How it's made-low budget edition
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: How it's made-low budget edition
Свака част. Једва чекам да чујем како звучи гитара снимљена у Немањином кућном студију.
- SiskoMarcetic
De ima da se nabavi žica i još jedno pitanje kopka me kako temperatura od voska utiče na lak žice
Najs
ae pa da čujemo kako zvuči.

cini mi se da je veci rizik da preebes bobinu nego lak. Video sam neke neuspele pokusaje voskiranja kada se bobina sve uvrti od toploteSiskoMarcetic wrote:De ima da se nabavi žica i još jedno pitanje kopka me kako temperatura od voska utiče na lak žice
upravo tako, ako se pretera sa temperaturom, bobina ce se prava deformisati, zica nema sanse
Odlično zvuči...

Bravo, ali bravo!
@nemanja: stavi brate na tu gitaru neki floating tailpiece, ne mora vibrola da bude. videces da znaci kad dobijes duzinu zice iza bridza...+ovaj lp style bas bode oci....
@nemanja: stavi brate na tu gitaru neki floating tailpiece, ne mora vibrola da bude. videces da znaci kad dobijes duzinu zice iza bridza...+ovaj lp style bas bode oci....
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
videcemo, ono, shto da neMilanares wrote:Bravo, ali bravo!

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Evo da okacim jednu slichicu koju sam dobio danas od Majtija....

Jos ce ici sve cetiri crne kapice potenciometara i crna kapica preklopnika i mozda neshto uradim sa glavom gitare (matching color), kao i neki tremolo sistem, ali to zasad nije hitno. Trenutno jedina stvar koja je hitna je da nekako dodjem po gitaru, a posto je sad oko minus 18 dok ovo kucam, ne znam ni sam kako to da uradim....
U svakom slucaju, u skorije vreme cu uraditi test gitare uz jos fotki, presrecan sam, jer je gitara u osnovi tek sad ono shto sam zeleo kad sam pozeleo da se sredi. Daklem - P90/Jazzmaster Majtimika designed pickups, crna maska crveno telo...
Majti, znachi

Jos ce ici sve cetiri crne kapice potenciometara i crna kapica preklopnika i mozda neshto uradim sa glavom gitare (matching color), kao i neki tremolo sistem, ali to zasad nije hitno. Trenutno jedina stvar koja je hitna je da nekako dodjem po gitaru, a posto je sad oko minus 18 dok ovo kucam, ne znam ni sam kako to da uradim....

Majti, znachi

au, vrh!
samo shto bih ja zadrzhao ove kapice za potove, izgubice se u crnini!
samo shto bih ja zadrzhao ove kapice za potove, izgubice se u crnini!

Matching headstock bi bio pun pogodak 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Evo ga kod mene Jazzmaster, sva sreca, ipak sam danas otisao po njega, video se na kratko sa Majtijem u Novom sadu, i bio kod Nenada (Babaslim). Shta reci, Majti je oduvao kako je uradio magnete, pragove je tako uradio da nemam osecaj da su menjani, znaci ko kod ovog mog fendera najskupljeg, perfektno uradjeni, ne osete se pod rukom ni malo....Maska od plexija...ma...Ja sam prezadovoljan i evo dok se kaci klip gde sam testirao gitaru i na Laney i na bassman, reci cu vam da za ulozenih ispod 300Evra sve ukupno, nikad nisam imao bolju gitaru. Mozda bude jos estetskih dorada, tipa matching headstock i crni knobovi, ali i da ovako ostane, meni je super, jer pre svega, gitara jako dobro radi i super mi je i na klinu i na drajvu

Samo da kažem da mi se jako sviđa kako je sve ispalo - magneti pre svega, pragovi, setup standardno izvanredan kad je majti u pitanju.
Gitara jednostavno traži sviranje svim srcem i mudima. 
Krivo mi je što nismo bili u mogućnosti da propisno otpanjimo pojačalo, ali jbg, komšiluk takav da odmah ide poseta komunalnih drugova policajaca... No, nema veze, uskoro stiže od Nemanje propisno snimljen test. Kao i uvek.
@nemanja:
Sve u svemu, kad se budem iskombinovao da dođem da istestiramo i propisno snimimo baba-pedalboard, prosviraćemo i Telebaba-castera i Franken-Castera-Mastera™, pa neka ide život, samo veselo...

Krivo mi je što nismo bili u mogućnosti da propisno otpanjimo pojačalo, ali jbg, komšiluk takav da odmah ide poseta komunalnih drugova policajaca... No, nema veze, uskoro stiže od Nemanje propisno snimljen test. Kao i uvek.

Sve u svemu, kad se budem iskombinovao da dođem da istestiramo i propisno snimimo baba-pedalboard, prosviraćemo i Telebaba-castera i Franken-Castera-Mastera™, pa neka ide život, samo veselo...

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Evo ga jedan test uradicu ujutru jos jedan kad budem manje umoran. Cuje se 75 posto kako zvuci, nisam se bash proslavio ozvukom, unapred se izvinjavam, ali pasce popravni.