Jos jedan Strat u moru Stratova :)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Perce

Re: Jos jedan Strat u moru Stratova :)

Post by Perce » 06 Oct 2012, 21:44

Stevan Hinic wrote:Molim te reci mi gde si nabavljao drvo za vrat i telo i koliko te je kostalo, ako nije tajna? Hvala :ziveli:
Jasen uzet u NS u "Virginiji"(~1100e kubik). Daska nije birana vec sam uzeo prvu pravu ko strela, koja nije ispucala i bez cvorova. Sva gradja je tu sa max 8% vlage. Javor uzet u Surcinu u Drvo Trade (~700e kubik) pa racunaj koliko ti treba gradje za koju komponentu.
oboss wrote:bas lepo izgleda. meni su drage te velike glave na stratovima.aj kad je iskompletiras jos koju slicicu i komentar na kompletan utisak. :bravo:
Tnx. Lep je osecaj kada ti se svidja nesto pa to i mozes da spovedes u delo. Takav je slucaj i sa ovom glavom :).
Lm, bice slicica kad dodje struja a trebao bi i sound test da se uradi pa cu i njega okaciti.
Margos wrote:Nisam neki ljubitelj stratova ali sam uvek govorio da kada bih pozeleo jedan onda bi bila velika 70s glava i maple fret
Samo napred :ziveli:
Isti je slucaj i kod mene.
Tnx
Funkomat wrote:lepo lepo
Mocno izgleda taj ogroman blok.
Sta znam, ok radi. Za moje potrebe odlican. Inace, nikakav budz vec onaj koji dolazi uz bridz.
Bojjan96 wrote:Prelepo drvo.
U ime drveta, hvala :)
Dersu Uzala wrote:Sta je ovaj, sta je sa ovim srafovima. Vizavi backplate-a. Nepostojeceg.

Micim, gde i dokle oni idu?
Backplatea nema jer ga nisam ni stavljao. Iz istog razloga nema ni rupa za srafove. Gde i dokle ce ici, otom potom. Za sada ne planiram da stavljam backplate

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 07 Oct 2012, 16:29

Vrlo lepo urađena gitara. Meni se lično dopada rešenje za spajanje vrata i tela bez pločice, to ti daje mogućnost da taj spoj bude malo ergonomičniji i, kako si i ti napravio, na taj način bude olakšan pristup višim pragovima. :bravo:

Perce

Post by Perce » 08 Oct 2012, 00:52

Hvala/
Sto se tice spajanja vrata, potpuno si u pravu. Dal je bolje resenje od fenderovog kubizma, ne znam ali je prakticnije, i kao sto si rekao, mnogo su pristupacniji pragovi u donjem domu. E sad, ovo je samo prelazno resenje do sledece gitare. Razmisljam o jednoj Telekasterolikoj gitari koja bi imala ovakav spoj :):
Image

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 08 Oct 2012, 09:09

Ovo je sa još jednog Strata kojeg je Raša radio... Radovi mu izgledaju zaista uredno i zategnuto, zanima me kakav je svirački utisak. :ziveli:

Upoznao sam ga u Mix Music radnji u Ns, kratko smo nešto pričali, i nije mi se svidelo što je u startu popljuvao izradu Telaca, Stratova, i ostalih popularnih gitara. U fazonu:''Hoćeš Fendera? Idi kupi ga u radnji.'' Meni je taj stav onako, poprilično detinjast, i mogu slobodno reći neozbiljan od strane nekoga ko (pretpostavljam) želi ozbiljno da se bavi i verovatno živi od izrade instrumenata.

Ja poštujem kad neko zagovara izradu nekog novog dizajna, koncepta, šta god. I vidim da se onaj njegov sopstveni double-cutaway dizajn sa drvenim okvirima za magnete i ostalim drangulijama poprilično dugo vukao na oglasima, nažalost.
Dakle sve je to ok, zagovaranje originalnosti, izlaženje iz ustaljenih, možda već i dosadnih formi, ali onda sa druge strane - zašto nakon takvih kategoričnih izjava uglavnom osvanu slike izrađenih - pogodite čega? Stratova. :?

