JFET preamp

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

gpguitars

Re: JFET preamp

Post by gpguitars » 08 Sep 2016, 13:45

Jeste ne bas OK, morao sam da pokrijem gresku, u rezanju sam za 5mm skratio sirinu skaja, pa nije moglo da prekrije ivicu. Ili ovo ili viri iverica, a ne bih da ponavljam taj dio...bice mi potsjetnik da mjerim jos koji put do rezanja....nitne u unutrasnjim coskovima back panela su tu jer se ovaj skaj nedovoljno isteze. To je bio najtezi dio tapeciranja, napred je srecom ispalo bolje. Sad trazim neku OK rucku.

Trafcu sam trazio 25v za potrosaca od 60W, da ne bih nesto promasio, pa mi covek rece da mogu da ga posebno namotaju i cjenovno pada u kategoriju 80VA, tj 2592din. Jel to OK?

BTW, stvarno malo pojacalce ovaj LM3886 :) Ako ovo prezivim, mozda me napadne mastanje sta jos moze da upadne u ovoliko kuciste. Treble Booster?
Sad sam malo slusao Wampler, cini mi se da to bolja ideja od moje, a i prostija. Kad bi ubacivao tone stack, on bi krenuo umjesto C6 (223)? Jel to veliki pad za signal?

Imageplexi-drive by Goran P, on Flickr

bancika

Post by bancika » 08 Sep 2016, 13:59

pojacalo od 60W nije potrosac od 60W. Pojacalo izbacuje zvuk snage 60W, a trosi vise od toga. NI jedno pojacalo nema efikasnost od 100%. LM3886 je dosta efikasan, mooozda se uklopis u tih 80Va, mada bi ja uzeo malo vise za svaki slucaj.

gpguitars

Post by gpguitars » 09 Sep 2016, 11:09

Uzeo bih onda ovaj od 100VA. Upravo mi je sinulo za pretpojacalo da imam ovo, vec sam spominjao:

http://www.paia.com/proddetail.asp?prod=9210K

Cak je i radilo iz prve :) Ima svoje napajanje, toroidalni trafo od Trafca. 12ax7 i 2 x 5532 op amp i 4049 CMOS HEX inverting buffer. Velicina je dupli rackmount, a ja imam prostora 54 x 402mm, ali bi onda mogao da napravim novi panel sa natpisima itd, prebacim FX i XLR out na zadnji panel, samo onda nemam tone stack na pojacalu...mogu bar da probam za pocetak bez montaze kad rijesim napajanje PA.

Sad trazim alu resetku za back panel.

Driver

Post by Driver » 09 Sep 2016, 11:25

Javi gde ima tih alu- rešetki kad nađeš :)

gpguitars

Post by gpguitars » 09 Sep 2016, 11:36

Nasao!

http://metalionline.com/aluminijumski_i ... metal.html

Tamo moze da se uzme mali komad bez problema, kod njih uzimam ponesto s vremena na vrijeme. Put prema Batajnici, sa desne strane, skreces desno na onom raskrscu kod Instituta ZP, gdje je IVECO.

BTW, tamo bih uzeo alu flah za panel, pa da mi komsija na laseru isjece nalijepnicu zlatne boje sa natpisima, ima neke metalne tanke materijale. Na kraju doduse, kad i ako mi ovo upali...

gpguitars

Post by gpguitars » 09 Sep 2016, 14:19

Npr ovako,

Imagetubestack by Goran P, on Flickr

Driver

Post by Driver » 10 Sep 2016, 00:43

:ziveli:

gpguitars

Post by gpguitars » 12 Sep 2016, 09:13

Nasao sam i neku ruckicu sa skrsenog komba. Radi OK, ali vise nema kutiju u komadu, to ce biti slijedeci projekat, da obucem sasiju u nesto, vjerovatno Bluesbreaker. Zlatna tabla je samo za probu, komad plexija, nisam mogao da odolim :)
Spoiler:

