Tas Paul aka Single Cut

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
dweezil

Re: Tas Paul aka Single Cut

Post by dweezil » 17 Jan 2013, 19:27

e carski mnogo lepe slike i opasan masterwork :bambi: svaka cast Tasi :1:

I meni se vidhe dja bez bindingza ideja. Btw gledam slike ove pri pocetku, jel postojala neka fora da se lakiranjem jos vise istaknu share, ono, prva slikica izlakiranog tela mi izgleda bash strava, a posle kao da se kontrast malo utopio?!

Gagi

Post by Gagi » 17 Jan 2013, 20:11

Dr-e volšebno zaista, :1: za gitarograditeljstvo u Srbiji, nisam neki ljubitelj "stomačića" na Gibi ali ove tvoje fotke su odlično uhvatile ergonomski momenat (i lepotu) istog, čini mi se da je sustain zaista dugačak mada voleo bih da usetuješ i snimiš neki (sparkle) clean kad budeš mogao, zašto si odabrao baš ove pikapove zanima me?
Uzdravlje da joj izguliš pragove! :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 17 Jan 2013, 20:33

dweezil wrote:e carski mnogo lepe slike i opasan masterwork :bambi: svaka cast Tasi :1:

I meni se vidhe dja bez bindingza ideja. Btw gledam slike ove pri pocetku, jel postojala neka fora da se lakiranjem jos vise istaknu share, ono, prva slikica izlakiranog tela mi izgleda bash strava, a posle kao da se kontrast malo utopio?!
Heh, caka je da od ugla iz kog gledaš zavise i rebarca, totalno je neki 3D trip, najviše se vide iz ugla svirača, tj. odozgo. Kapiram da je moglo da se istonira drvo da se istaknu rebra, al meni to nešto i nije bitno, gotivnije mi je ovako neupadljivo.
Evo, npr. ovako:
Image

Mada kapiram i da je do ove boje, da je neki burst bolje bi "izašao" flame. Možda i lupam, ovdašnji luthieri will chip in I guess...
Gagi wrote:Dr-e volšebno zaista, :1: za gitarograditeljstvo u Srbiji, nisam neki ljubitelj "stomačića" na Gibi ali ove tvoje fotke su odlično uhvatile ergonomski momenat (i lepotu) istog, čini mi se da je sustain zaista dugačak mada voleo bih da usetuješ i snimiš neki (sparkle) clean kad budeš mogao, zašto si odabrao baš ove pikapove zanima me?
Uzdravlje da joj izguliš pragove! :)
Hoću, i to što je snimljeno je na prevaru :mrgreen: Kad posetimo Savahudina početkom nedelje napravićemo jedan demo na 2061x Marshall (El84) klonu i na Fender Vibrolux-u, to b trebalo da bude malo realnije. Sustain je neviđeno dugačak, must be tried :)
Izabrao sam Antiquities jer mi se nekako uklapalo u sliku ultimativnog PAF pikapa nove ere, nije potovan, AlNiCo II, SD quality, nikl kaveri, jeste bio nešto skuplji ali dobio sam ono što sam i tražio. Voice je negde na tragu Forda i Haynesa, ima onaj mid honk i na klinu je perfektno bistar bez ice pick visokih, a kad odvrneš gain ume da zareži itekako, a da još uvek ima onaj poznati mid bark.

Gagi

Post by Gagi » 17 Jan 2013, 21:22

Uh jedva čekam te snimkove :Teddy:
p.s. Dadni malo neki krug i pobratimu guv'noru, nisam ga čini mi se nikad čuo na humbovima :cao: :)
pozdrav za celu ekipu unapred!
:ziveli:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 17 Jan 2013, 22:14

Heh, će bude. Poneću i onaj moj AKG pa ćemo snimati i iz daleka Zoom-ovim mikrofonima i iz bliza ovim, pravim :bambi:
Kaže da nije odavno svirao humove, kapiram da se plaši (a i sam je priznao da sve mnogo lakše "izlazi" na nj) gitara sa istim jerbo once ya go black...
Thx! :ziveli:

SkyHero94

Post by SkyHero94 » 17 Jan 2013, 22:28

Pa ovo je stvarno savrsenstvo. :1: Svaka cast. :ziveli:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 17 Jan 2013, 23:00

SkyHero94 wrote:Pa ovo je stvarno savrsenstvo. :1: Svaka cast. :ziveli:
:ziveli:
Zaboravih da ima snimak i pre nego što je finiširana, tj. dok je bila gologuza :D
Snimak je stvarno mnooogo loš ali mislim da se naslućuje ono što je Ljuba primetio (budući da ju je čuo uživo) - bez finiša je bila mnogo nekontrolisanija, naročito u visokim, tako da razlike def ima, samo što u ovom slučaju je pro poly :) IMO, barem.
Opet high gain (u stvari je crunch kanal - mid gain - ali se čini gainastijim zbog kompresije kamere/YT) this time mindless noodling...

