Lepak za postavljanje novih pragova gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Lepak za postavljanje novih pragova gitare
Imam presu a može i čekićem 

ApplePie wrote: Ja koristim sasvim drugi metod gde prag prati radius fingerboarda (koji može biti compaund) i gde se pragovi "oslanjaju" na susedni tako da kasnije ravnanje i brušenje često nije potrebno.
do explain

Komplikovano za objašnjavanje... u praksi sasvim jednostavno. Koristim nešto kao elastični radijus blok. U početku je ravan i pritiska prag po sredini i tako ga utiskuje a onda prema ivicama fingerboarda prateći radius. Od pleksiglasa je, veličine 10 x 10 cm tako da zahvata i predhodno utisnuti prag i ne može ga utisnuti više ili manje. Pošto su svi utisnuti već nivelisani a prate radijus fingerboarda posle nije potrebna nikakva dodatne nivelacija, pa vraćanje krune, pa poliranje... Naci cu neki crtez ili video na netu pošto nisam ja to izmislio nego primenio tudju ideju i bar meni savršeno funkcioniše ... 

Evo sličice, mada je moja naprava malo drugačija, princip je isti

daj slikaj to da vidimo... kapiram u cemu je fora, lepo si objasnio, ali mi je sad ta ilustracija nejasna.. cemu sluze ti valjci na krajevima?
osim toga, mislim da na taj nacin koji si opisao moze da dodje do toga da prag nije do kraja utisnut u slot, sto mi se i ne dopada bas.
osim toga, mislim da na taj nacin koji si opisao moze da dodje do toga da prag nije do kraja utisnut u slot, sto mi se i ne dopada bas.