MFGC11 - oboss

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

SiskoMarcetic

Re: MFGC11 - oboss

Post by SiskoMarcetic » 08 Apr 2011, 21:59

majtimika wrote:he he he, kolega hillibily izgleda nece pratiti ni moju temu
tragedija :cry:
to su strašne stvari :?

oboss

Post by oboss » 08 Apr 2011, 22:47

nemojte tako kolege . meni je iskreno zao ako hilibili ne bude pratio moju temu. u principu se ja slazem sa njim ali kada sam se prijavio ispostovacu projekat do kraja. mozda uspem da napravim instrument po visim standardima nego se ocekuje a onda cu videti za civije i magnet .

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 09 Apr 2011, 23:41

Za sta cuvas jovu, Oleg? :)

kwiss

Post by kwiss » 10 Apr 2011, 10:01

oboss wrote:nemojte tako kolege . meni je iskreno zao ako hilibili ne bude pratio moju temu. u principu se ja slazem sa njim ali kada sam se prijavio ispostovacu projekat do kraja. mozda uspem da napravim instrument po visim standardima nego se ocekuje a onda cu videti za civije i magnet .
Pravi brate kad si se odlučio . Zašto nebi stavio one čivije,magnet ako nije dobar premotaj...Slušaj samo dobronamerne kritike dobronamernih ljudi a ne onih koji su na forumu iz ličnih interesa :music-smiley4:

oboss

Post by oboss » 10 Apr 2011, 10:58

Funkomat wrote:Za sta cuvas jovu, Oleg? :)
od jednog komada cu da pravim sebi strata a drugi za eventualnu porudzbinu.
kwiss wrote:Pravi brate kad si se odlučio . Zašto nebi stavio one čivije,magnet ako nije dobar premotaj...Slušaj samo dobronamerne kritike dobronamernih ljudi a ne onih koji su na forumu iz ličnih interesa :music-smiley4:
civije su realno krs i kada se presaberem verovatno cu ih zameniti nekim konkretnijim a magnet je smekerski slusao sam ja njega. njemu treba samo kozmetika i bice on ko bombona. sto se tice kritika svaka reakcija je dobra stvar. a sto se tice licnih interesa nismo li svi mi tu zbog licnih interesa. interes je dobiti misljenje o radu ili saznati neku informaciju. promocije licnih projekata su kod nekoga komercijalni a kod nekoga nisu i meni je to skroz ok. . hvala na podrsci u svakom slucaju.

Hillybilly

Post by Hillybilly » 10 Apr 2011, 12:55

Pogresno ste me shvatili, svako ko se prihvati ovakvog posla zasluzuje moje postovanje i najlepse zelje! Nije mi bas pravo sto kwiss misli da sam zlonameran, bas naprotiv, nadao sam se da ce na MFGC biti nekih interesantnih, kreativnih naprava pa mi je u trenuku kas bilo krivo sto se radi 1001 telac. Niko da se zajebe da napravi akustaru, archtop, hollowbody, solidbody najlonku ili neki space age dizajn...!

Narocito mi je zao sto prljamo temu obossu, izvini brale, zelim ti puno srece u gradnji i da pobedis na MFGC-u! :ziveli:

@kwiss
Cinjenica je da imam koristi od MF ali nisam zato ovde, mnogima sam pomogao na najrazlicitije nacine! I cenim da je narod na forumu od mojih postova imao poprilicno koristi.

oboss

Post by oboss » 20 Apr 2011, 15:06

odluka je pala nece biti telac nego potpuno poseban dizajn. vrat sam izcrtao i slike uskoro postavljam . on je najblizi nekoj music manovom fazonu. telo jos crtam i krojim ga od onog oraha i javora koji sam vec planirao

Robin Hood

Post by Robin Hood » 20 Apr 2011, 15:14

Jedva cekam da vidim to. :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Apr 2011, 16:08

:1:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 21 Apr 2011, 09:18

'Ajde da vidimo šta si smislio ... :ziveli:

oboss

Post by oboss » 26 May 2011, 23:40

iskoristih odlazak u radionicu radi zavrsavanja nekih porucenih vratova , pa napokon krenuh sa realizacijom projekta mfgc11-oboss. materijal je ostao isti kao na pocetku telo orah iz dva dela, top javor rebras sa spalted varijacijom, vrat javor quartedsaw fingerboard orah. na dihtu sam sredio plocu oraha, na abrihteru spremio javor za lepljenje i na grubo izrezao vrat . zadnjih dana sam crtao i smisljao izgled i mislim da cu ostati na ovoj varijanti. pre lepljenja planiram kopati komoru u orahu.evo par slicica tek da mi prica dobije smisao.
Image
ovo je zadnja strana tela
Image
a ovo prednja
Image
evo ga i javor
Image
profil vrata
Image
glava vrata
Image
sve na kamari
i na kraju da ne zaboravim fingerboard od oraha
Image

majtimika

Post by majtimika » 27 May 2011, 20:29

tako, tako

lepo, nego interesuju me dve stvari, kakve civije planiras za ovo, zbog varijante 5+1 jedna mora biti desna, pa jel planiras da rasparis, ili sta, i jos jedna stvar, posto sam i ja planirao da na jednoj gitari koju sad planiram uradim fingerboard od oraha, da li mislis da ga lakiras kao i javor, ili da ga ostavis kao rosewood ne lakiranog i kako ce se ponasati u tom slucaju, da li ce se prljati, ili nisi o tome razmisljao

oboss

Post by oboss » 28 May 2011, 08:14

civije cu da rasparim komplet sta da se radi. ostatak ce ici u neke druge projekte.
dosta sam razmisljao o orahovom fingerboardu lakirati ili ne i trenutno sam u fazonu da ga ostavim nelakiranog . mislim da ce se sa nekim uljem za odrzavanje uspeti izjednaciti eventualne fleke od prstiju i sviranja, a svakako bi se lak sjebao na nekim mestima od sviranja pa bi opet bile fleke. tako da ostaje bez laka.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 May 2011, 12:39

Retko koji nestandardni oblik mi se svidja, ali ovo izgleda veoma fino.
Jel onaj "zarez", ili kako vec da ga nazovem, u telu za dzek, ili samo tako?

oboss

Post by oboss » 28 May 2011, 14:19

linija tela je trazena izmedju strata, prs i jednog kramera a ona krivina je iz cistog fazona stavljena . koristio sam istu takvu krivinu na jos jednoj gitari koju sam ranije pravio i svidelo mi se. dzek sam predvideo tamo gde je strelica na onom papiru

Post Reply