Duncan ili EMG ?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Seller

Re: Duncan ili EMG ?

Post by Seller » 31 May 2012, 19:03

Posle sedam dana cekanja da mi posalju profakturu (putem e-maila) dobio sam konacno predracun samo za jedan pickup bez ikakvog obrazlozenja sta je sa onim drugim (lepo sam narucio dva komada, neck i bridge), odustao sam od kupovine istih i iz Nemacke narucio Gibson '57 Classic i '57 Classic Plus hamove. Toliko o "nasoj poslovnosti i profesionalnosti".

MUzzY

Post by MUzzY » 02 Jun 2012, 10:40

To su fenomenalni magneti! Nema greske.

mateuspoz

Post by mateuspoz » 26 Jul 2012, 09:11

posting.php?mode=reply&f=18&t=19835#
Svaki pomenuti par ima svog šmeka, teško je pričati o nečemu sem o ukusima...svašta sam probao, svirao i ugrađivao na svojim LP gitarama i konfiguracijama... i sve su imale svoju priču.
Ukoliko neko želi jednu balansiranu, allround i modern i vintage mislim da je rešenje u srednje skupoj konfiguraciji Gibson Burstbucker Pro magnetima, sa ozbiljnim potovima i najmanje Orange Drop kondenzatorima. To zvuči i mekano i agresivno, po potrebi, prihvata pedale, lampe, tranzistore, i Fender i Marshall amps, dakle jedna sigurica, daleko od sterilnih EMG humova, plastična snaga bez jaja...Od EMG jedino može da prođe singlovi SA, humbuckeri nisu u igri za mene mada godinama imam Radulovica sa SA+SA+81...
Na svom LP jedno vreme držao sam jedno freme SD Jazz + JB komplet, tu mi je smetao taj široki treble iz Jazz magneta. Potom sam utvrdio da na necku bolje prolazi SD59, (npr. Robben Ford voli tako nešto).
Gibson Classic 57 je vrlo sličan ton u odnosu Burstbuckers Pro, ali balansirani anlico V prosto daju više mogućnosti za modernije zahteve zadržavajući sve ono što mene interesuje, a to je Vintage blues sound!
Trenutno na mom LP su originalni Aria pro II humbuckeri, dišu u svom vremenu sedamdesetih i pokazuju da ponekad treba prištedeti novac i japanskim plagijatorima da su kopirali ponajbolje USA komade iz tog doba. Voskirao sam ih, visoke nijanse nisu izgubili i to na moje veliko zadovljstvo baš svira !!! Oglasi povremeno prikazuju ponude starijih MiJ humova i to ne treba izbegavati s obzirom na korektne cene koje se mogu dogovoriti...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 26 Jul 2012, 09:53

kako ti radi taj radulovic sa maksles oktavijom? :))) uopshte, kako emg radi sa bilo kojim fuzzevima, pretpostavljam tragichno...mada nisam probao. da li je bolja situacija na tim SA singlovima bar?

mateuspoz

Post by mateuspoz » 29 Jul 2012, 02:11

Cortex, usnimiću, pa da vidimo. U pravu si kada ne očekuješ nešto dobro, sa SA to liči na Fender single coil, ali peglano, pomalo sterilno...Jbg, takva moda bila kada sam tu gitaru radio 1990. kod Branka, ajde ono kao da ne bruji..itd...sada je to tako dosadan i uštrojen zvuk, imam prijatelja koji kada vidi MM Luke sa SA, SA, Hum81 kaže: OD SILVANE DO NIRVANE ...sprdajući se na pokušaj da se napravi nepotrebno univerzalna el.gitara...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Jul 2012, 02:40

'Od Silvane do Nirvane', me likey. Moracu da zapamtim, zgodno dodje ponekad. :ziveli:

Post Reply