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 18 Jan 2013, 01:13

Her Dottore ovo izgleda fantazija. U suštini sam slab oko poznavanja gitare :hide: ali samo gledajući slike bio sam u :homer: fazi :bow: za Tasu, šta reći više. Sa snimke mogu samo da naslutim o kakvom tonu je reč, a ne sumnjam da ću biti van sebe i kada budem čuo kroz pomenuta pojačala :banana3:
DrGreenthumb wrote: da odemo do Savudina (prvo da obeća da neće ništa kuvati - ni kafu!)
Pa dobro sad, možemo u rerni nešta, ili na tiganju....prženo&pečeno ostaju kao kombinacije još uvek :mrgreen:
DrGreenthumb wrote: Kad posetimo Savahudina početkom nedelje.....
Nadao sam se da ćemo se skupiti i ranije pa sam odlagao momenat u nadi da će mi se paketić radosti™ obresti u neko dogledno vreme budući da je krenuo iz USA 9-og januara (ako ne laže USPS tracking sistem), pa da napravimo 'nako jedan fini gear gathering i izgustiramo sve natenane, ali dobra strana je što se možemo ovako skupiti minimum dva puta i izgustirati natenanije™ ^^

Do skorog viđenja :ziveli:

Gagi909

Post by Gagi909 » 18 Jan 2013, 11:39

Divno divno izgleda a pre svega zvuci.. bas me zanimaju ta pojacala i onako sam vec duze u potrazi.
Zna li neko cene? Kontakt?

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 18 Jan 2013, 12:17

ssmc wrote:Her Dottore ovo izgleda fantazija. U suštini sam slab oko poznavanja gitare :hide: ali samo gledajući slike bio sam u :homer: fazi :bow: za Tasu, šta reći više. Sa snimke mogu samo da naslutim o kakvom tonu je reč, a ne sumnjam da ću biti van sebe i kada budem čuo kroz pomenuta pojačala :banana3:
DrGreenthumb wrote: da odemo do Savudina (prvo da obeća da neće ništa kuvati - ni kafu!)
Pa dobro sad, možemo u rerni nešta, ili na tiganju....prženo&pečeno ostaju kao kombinacije još uvek :mrgreen:
DrGreenthumb wrote: Kad posetimo Savahudina početkom nedelje.....
Nadao sam se da ćemo se skupiti i ranije pa sam odlagao momenat u nadi da će mi se paketić radosti™ obresti u neko dogledno vreme budući da je krenuo iz USA 9-og januara (ako ne laže USPS tracking sistem), pa da napravimo 'nako jedan fini gear gathering i izgustiramo sve natenane, ali dobra strana je što se možemo ovako skupiti minimum dva puta i izgustirati natenanije™ ^^

Do skorog viđenja :ziveli:
Hehe, aj bacićemo nešto na roštilj ako baš insistiraš :ziveli:
Hm, meni su žice putovale mesec dana, ako ti je "paketić" krenuo 9. teško da će da stigne za par dana, al fingers crossed anyway. Kad se vratim čujemo se da se izorganizujemo...
Gagi909 wrote:Divno divno izgleda a pre svega zvuci.. bas me zanimaju ta pojacala i onako sam vec duze u potrazi.
Zna li neko cene? Kontakt?
Er, ne znam na koja pojačala misliš? Na snimku je Tasman Slo 100w (mada mislim da ga je Tasa žestoko izmenjao u odnosu na originalni model) a pojačala na kojim ćemo malo snimati su matori Vibrolux od Guvnor-ovog drugara (da, napržili smo se na stereo Fender goodness) - čisto jer koristimo Marshall-vibed pojačala (ili baš oriđiđi plexi, kao Guvnor) pa da da malo širine, a taj 2061x (20w - El84) je klon koji sam ja dobio for dirt money, samo što ga još nisam skućio, već vucaram šasiju.
Inače, Tasa pravi izuzetna pojačala, malo modernijeg dizajna - više kanala, effect loop-ovi, podesivi bias radi izbora različitih power amp laNpi etc. Meni je napravio jedno s kojim sam prezadovoljan, do sad nisam našao pojačalo koje mi je više po ukusu - Fender/Cornford/Soldano mixup :metal: Ako te interesuje nešto u vezi istih javi mi se na pp :)

MUzzY

Post by MUzzY » 18 Jan 2013, 12:59

Toliko sam lajkovao na FejSU da ovde necu ni slovo da napisem tom majstoru zbog koga od usta odvajam svaki evro dok ne skupim za svoju custom gitaru :mrgreen:

A za snimanje vidim da si me potpuno otpisao :mrgreen: doooobro, neeema vezeeee... :grummel_2:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 18 Jan 2013, 13:04

MUzzY wrote:Toliko sam lajkovao na FejSU da ovde necu ni slovo da napisem tom majstoru zbog koga od usta odvajam svaki evro dok ne skupim za svoju custom gitaru :mrgreen:

A za snimanje vidim da si me potpuno otpisao :mrgreen: doooobro, neeema vezeeee... :grummel_2:
Hehe, true true :D
Samo ak povedeš Sašku :P

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Jan 2013, 13:40

Одлично је ово испало, посебно ми се допадају одступања од оригинала, функционалност треба да буде на првом месту. Опасан рад, браво за Тасу.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Jan 2013, 13:40

Jako lepo odradjeno.

michabass

Post by michabass » 18 Jan 2013, 13:42

Prelepa gitara i opasan ton! :shock: U zdravlju da je sviraš, gitarica je pun pogodak...

Post Reply