premotavanje magneta?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

majtimika

Re: premotavanje magneta?

Post by majtimika » 05 Feb 2013, 09:27

Samo napred lako je ako ja mogu moze svako

komil

Post by komil » 05 Feb 2013, 11:30

Za strat magnete ide 43 awg (uglavnom).

Možeš socio i sam da probaš da ga popraviš, za nabavku jeftine žice i ako kvalitet nije kritična stavka, možeš npr. da kupiš neki jeftini polovni magnet strat tipa - za žicu. Nabavka koturova je vrlo skupa i komplikovana stavka.

socio

Post by socio » 05 Feb 2013, 11:51

mudro zboris... mogu da pazarim neki kineski za male pare i da odmotavam... :bow:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Feb 2013, 11:55

Trzalica wrote:Zovite toliko hvaljenog Gorana iz Zemuna! Zamolite ga da vam izadje u susret. Uzimajući u obzir pruženu mu reklamu, tj. bezbroj hvalospeva na ovom forumu, trebao bi za dž da vam da malo žice za namotati magnet ili čak i namota isti.
vidim da su te svi iskulirali kao shto i treba da bude tako, ali eto ja cu ti reci da je meni Goran ponudio npr da mi besplatno premota magnet. neshto smo prichali kod Pece u radionici, i tek tako je rekao da ce mi besplatno premotati magnet kad vec mota, tj ima akciju motanja nekih magneta, reche daj ubacicu i tvoj da namotamo to ne morash da platish.
nikad taj gest dobre volje nisam iskoristio osta mi magnet nepremotan ali eto ti Trzo, eto ti! :D :ziveli:

Trzalica

Post by Trzalica » 05 Feb 2013, 21:30

Cortex wrote:
Trzalica wrote:Zovite toliko hvaljenog Gorana iz Zemuna! Zamolite ga da vam izadje u susret. Uzimajući u obzir pruženu mu reklamu, tj. bezbroj hvalospeva na ovom forumu, trebao bi za dž da vam da malo žice za namotati magnet ili čak i namota isti.
vidim da su te svi iskulirali kao shto i treba da bude tako, ali eto ja cu ti reci da je meni Goran ponudio npr da mi besplatno premota magnet. neshto smo prichali kod Pece u radionici, i tek tako je rekao da ce mi besplatno premotati magnet kad vec mota, tj ima akciju motanja nekih magneta, reche daj ubacicu i tvoj da namotamo to ne morash da platish.
nikad taj gest dobre volje nisam iskoristio osta mi magnet nepremotan ali eto ti Trzo, eto ti! :D :ziveli:
Koči Cortex, zar ti stvarno misliš da sam ja prethodnim postom tražio ljubav, razumevanje i "drugare" na ovoj temi?
To je bilo klasično skriveno PODSMEVANJE hand made magnetima iz goran i svih ostalih sl. radionica širom balkana. Naravno, podsmeh je produkt hvalospeva koje je ovdašnji čopor tako revnosno održavao. Znaš ono ... skvajeri sviraju bolje od usa std. fendera i sl. nebuloza, samo ako im se ubace hand made pickupi "made in serbia".? Sarkazam care, smeh!
:ziveli:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 05 Feb 2013, 21:45

Trzalica wrote: Koči Cortex, zar ti stvarno misliš da sam ja prethodnim postom tražio ljubav, razumevanje i "drugare" na ovoj temi?
.....ili na bilo kojoj drugoj ^^

pedja 81

Post by pedja 81 » 05 Feb 2013, 22:20

Trzalica wrote:
Cortex wrote:
Koči Cortex, zar ti stvarno misliš da sam ja prethodnim postom tražio ljubav, razumevanje i "drugare" na ovoj temi?
To je bilo klasično skriveno PODSMEVANJE hand made magnetima iz goran i svih ostalih sl. radionica širom balkana. Naravno, podsmeh je produkt hvalospeva koje je ovdašnji čopor tako revnosno održavao. Znaš ono ... skvajeri sviraju bolje od usa std. fendera i sl. nebuloza, samo ako im se ubace hand made pickupi "made in serbia".? Sarkazam care, smeh!
:ziveli:
Trzalice brate ja kad vidim da ti napises neko sranje poput ovog odma zamisljam kako drzis u levoj ruci neku hevi metal gitaru,u desnoj kalasnjikov a oko vrata ti okacena o kanap tastatura,i mnogo bi se razocarao kad bi te upoznao a da te ne zateknem u takvom stanju. :ziveli:

ApplePie

Post by ApplePie » 05 Feb 2013, 22:22

Ibanez RG drzi ... Čisto da upotpunim sliku ;)

nesharm

Post by nesharm » 05 Feb 2013, 23:55

Trzalica vs svi. Ko li je u pravu, pitam se?

MUzzY

Post by MUzzY » 06 Feb 2013, 03:07

Zasto bi iko trosio vreme na njega? Ignore...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 06 Feb 2013, 11:20

MUzzY wrote:Ignore...
:1:

kwiss

Post by kwiss » 06 Feb 2013, 18:53

Image[/img]
Pravio bih ovakav pickup, dali neko ima ovakav pickup,mane,vrline...

socio

Post by socio » 06 Feb 2013, 23:33

e meni kod takvog pickupa nije jasno sledece

kod humbuckera klasicnog postoji reverse winding i reverse polarity
u ovom slucaju mi deluje da je smao reverse winding jer nemam predstavu kako bi ovde moglo biti reverse polarity-ja

kwiss

Post by kwiss » 07 Feb 2013, 05:14

Image[/img]
Gibson mota humbucker u istom smeru,samo polovi magneta okrenuti...

komil

Post by komil » 07 Feb 2013, 10:35

kwiss wrote:Pravio bih ovakav pickup, dali neko ima ovakav pickup,mane,vrline...
Mene ovaj tip pickup-a uopšte nije dojmio. Zavisi naravno i šta od njega očekuješ. Generalno je meni clean zvuk sa ovoga totalno totalno bezvezan i neupotrebljiv. Neki oštri gadni visoki, sve mi zvuči nemuzikalno, baš ne bih dao šansu ovom dizajnu za clean zvuk :) Za drajv bih mu dao šansu, neki hard rock iz 80-ih bih mogao zamisliti. Međutim, u svakom slučaju bih pre uzeo nešto tipa Duncan Little 59, klasičan humbucker design, samo smanjen u singl. To je problematično za pravljenje u kućnoj radinosti (zbog delova), ali po meni zvuči neuporedivo bolje. Čak, zvuči bliže singl coil magnetima od onog prošlog, iako više izgleda kao humbucker.
Izuzetak bi bio Kinman pickup, oni imaju stacked dizajn, ali zvuče odlično i potpuno kao single coil.

@socio, jesu i reverse polarity, ne ide do kraja jedan magnet:
http://i663.photobucket.com/albums/uu35 ... um-1-1.jpg

Od samog smera motanja bitnije je u kom smeru ide struja :) tako da možeš povezati da struja ide u suprotnom smeru na dva jezgra, iako su motani u istom smeru.

Post Reply