će nanos lepka biti najujednačeniji
.

I valjak bi sigurno posluzio. Juce sam oblozio drugu polovinu kofera i islo je mnogo bolje i brze. Nisam imao nikakvih problema sa lepkom... verovatno je samo malo prakse bilo potrebno.NikolaNis wrote:Pala mi je na pamet i varijanta sa valjkom, znam da ima onih malih od nekog tvrdog materijala, predpostavljam da im je to namena? To mi deluje najbolja kombinacija posle spreja, mislim da će nanos lepka biti najujednačeniji.

Lako je da se radi kada imaš novu glodalicu
Jesi li našao materijal kojim ćeš iznutra da obložiš kofer?

Jesi li našao materijal kojim ćeš iznutra da obložiš kofer?