Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?

Post by Funkomat » 24 Nov 2008, 23:24

Danielt wrote: ali mislim da cu da ubacim togle switch ...sad nesto kako ja kontam togle switch ce u jednom polozaju raditi nista odnosno nece prekidati struju do 5-way prekidaca a u drugom ce prekidati struju 5-way prekidaca i raditi kombinaciju neck-bridge magneta? ako si me skonto o cemu pricam
e sad posto pre nisam cacko po elektronici gitare cuo sam nesto da magneti mogu da se vezu paralelno i redno ako moze sta se time realno dobija?
i kad skidam magnete i prekidac kontam da cu morati da skinem i pickguard a za to cu morati sa olabavim zice skroz e sad cuo sam da nikako nevalja za
vrat gitare da se skidaju zice jer se oslobadja pritisak sa vrata gitare itd ajd ako mozes malo to da mi objasnis

ah da zaboravih svidja mi se boja plastika na tvojoj gitari jel ima da se kupe u toj boji ili moram sam da odradim ako moram sam mozes li mi reci na koji nacin

e sad izvini ako malo smaram ali moram nekog da pitam :?:
hvala unapred :)
Ja sam toggle switch poveazo ovako:
Image

Naravno ne treba ti ovoliko zice koliko sam ja ostavio. Da se ne bih mucio... :)
A evo i jedne seme za isti:
http://www.seymourduncan.com/support/wi ... witch_f_bp

Moras naravno da skines i pickguard i zice. Nema druge...

Sto se farbanje plastike tice, skuvas crnu kafu, ubacis plastike i sacekas 10ak min ali to nazalost ne funkcionise sa svim vrstama plastike.
Ima i da se kupe poklopci te boje ali ne znam gde kod nas. Mozes da narucis sa stewmac-a ako ne uspe ovo s kafom.

Ako te zanima jos nesto, pitaj. :wink:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 24 Nov 2008, 23:36

Ja sam skinuo tremolo rucicu na stratu, zategao federe, kao i na Aria 335, skunuh bigsby rucicu, prebacio zice preko sipke od bigsby-ja i eto to su sve moje trenutne modifikacije. Ranije sam na gibson Marauderu ubacio jos jedan humbacker (dok je bio kod mene) da bih dobio nesto kao les paul, ali nije to bilo resenje, Na ranijem telecasteru sam budzio magnet u bridge poziciji (stavio nesto kao onaj HOT RAILS), ali nije me nateralo da zadrzim gitaru, valjda ako je dobra fabricki, onda ne treba dirati nista, a ako nije (tj. ako ti se ne svidja zvuk) onda ili probati sa nekim magnetima, a ako ni to ne ide, menjati gitaru...nemam pojma....svako zna sta mu prija...ja volim da imam vise jeftinijih solidnih gitara recimo i da mogu da eksperimentisem kad snimam nesto , a za live zavisi od prostora do prostora i takodje od benda do benda jer svaki bi trebao da ima makar malo prepoznatljiv ton gitare i sl...Pojacalo igra ulogu veliku...
A pojacalo sam jedno pazario veoma modifikovano, jer je moralo da se tako uradi....Stiglo polomljene kutije u Srbiju iz Londona...Glava VOX AC30...sve unutra je sljakalo, ali kutija je bila pololjena, pa ju je neki lik prebacio u kombo, koji sam ja kasnije presvukao u plavu kozu i dobio ovo:Image

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 24 Nov 2008, 23:47

Funkomat wrote:Posto volim da cackam po gitari rekoh da otvorim ovako nesto.
Sta ste modifikovali na gitarama koje svirate?

Evo sta sam ja radio:
Skratio tremolo rucku, ofarbao plastike kafom, dodao toggle switch koji aktivira neck magnet, promenio standard civije na vintage civije (stare su pocele da preskacu pa mi bilo lakse da zamenim novim sa stewmac-a nego da ih popravlja... ako je to moguce uopste), zamenio pinove za kajis onim na zakljucavanje i stavio Seymour Duncan SSL-1 u bridge poziciju.

Bolje da sam dao nekom da mi napravi gitaru po zelji... :hide:

Kombinacija neck i bridge magneta mi se nije preterano svidela dok nisam stavio nov magnet. Sad je bas lep zvuk. Preavi "stratovski". :D

Image

Aj sad vi...
bas je gilmourish... samo da ima dugmence mesto kvacice ;)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Nov 2008, 23:49

nemanjavelimirovic wrote:Glava VOX AC30...
Najs! Da li to znači da lampe stoje horizontalno?

Fender MIM Buddy Guy Strat, '96to godište: dodao jedan "leptirić" na headstock da "prelama" treću i četvrtu žicu, zamenio tremolo i elemente (tremolo kandžu, opruge, šrafove) Callahamovim sistemom, zamenio middle i bridge magnete (DiMarzio Blue Velvet, DiMarzio Heavy Blues II). Čeka me zamena potenciometara CTSovim i onda ću ga pustiti na miru. :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Nov 2008, 00:44

Rocket Roll wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Glava VOX AC30...
Najs! Da li to znači da lampe stoje horizontalno?
Ne i to je sredjeno na dole, jer bi se tako skenjavale zbog blizine kutiji , to pojacalo je chudo trece svetsko a matoro je kao biblija, ali je bilo na proveri kod lika i unutra je sve VOXovo. Lampe mi se cini da su neke EI, ali ko to jebe, menjacu ih kad crknu...Radi veoma ok. kuc kuc kuc. Imam ja tako isto nekog marshalla polutana, kod mene uvek zavrse pojacala koja niko ne zeli jer su prematora, a onda se zeznu pa kupe sebi nesto moderno a meni ostanu ti matori lampasi...kakvi su takvi su, rade mi bolje od pola ovih novih pojacala, ali i dalje se nadam kao i ceo zivot jednom fender twin reverbu i dvojici robova da isti nose. :D :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Nov 2008, 01:25

