meni se, takodje, svidjaju ajsmeni i mockingbirdi, ali mi se v-ovi ne svidjaju nikako, kao ni x-ploreri. nekako, ove prve dve vise imaju 'gitarske' osnovne konture. al mi je ajsmen omiljeni od svih nabrojanih, a i predlozena boja odgovara. samo napred! (mislim ipak da je steta sto ajsmen nece biti neki ozbiljniji projekat...)guv'nor wrote:Btw, od tih gitara "čudnog oblika", Iceman mi je uvek bio u top 3, pored Flying V-ja i Mockinbird-a. Meni su to prelepe gitare.![]()
MFGC11 - mislim_stvarno
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: MFGC11 - mislim_stvarno
- mislim_stvarno
hvala jos jednom svima koji pruzaju podrsku
a sad spremite drvlje, kamenje i lomacu kad vidite nacrt koji sam odradio ovih dana

da odmah odgovorim na pitanja
ne, nije mi potrebna jos jedna zica, ali mi deluje veoma zanimljivo, a posto je ovo eksperiment, da onda eksperimentisemo.
e sad jos ostaje da se odlucim dal' cu 25.5 ili 24.75 skalu? Razmisljao sam da, ako budem pravio sa fretbordom od javora ide kraca skala, a za rosewood duza...
mislim da bi me ljudi sa sevenstring foruma spalili da vide 7 zica, kraca skala i 22 praga

a sad spremite drvlje, kamenje i lomacu kad vidite nacrt koji sam odradio ovih dana

da odmah odgovorim na pitanja
ne, nije mi potrebna jos jedna zica, ali mi deluje veoma zanimljivo, a posto je ovo eksperiment, da onda eksperimentisemo.

ako sve na drvetu odradim kako treba, lako ce se unapredjivati boljim hardverom i elektronikomandrej] wrote:(mislim ipak da je steta sto ajsmen nece biti neki ozbiljniji projekat...)

e sad jos ostaje da se odlucim dal' cu 25.5 ili 24.75 skalu? Razmisljao sam da, ako budem pravio sa fretbordom od javora ide kraca skala, a za rosewood duza...
mislim da bi me ljudi sa sevenstring foruma spalili da vide 7 zica, kraca skala i 22 praga

- Hillybilly
Svaka cast!
Sjajan nacrt, jesi planirao hard tail ili mozda neki tremolo/floyd?

Sjajan nacrt, jesi planirao hard tail ili mozda neki tremolo/floyd?
- mislim_stvarno
hardtail, jednostavno, dosta mi je floyda
, a i pristojan floyd je duplo vise nego budzet za ovo.
prvi plan je bio da sam napravim ovakvu kobilicu

ali posto je to veliko cimanje sa kopanjem baseplate, verovatno cu uraditi

prvi plan je bio da sam napravim ovakvu kobilicu

ali posto je to veliko cimanje sa kopanjem baseplate, verovatno cu uraditi

7??
Jaojaojao, kako jedva cekam ovo!!

Jaojaojao, kako jedva cekam ovo!!

Baš mi je super što je sa 7 žica, prosto kao osveženje, da vidimo i to u domaćoj izvedbi. Jedino mi je žao što je glava onoliko otišla u špic, rekao bih da je kod Icemana to ipak malo drugačije. No dobro, ovo će svakao da bude zanimljivo da se prati.
како би добро стајао на овоме хедсток као на гитари од Мајкла Ромеа 

- mislim_stvarno
nista jos nije uklesano u kamen, pa je moguce da bude malo vise zaobljena kao kod ibaneza, ovakoKristijan wrote:Baš mi je super što je sa 7 žica, prosto kao osveženje, da vidimo i to u domaćoj izvedbi. Jedino mi je žao što je glava onoliko otišla u špic, rekao bih da je kod Icemana to ipak malo drugačije. No dobro, ovo će svakao da bude zanimljivo da se prati.

ali sam prilicno siguran da ce biti ovakav oblik, samo da li ce biti zaobljen vrh ili ne, videcemo

ne hvalaШмајсер wrote:како би добро стајао на овоме хедсток као на гитари од Мајкла Ромеа![]()

Kad si rekao da ce biti sa malim dodatkom, prvo mi je proslo kroz glavu 7 zica, reko hajd da sacekam da vidim sta ce biti. Kao da si mene pitao sta da pravis, stvarno nemam reci. 

-
ideja za hardtail..nadji na nekom oglasu ovi sto prodaju bridge od stratocastera, ima za oko 1000 kinti da se nadje, skines onaj blok, skratis na meru oderes onaj hrom i ofarbas u crno i samo da pljusti 

Pa ne moze to, za 7 zica njemu treba.
Opa fino,fino
Dosta vise sa teladima 

Margos wrote:Opa fino,finoDosta vise sa teladima

- SiskoMarcetic
nema veće bede nego praviti kobilicu ( iz sopstvenog iskustva)
- Hotstepper
Lichno ne volEm IceMan oblik, al mi je drago shto ce ovo "takmichenje" imati po neshto za svachiji ukus, bice to na kraju prava trka sa foto finishem!
Moja podrshka, pratim!
Moja podrshka, pratim!