premotavanje magneta?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: premotavanje magneta?
Samo napred lako je ako ja mogu moze svako
Za strat magnete ide 43 awg (uglavnom).
Možeš socio i sam da probaš da ga popraviš, za nabavku jeftine žice i ako kvalitet nije kritična stavka, možeš npr. da kupiš neki jeftini polovni magnet strat tipa - za žicu. Nabavka koturova je vrlo skupa i komplikovana stavka.
Možeš socio i sam da probaš da ga popraviš, za nabavku jeftine žice i ako kvalitet nije kritična stavka, možeš npr. da kupiš neki jeftini polovni magnet strat tipa - za žicu. Nabavka koturova je vrlo skupa i komplikovana stavka.
mudro zboris... mogu da pazarim neki kineski za male pare i da odmotavam... 

vidim da su te svi iskulirali kao shto i treba da bude tako, ali eto ja cu ti reci da je meni Goran ponudio npr da mi besplatno premota magnet. neshto smo prichali kod Pece u radionici, i tek tako je rekao da ce mi besplatno premotati magnet kad vec mota, tj ima akciju motanja nekih magneta, reche daj ubacicu i tvoj da namotamo to ne morash da platish.Trzalica wrote:Zovite toliko hvaljenog Gorana iz Zemuna! Zamolite ga da vam izadje u susret. Uzimajući u obzir pruženu mu reklamu, tj. bezbroj hvalospeva na ovom forumu, trebao bi za dž da vam da malo žice za namotati magnet ili čak i namota isti.
nikad taj gest dobre volje nisam iskoristio osta mi magnet nepremotan ali eto ti Trzo, eto ti!

Koči Cortex, zar ti stvarno misliš da sam ja prethodnim postom tražio ljubav, razumevanje i "drugare" na ovoj temi?Cortex wrote:vidim da su te svi iskulirali kao shto i treba da bude tako, ali eto ja cu ti reci da je meni Goran ponudio npr da mi besplatno premota magnet. neshto smo prichali kod Pece u radionici, i tek tako je rekao da ce mi besplatno premotati magnet kad vec mota, tj ima akciju motanja nekih magneta, reche daj ubacicu i tvoj da namotamo to ne morash da platish.Trzalica wrote:Zovite toliko hvaljenog Gorana iz Zemuna! Zamolite ga da vam izadje u susret. Uzimajući u obzir pruženu mu reklamu, tj. bezbroj hvalospeva na ovom forumu, trebao bi za dž da vam da malo žice za namotati magnet ili čak i namota isti.
nikad taj gest dobre volje nisam iskoristio osta mi magnet nepremotan ali eto ti Trzo, eto ti!![]()
To je bilo klasično skriveno PODSMEVANJE hand made magnetima iz goran i svih ostalih sl. radionica širom balkana. Naravno, podsmeh je produkt hvalospeva koje je ovdašnji čopor tako revnosno održavao. Znaš ono ... skvajeri sviraju bolje od usa std. fendera i sl. nebuloza, samo ako im se ubace hand made pickupi "made in serbia".? Sarkazam care, smeh!

.....ili na bilo kojoj drugojTrzalica wrote: Koči Cortex, zar ti stvarno misliš da sam ja prethodnim postom tražio ljubav, razumevanje i "drugare" na ovoj temi?

Trzalice brate ja kad vidim da ti napises neko sranje poput ovog odma zamisljam kako drzis u levoj ruci neku hevi metal gitaru,u desnoj kalasnjikov a oko vrata ti okacena o kanap tastatura,i mnogo bi se razocarao kad bi te upoznao a da te ne zateknem u takvom stanju.Trzalica wrote:Koči Cortex, zar ti stvarno misliš da sam ja prethodnim postom tražio ljubav, razumevanje i "drugare" na ovoj temi?Cortex wrote:vidim da su te svi iskulirali kao shto i treba da bude tako, ali eto ja cu ti reci da je meni Goran ponudio npr da mi besplatno premota magnet. neshto smo prichali kod Pece u radionici, i tek tako je rekao da ce mi besplatno premotati magnet kad vec mota, tj ima akciju motanja nekih magneta, reche daj ubacicu i tvoj da namotamo to ne morash da platish.Trzalica wrote:Zovite toliko hvaljenog Gorana iz Zemuna! Zamolite ga da vam izadje u susret. Uzimajući u obzir pruženu mu reklamu, tj. bezbroj hvalospeva na ovom forumu, trebao bi za dž da vam da malo žice za namotati magnet ili čak i namota isti.
nikad taj gest dobre volje nisam iskoristio osta mi magnet nepremotan ali eto ti Trzo, eto ti!![]()
To je bilo klasično skriveno PODSMEVANJE hand made magnetima iz goran i svih ostalih sl. radionica širom balkana. Naravno, podsmeh je produkt hvalospeva koje je ovdašnji čopor tako revnosno održavao. Znaš ono ... skvajeri sviraju bolje od usa std. fendera i sl. nebuloza, samo ako im se ubace hand made pickupi "made in serbia".? Sarkazam care, smeh!

Ibanez RG drzi ... Čisto da upotpunim sliku 

Trzalica vs svi. Ko li je u pravu, pitam se?
Zasto bi iko trosio vreme na njega? Ignore...
MUzzY wrote:Ignore...

Pravio bih ovakav pickup, dali neko ima ovakav pickup,mane,vrline...
e meni kod takvog pickupa nije jasno sledece
kod humbuckera klasicnog postoji reverse winding i reverse polarity
u ovom slucaju mi deluje da je smao reverse winding jer nemam predstavu kako bi ovde moglo biti reverse polarity-ja
kod humbuckera klasicnog postoji reverse winding i reverse polarity
u ovom slucaju mi deluje da je smao reverse winding jer nemam predstavu kako bi ovde moglo biti reverse polarity-ja

Gibson mota humbucker u istom smeru,samo polovi magneta okrenuti...
Mene ovaj tip pickup-a uopšte nije dojmio. Zavisi naravno i šta od njega očekuješ. Generalno je meni clean zvuk sa ovoga totalno totalno bezvezan i neupotrebljiv. Neki oštri gadni visoki, sve mi zvuči nemuzikalno, baš ne bih dao šansu ovom dizajnu za clean zvukkwiss wrote:Pravio bih ovakav pickup, dali neko ima ovakav pickup,mane,vrline...

Izuzetak bi bio Kinman pickup, oni imaju stacked dizajn, ali zvuče odlično i potpuno kao single coil.
@socio, jesu i reverse polarity, ne ide do kraja jedan magnet:
http://i663.photobucket.com/albums/uu35 ... um-1-1.jpg
Od samog smera motanja bitnije je u kom smeru ide struja