gpguitars

Post by gpguitars » 14 Sep 2016, 12:19

Cekam bjele kedere i razne djelice iz Kine, spojio sam malo kinesko pojacalce sa LM386 da malo treniram, ali me nikako ne napusta ideja o 2 h i 2 l ulaza... Probao sam da prekrojim semu Plexizer-a da Q1 razdvojim na dva J201, ako ide na chipamp mozda i ne mora da ima izlazni 100k pot? Nisam se ozbiljno bavio ovim nikad osim nesto malo u srednjoj skoli a sad me uhvatilo :)
Spoiler:

gpguitars

Post by gpguitars » 15 Sep 2016, 11:11

Stigli bijeli kederi, jos cekam zutozlatne, ko zna kako to izgleda uzivo. Nisam mogao da cekam pa sam stavio ove. Malo mozda odskace od zlatnog kedera oko front panela, ali mogu i da promjenim jedan ili drugi(e). Bilo kako bilo zadovoljan sam jer ovo sa kederima nikad nisam radio, svoj 2x12 cab sam svojevremeno mnogo primitivnije obukao.
Spoiler:
Skocio sam i do radnje i uzeo alu gril i profil 20x60x2mm za prednji i zadnji panel, ovdje nema sasije. Ceka me jedna polomljena klasicna gitarica pa onda da narucim i Power Supply rectifier.

gpguitars

Post by gpguitars » 16 Sep 2016, 09:53

Evo i grila:
Spoiler:
I kako to sve izgleda zajedno...steta sto sam zeznuo duzinu gornjeg skaja pa dodao ovo sa nitnama, jos bih i popravio, ali skidanje cjelog komada otpada, jedino da smislim nesto manje napadno za pokrivanje greske .
Spoiler:

maksabass

Post by maksabass » 21 Sep 2016, 22:37

Sto ovolika kutija Za tako malo pojacalo?Bolje si ubaci lampe...
Ne bi da delim savete da ne zvuci grubo...nije mi namera...al misli da bi prvo trebao da sklopis preamp i Amp pa onda kutija.no nema veze moze i ovako.
Moze iskustvo da lm 3886 je da specificno Boji zvuk...i sve je samo ne vintage...Za moj ukus vise odgovara basu nego gitari...middlovi si mi Bas sofiaticirani...neznii sto pre prija basu nego li gitari...ovo kazem jer Vidim da planiras j fet preamp...pa iskren da budem imam utisak da jedno s drugim nije dobitna kombinacija...
Ali napred...Vidi kako ce da radi mozda ti se i svidja.

bancika

Post by bancika » 22 Sep 2016, 11:25

dobro je sto je uzeo vecu kutiju jer moze u nekom trenutku da iscupa sve to, baci u djubre i napravi lampasa... :)

gpguitars

Post by gpguitars » 22 Sep 2016, 12:19

:lol:
Spoiler:
Stigle kapice!

Za lampasa bi morao mnogo bolje da znam sta radim, mozda u buducnosti, mada bi bilo zanimljivo. Bar bi sasiju znao da napravim, i turret board ;) Salu na stranu, kutija je ovolika jer mi se dopada sam izgled, a uzivao sam praveci je, materijal sam imao, pa me nije ni kostala. Cilj nije prvenstveno da ispadne strava pojacalo, najvise zabava... ukratko, igram se. :ziveli:

bancika

Post by bancika » 22 Sep 2016, 12:28

kao sto ces uskoro saznati, bitno je i ovde da znas sta radis. Za sad si u fazonu sklapanja lego-kockica :) Ali dobro, to je nacin da se nauci. Imas neku ideju koja je zasnovana na nivou znanja koje imas...probas, ako radi super, ako ne, naucis nesto iz toga, dobijes novu ideju i tako u nedogled. Nemoj da ocekujes previse i spremi se da eksperimentises i ucis puno...ako hoces nesto ozbiljnije. Ako se samo zezas, moze i to.

Post Reply