Nova gitara u progresu
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Nova gitara u progresu
tnx momcad!
Ne znam jos za magnete. Imam par duncan seth lover-a, mozda bi dobro legli.
Ne znam jos za magnete. Imam par duncan seth lover-a, mozda bi dobro legli.
Bravo!
jedva čekam nastavak 

Ja bi' ovo ostavio u natural coloru, medjutim nije moja dzitra pa da odlucujem.
Izgleda
za sad.

Izgleda

- komplikator
Videcemo, ima jos vremena. I ja bih je ostavio sigurno da je rosewood ili ebony, ovako bi bila mnogo bleda cini mi se. Na onoj slici gde je cela izgleda kao albino gitaraMetalFunk wrote:Ja bi' ovo ostavio u natural coloru, medjutim nije moja dzitra pa da odlucujem.
Izgleda![]()
![]()
za sad.

gitara će biti perverzija 

kad smo već kod pravljenja gitara, kakvo je po vašem mišljenju drvo Poplar i kako se to kaže na našem jeziku
čuo sam da se dosta koristi pri izradi protorip gitara jer je jeftino... i kakve su tonske karakteristike ?

poplar je topola... barem koliko sam ja ukapirao..
- mislim_stvarno
poplar je topola, u teoriji, tonski jako slicna jovi (alder), ali se ne koristi previse za gitare jer nekada ima zelenu boju koja nije lepa za transparentne finishe. Zbog toga se koristi na budzet gitarama koje imaju "solid" boju. Moj jackson rr je napravljen od topole, i ta gitara mi je bolja i od rg ibaneza kog sam prodao i od jackson dx10d kojeg jos uvek imam, oba od lipe (basswood).
i dosta je meka...koriste je za mrtvacke sanduke kod nas
Interesantno, Steve Morse musicman je od topole, jedina hi-end gitara za koju znam...zapravo jedina gitara uopste za koju znam

Interesantno, Steve Morse musicman je od topole, jedina hi-end gitara za koju znam...zapravo jedina gitara uopste za koju znam

- mislim_stvarno
japanski jacksoni (posebno rr) su cesto radjeni od topole, nekad fenderi, squier... (nista masovno, ali ih ima)bancika wrote:zapravo jedina gitara uopste za koju znam
pitam, zato što sam se oduševio kad sam probao music mana steve morse y2d model. dok soliraš drvo me nekako podsjeća na nešto između lipe i jove , međutim kada okineš npr E rif ili praznu duboku E žicu zvuči doooosta duboko kao da je neki les paul od mahagonija. Definitivno dosta specifično drvo 

ja ga nazalost nisam probao ali se secam da mi je vilica pala kada sam ga prvi put video
Jasen a? Evo ideje. Jasen ima duboke pore od godova. Možeš da utrljaš vodeni bajc u pore da ih istakne a da posle ideš finiš čime god oćeš, skroz transparent ili burst ili translucent ili .... šta već voliš...
Mnogo je jaka fora na jasenu kad se vide pore godova onako istaknute, bar se meni svidža...
just my 2 cents

Mnogo je jaka fora na jasenu kad se vide pore godova onako istaknute, bar se meni svidža...

just my 2 cents

- mislim_stvarno
to + trans crvena bi bila potpuno sexy