Duane wrote:samo da ima dugmence mesto kvacice
Ma super je ovako. :)

Odakle tebi/vama zapravo da Gilmour ima dugme umesto kvakice?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 25 Nov 2008, 07:44

nemanjavelimirovic wrote:...i to je sredjeno na dole, jer bi se tako skenjavale zbog blizine kutiji...
Vrrrrrlo zanimljivo - to verovatno znači da ga je prerađivao neko ko se razume u te stvari? A kakav je ulazni trafo stavio?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Nov 2008, 11:09

Rocket Roll wrote:
nemanjavelimirovic wrote:...i to je sredjeno na dole, jer bi se tako skenjavale zbog blizine kutiji...
Vrrrrrlo zanimljivo - to verovatno znači da ga je prerađivao neko ko se razume u te stvari? A kakav je ulazni trafo stavio?
Nemam pojma... :D

dweezil

Post by dweezil » 25 Nov 2008, 18:52

Funkomat man kako si to povezao sa tim dpdt switchem, ne vidim gde ti je bela zica od bridge magneta?! Nesto me zbunila ta slika :shock:

Chord-Master
MF veteran

Re: Sta Ste Modifikovali Na Gitari?

Post by Chord-Master » 25 Nov 2008, 20:43

Funkomat wrote:Kobilica ima gresku. Navoj u koji rucka ulazi zapravo. Fender jebiga...
Rucka ne stoji pod pravim uglom vec malo nakrivljeno, zvog cega je stajala previsoko i bilo je neudobno drzati rucku i svirati u isto vreme.
Ne znam koliko se vidi na slici ali:
Image
Nazalost nisam skontao kad sam kupovao gitaru...

I na mom stratu rucica malo bezi unazad, doduse ne bas toliko kao kod tebe, ali bezi. Medjutim, mislim da u "vintage style synchronized tremolo" ide onaj mali crni feder (ne bas feder, al' ne znam kako drugacije da ga nazovem :) ), koji su izgleda zaboravili da mi daju u radnji.
Ti valjda imas "2-point synchronized tremolo", jel' tako? Ne znam da li je moguce ubacivanje tog "federa" u tu vrstu bridge-a, no ako je moguce, to bi mozda moglo da ti resi problem.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 25 Nov 2008, 21:07

ako sam dobro shvatio sto se tice tremolo rucica, a zasto jednostavno ne bise iskrivili rucicu prema telu i resili problem?

guv'nor

Post by guv'nor » 25 Nov 2008, 22:31

Guitar_thrill wrote: zasto jednostavno ne bise iskrivili rucicu prema telu i resili problem?
Kako kome više odgovara. :)
Jeff Beckonja na velikom broju stratova ima upravo to, ručicu (ne svoju, već tremolo arm :mrgreen: ) toliko iskrivljenu da mu skoro dodiruje masku.

edit:
Bezveze što u editu ne mogu da quotujem... :(
Hteo sam da stavim onu Funkomatovu sliku gde je zumirao kobilicu, pa da sledi ovaj text: :D

Verovatno bi bila mnogo udobnija pozicija tremolo arm-a da si bridge ostavio da float-uje, jer sada kada si ga skroz zategao se sigurno i ručica dosta podigla... Ali opet, neko voli floating bridge, a neko voli da ima samo dive opciju.
Podržavam oba slučaja! :wink:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 25 Nov 2008, 22:58

guv'nor wrote:
Guitar_thrill wrote: zasto jednostavno ne bise iskrivili rucicu prema telu i resili problem?
Kako kome više odgovara. :)
Jeff Beckonja na velikom broju stratova ima upravo to, ručicu (ne svoju, već tremolo arm :mrgreen: ) toliko iskrivljenu da mu skoro dodiruje masku.
hvala na pojasnjavanju :)
ja sam na mom squieru to bio uradio....nekako mi je bezopasnije :D

guv'nor

Post by guv'nor » 25 Nov 2008, 23:05

Možda, mada nije to toliko opasna rabota. Uvek možeš da skokneš do radnje i kupiš novu. :wink:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 Nov 2008, 01:19

dweezil wrote:Funkomat man kako si to povezao sa tim dpdt switchem, ne vidim gde ti je bela zica od bridge magneta?! Nesto me zbunila ta slika :shock:
Povezan je na zicu iz neck magneta na 5-way-u.
Chord-Master wrote:Ne znam da li je moguce ubacivanje tog "federa" u tu vrstu bridge-a, no ako je moguce, to bi mozda moglo da ti resi problem.
Pa... ne vidim kako bi to resilo problem jebiga. :D
Guitar_thrill wrote:ako sam dobro shvatio sto se tice tremolo rucica, a zasto jednostavno ne bise iskrivili rucicu prema telu i resili problem?
Probao sam da je krivim do tacke kad sam vec pomislio da ce puci a rucica se nije ni malo iskrivila tako da ne znam kako je to izvodjivo jebiga... :?
Moguce da sam trebao jos jace ali sam imao neki los osecaj... :)
guv'nor wrote:Verovatno bi bila mnogo udobnija pozicija tremolo arm-a da si bridge ostavio da float-uje, jer sada kada si ga skroz zategao se sigurno i ručica dosta podigla... Ali opet, neko voli floating bridge, a neko voli da ima samo dive opciju.
Tacno... Ugao bi bio ok ali vise volim da je kobilica uz telo.

Post Reply