12ax7
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: 12ax7
Iskreno vec sam poceo a prebacujem, kad videh u kom forumu je tema..
covek je trazio predlog sta da napravi sa laNpom.. a ovo je sekcija Izrada i odrzavanje muzickih instrumenata.. sto znaci u OK je delu..
mislim.. ya know..
E da, ima dole "prati temu".. pa mozes da je cekiras i gledas kad ima updatea...
covek je trazio predlog sta da napravi sa laNpom.. a ovo je sekcija Izrada i odrzavanje muzickih instrumenata.. sto znaci u OK je delu..
mislim.. ya know..
E da, ima dole "prati temu".. pa mozes da je cekiras i gledas kad ima updatea...
dweezil wrote:pa da ne vidim cemu toliko tripovanje oko pomenute pedale, i ne moraju jackovi da budu pcb mounted, a bilo je i u Radio kLubu bash pcb mounted jackova
Mislim da je spacing samo za Fender PCB mounted jackove.Barem je Baja tako rekao.
Jbg, gde je jedna, tu su i dve
Na mene je ostavila utisak jer sam uporedjivao nekoliko pedala na istoj opremi i ove
ostale, doduse samo je GTO bio lampaska pedala, su bile smesne.
EDIT: I da dodam da nisu bile 12ax7, nego, 'ajde sad ko se bolje razume, lampe sa oznakom od 4 cifre, cini mi se da je prva 5,
koje imaju manje gain-a od 12ax7, a i tako je gain-a bilo za izvoz.

ostale, doduse samo je GTO bio lampaska pedala, su bile smesne.
EDIT: I da dodam da nisu bile 12ax7, nego, 'ajde sad ko se bolje razume, lampe sa oznakom od 4 cifre, cini mi se da je prva 5,
koje imaju manje gain-a od 12ax7, a i tako je gain-a bilo za izvoz.
Ta! Nikako da zapamtim jer se i ne bavim tehnickim stvarima, ali sam zapamtio jer mi je naglaseno da su sa manje gain-adweezil wrote:5751
od 12ax7. Kolika je realna vrednost takvog klona sa kvalitetnim delovima? Ova je kostala oko 100 evra, ali je kuciste bilo
neka sklepana skalamerija, nikakvog izgleda, ali zvuk je stvarno fenomenalan, i odusevila me je osetljivost i opseg sva tri
parametra.
elem . inspirisan ovom temom , sa par komentara a i potrebom da posedujem jedan real tube overdrive odlucih da napravim ovaj predozeni na pocetku teme. dakle odluka je pala na baja real tube overdrive. u toku nedelju dana sam uspeo da skupim sve potrebne delove i evo veceras satavih spravicu. u narednih par dana cu je popakovati u kutiju sa napajanjem i jedva cekam da cujem kako zvuci. kad zavrsim sve postavicu temu sa snimkom i komentarima na stranicu gde su efekti , pedale i slicno a ovo samo jer me ova lampa naterala da napravim ovog "baju"

Svaka cast!
I meni dodje da napravim jednog.
I meni dodje da napravim jednog.