Čivije - Potrebne preporuke i iskustva!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Čivije - Potrebne preporuke i iskustva!
ja sa grover nisam preterano zadovoljan. Izvikane su, a sve brand name koje sam probao su bile bolje. Gotoh su pristojne, imam ih na dve gitare i rade fino. Schaller su odlicne, svi modeli. Za sad najbolje po odnosu cene/kvaliteta su mi hipshot locking. Ima ih sa otvorenim i zatvorenim mehanizmom. Stavio sam ih na dve gitare i fenomenalno drze stim i izgledaju. Jedna je elektricna, druga akusticna.

- NikolaGerza
Schaller civije jesu jedne od najboljih, ali drze cenu... kao i ostala njihova roba. Mada ja licno nekako ne volim Schaller dizajn, a ni Grover ne gotivim mnogo.
probao sam i ugradio sve i svasta od hardvera , kobilica , civija, i gotoh je mama za sve , nisam probao hipshot deluje mi ok ali je takodje i cena preterana, tako da za cenu od 40 eura gotoh vintage su prvo i zdnje sto bih preporucio, shaler ne valja ama bas nista kao ni spretzell
Sto preterana cena? One cene na njihovom sajtu nemaju veze sa zivotom, to su msrp. Evo kod distributera za 50$ locking civije zajedno sa UMP plocicama koje mogu da se stave umesto da se busi rupa za srafce, ako se menjaju postojece. Za te pare mozes da dobijes one sugave grover auto locking civije...ili gotoh ali ne locking.majtimika wrote:probao sam i ugradio sve i svasta od hardvera , kobilica , civija, i gotoh je mama za sve , nisam probao hipshot deluje mi ok ali je takodje i cena preterana, tako da za cenu od 40 eura gotoh vintage su prvo i zdnje sto bih preporucio, shaler ne valja ama bas nista kao ni spretzell
http://m.ebay.com/itm/291299317459?nav=SEARCH
edit: pogresan link...ali toliko sam platio za moje, 50 baka 

Ok nisam znao za te cene ali realno pored gotoha me bas briga za hipshot zasto bi uzimao nesto skuplje kad vec imas savrsen hardver za manje para i plus izgleda bolje. A i taj locking je cisto uzimanje para potpuno bespotrebna stvar, vintage civija je locking po dizajnu jos od samih pocetaka
- NikolaGerza

sta znam, u oba slucaja sam menjao non locking civije sa locking i bilo je drasticnog poboljsanja. U jednom slucaju su bile grover mini, u drugom taylor. Ni jedne ni druge nisu bile nesto neispravne, skorz standardne civije i obe su bile nove. E sad, idealan test bi bio da zamenim isti recimo hipshot non-locking sa istim modelom, samo locking, al jbg. Znaci mi i to sto ubrzavaju proces menjanja zica. Sa obicnim treba da ostavis dovoljno zice da napravis X namotaja oko civije, da drzis tenziju dok motas, da pazis kako se mota...ovde nategnes zicu rukom, zakljucas i stimujes, nema motanja i zica brze ustali stim kad krenes da je rastezes posle. I skidanje je brze.
ma kad je civija dobra nema porebe za locking mehanizmom, evo prakticno iskustvo, vintage wilkinson civije na stratu sa wilkinson vs100 tremolom radi kao blesavo radis mu sta hoces i ne rastimava. Shaler 3d bridge i gfs locking civije rastimava katastrofa.
- NikolaGerza
Jel znas mozda da li se wilkinson 6 screws vintage tremolo hvata na Squier?majtimika wrote:ma kad je civija dobra nema porebe za locking mehanizmom, evo prakticno iskustvo, vintage wilkinson civije na stratu sa wilkinson vs100 tremolom radi kao blesavo radis mu sta hoces i ne rastimava. Shaler 3d bridge i gfs locking civije rastimava katastrofa.
nisam probao ali verovatno oba bi trebalo da su metricki 10.8 raster
mislim da wilki vintage model ima razmak 11.2mm...moj squier standard strat je bio dosta manji od toga, samo 10.2mm. Uhvatio mi se bez problema GFS koji je pravljen za 10.2mm
Dosta je bolji od fabrickog.
http://www.guitarfetish.com/Made-in-Mex ... p_489.html
Dosta je bolji od fabrickog.
http://www.guitarfetish.com/Made-in-Mex ... p_489.html
Ja imam GFS locking civije i rade besprekorno,stavljene na gitaru jos pre 5-6 godina i dalje rade kao prvog danamajtimika wrote:ma kad je civija dobra nema porebe za locking mehanizmom, evo prakticno iskustvo, vintage wilkinson civije na stratu sa wilkinson vs100 tremolom radi kao blesavo radis mu sta hoces i ne rastimava. Shaler 3d bridge i gfs locking civije rastimava katastrofa.

Svaka cast