tu vec pocinje problem, "video si da je neko napravio odlicnu gitaru"Aleksej79ns wrote:Vise se isplati platiti nekom sa ovog foruma da ti napravi pravu stvar!Koliko sam dobrih gitara video da su ljudi napravili, da ne poverujem, a oni su kao amateri, a ova sto je pravio "profesionalac" se iskrivi...
![]()
veruj mi da nisi! To sto na slici izgleda super nije dokaz da je gitara stvarno u svakom detalju kvalitetno odradjena. Ima tu 100 greskica sto samo majstor vidi...
Ja sto sam video do sad na ovom forumu ljudi prave gitare od nedefinisanog drveta, neko im je to prodao kao khaya mahagoni itd.
Koristi se neki javor il nas il bosasnski, pa nasa jova ili jasen.
Ja garantujem da bilo koji fender meksikanac daje bolji ton od najkvalitetnije napravljene gitare od naseg drveta.
Vidim ljudi se trude prave stapom i kanapom, Les Paul 59 projekat itd, ali dzaba sve
Nemisle valjda svi da ce taj neki khaya kao "mahagoni" sa javorom iz novog pazara svirati kao gitara od pravog i jedinog honduras mahagonija.
Najgore sto pravi khaya mozda i hoce, nego sam primetio da kod nas uvaljuju neko drvo kao khaya...
Napraviti elektricnu gitaru je mnogo veca umetnost nego sto ljudi misle, sam lepak ili lajm sto koristis ce ti promeniti zvuk gitare a da nepricam o drugim stvarima...