Zapravo ako pričamo o bridge magnetu, meni je logičnije ono što lik priča gore na klipu. A ta logika kad se prevede iz multiscale gitare na običnu, dobija se razlog zašto je Fender na telcu i stratu postavio bridge pickup onako kako je postavio. Skoro je baš Scott Henderson pričao na njegovom forumu, neko ga je pitao da li je ikad probao counter-slanted pickup (ala Hendrix). Kaže da je imao iz Suhr-a neki prototip gitare na kojoj bridge magnet može da se pomera kako god hoćeš, i da najbolje zvuči baš onde gde inače stoji. Kaže da kad se okrene tako da bas strana stoji bliže kobilici, bas žice zvuče plitko, a tanke žice nedizdefinisano, i da je to verovatno razlog što je i sam Jimi vrlo retko koristio bridge magnet. Meni je ovde zanimljivija za razmatranje bila pozicija neck magneta, ali kad sam naknadno izbrojao, video sam da ima 24 mJetal praga, pa ni sam neck magnet ne može da ima svoj tradicionalan zvuk koji se dobija pozicioniranjem magneta na drugu oktavu, tako da je na kraju krajeva bitnija čista estetika.bancika wrote: Ako je ideja da sa multiscale dobijes cvrsci ton na debljim zicama, onda ima smisla da nakrivis magnete tako da na debljim zicama budu blize kobilici nego na tanjim zicama.
So, Funkomat, I say go all the way!