Nemam ništa ni protiv toga, pravi brate, šta god ti traže, bez ikakvog blama. Ali nemoj onda da pljuješ po tome što ćeš ti prvi kad-tad ipak raditi po porudžbini.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 08 Oct 2012, 11:59

Кад гледам шта све басисти траже да им се направи, и шта градитељи басова све испробавају, онда је једини закључак да су и гитаристи и већина градитеља гитара људи који никако да изађу из неког скученог простора. Ја рецимо скроз подржавам то да неко неће да прави 1:1 копије постојећих модела електричних гитара.

Hillybilly

Post by Hillybilly » 08 Oct 2012, 12:16

Kristijan wrote:Кад гледам шта све басисти траже да им се направи, и шта градитељи басова све испробавају, онда је једини закључак да су и гитаристи и већина градитеља гитара људи који никако да изађу из неког скученог простора. Ја рецимо скроз подржавам то да неко неће да прави 1:1 копије постојећих модела електричних гитара.

:1:

michabass

Post by michabass » 08 Oct 2012, 14:11

Kristijan wrote:Кад гледам шта све басисти траже да им се направи, и шта градитељи басова све испробавају, онда је једини закључак да су и гитаристи и већина градитеља гитара људи који никако да изађу из неког скученог простора. Ја рецимо скроз подржавам то да неко неће да прави 1:1 копије постојећих модела електричних гитара.
:1: :1:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 08 Oct 2012, 14:55

Pa da, al opet, kod bas gitara opet imas gomilu Prec i Jazz pravljenih, imas i cele brendove posvecene istim (Sandberg, Lull itd). Opet, kod bas gitara nema toliko prepoznatljivih modela (ovako, i najpriuceniji gitarista ce znati sta su strat/tele/LP/SG/Flying V).

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Oct 2012, 17:40

Jel mislis na oblike tela ili nesto konkretnije?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Oct 2012, 17:44

kontam da su sto se oblika tela i broja zica mnogo liberalniji od gitarista, ostalo je tu negde... :mrgreen:

inace, jos jedna pohvala za glavatog stradzu :D

Perce

Post by Perce » 08 Oct 2012, 17:56

Baba Slim wrote:Ovo je sa još jednog Strata kojeg je Raša radio... Radovi mu izgledaju zaista uredno i zategnuto, zanima me kakav je svirački utisak. :ziveli:
Meni je utisak odlican. I sviracki i vizuelni, a posto si u NS, mozemo se dogovoriti pa da ga probas ako si zainteresovan.

Upoznao sam ga u Mix Music radnji u Ns, kratko smo nešto pričali, i nije mi se svidelo što je u startu popljuvao izradu Telaca, Stratova, i ostalih popularnih gitara. U fazonu:''Hoćeš Fendera? Idi kupi ga u radnji.'' Meni je taj stav onako, poprilično detinjast, i mogu slobodno reći neozbiljan od strane nekoga ko (pretpostavljam) želi ozbiljno da se bavi i verovatno živi od izrade instrumenata.

Ja poštujem kad neko zagovara izradu nekog novog dizajna, koncepta, šta god. I vidim da se onaj njegov sopstveni double-cutaway dizajn sa drvenim okvirima za magnete i ostalim drangulijama poprilično dugo vukao na oglasima, nažalost.
Dakle sve je to ok, zagovaranje originalnosti, izlaženje iz ustaljenih, možda već i dosadnih formi, ali onda sa druge strane - zašto nakon takvih kategoričnih izjava uglavnom osvanu slike izrađenih - pogodite čega? Stratova. :?

Nemam ništa ni protiv toga, pravi brate, šta god ti traže, bez ikakvog blama. Ali nemoj onda da pljuješ po tome što ćeš ti prvi kad-tad ipak raditi po porudžbini.
Pa ok, neka pljuje. I moja gitara je dobra za mesanje cvaraka ako njega pitas :) Cinjenica je da ce i Strata, kojeg pljuje, uraditi jednako kvalitetno kao i onaj custom doublecut, ili bilo kakvu drugu zajebanciju. Ja bi se pre pazio leporekih majstora koji ti uvale maple vrat za 100 jura a tezina mu je duplo manja pod one koja bi trebala da bude ;)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 08 Oct 2012, 18:19

Funkomat wrote:Jel mislis na oblike tela ili nesto konkretnije?
Избор дрвета, облик тела, и све остало што се тиче естетике - пре свега мислим на то. Поред тога мислим да су доста отворенији за разне комбинације што се тиче електронике, и делимично што се тиче хардвера. Буде у тим експериментима и кичерице, али оно... бар се нешто мрда. Код већине гитариста је ипак најприсутнији страх од клетве "преполовило ти се споловило ако користиш било шта што је пројектовано после 1972."

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 08 Oct 2012, 18:34

Nisam hteo da pokrenem raspravu o ovoj tematici.

Uglavnom, kao što rekoh, podržavam eksperimente i drugačije razmišljanje, jer nekom će se sigurno neki novi, drugačiji koncept/izgled/neobičan izbor materijala/struje svideti.

Samo kažem da mi se nije dopao ton tog komentara od strane majstora koji je mogao da očekuje da će kad-tad imati takvu porudžbinu koju prvi pljuje. Ne mora on da bude slatkorečiv i da veliča sve što uradi, ali mi neozbiljno deluje da neko ko ima takav stav ipak pristane da radi porudžbine tog tipa.

I da naglasim, ne sumnjam u kvalitet urađenog rada. Voleo bih da probam neku njegovu gitaru i da se lično uverim u to što slike kazuju, a to je da je dobar rad u pitanju. Tako da, Perce, pašće neki dogovor uskoro, pa taman i da ti probaš ručno rađenog Telca. :ziveli:
Last edited by Baba Slim on 08 Oct 2012, 18:35, edited 1 time in total.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Oct 2012, 18:35

Sta ja znam... definitivno ne mislim da su graditelji bas gitara inovativniji.
Ispada da je ovo npr revolucionarno
http://images.fanpop.com/images/image_u ... 00_891.jpg
zato sto je lik naskrabao neki oblik, kupio sareno drvo i vezbao malo dremelom :)
dok npr ovo smatram genijalnim:
http://toone.typepad.com/.a/6a00e39826b ... 970b-800wi
pa cak i ako je isfurani telekaster oblik.

Perce

Post by Perce » 08 Oct 2012, 19:06

Baba Slim wrote:Nisam hteo da pokrenem raspravu o ovoj tematici.

Uglavnom, kao što rekoh, podržavam eksperimente i drugačije razmišljanje, jer nekom će se sigurno neki novi, drugačiji koncept/izgled/neobičan izbor materijala/struje svideti.

Samo kažem da mi se nije dopao ton tog komentara od strane majstora koji je mogao da očekuje da će kad-tad imati takvu porudžbinu koju prvi pljuje. Ne mora on da bude slatkorečiv i da veliča sve što uradi, ali mi neozbiljno deluje da neko ko ima takav stav ipak pristane da radi porudžbine tog tipa.

I da naglasim, ne sumnjam u kvalitet urađenog rada. Voleo bih da probam neku njegovu gitaru i da se lično uverim u to što slike kazuju, a to je da je dobar rad u pitanju. Tako da, Perce, pašće neki dogovor uskoro, pa taman i da ti probaš ručno rađenog Telca. :ziveli:
Pa naravno, nece se nikome dopasti. Jos ako je taj neko ustao na srednju nogu, pobeci ces od njega kao djavo od krsta :)

A za probavanje nije problem, mada ja nisam neki gitarista (tako da nemam problem sa prepospolovilom:D) tako da cu ti moci reci kako to meni izgleda/zvuci. A da li je to realno.... :)
Funkomat wrote:Sta ja znam... definitivno ne mislim da su graditelji bas gitara inovativniji.
Ispada da je ovo npr revolucionarno
http://images.fanpop.com/images/image_u ... 00_891.jpg
zato sto je lik naskrabao neki oblik, kupio sareno drvo i vezbao malo dremelom :)
dok npr ovo smatram genijalnim:
http://toone.typepad.com/.a/6a00e39826b ... 970b-800wi
pa cak i ako je isfurani telekaster oblik.
Kontam da ako neko i ima neku ideju u glavi, u ovim ekonomskim uslovima je to tesko izvodljivo.

Sta reci...
https://lh4.googleusercontent.com/-Ld4X ... uitar1.jpg

Post Reply