Održavanje gitare - alternative

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: Održavanje gitare - alternative

Post by Rocket Roll » 06 Mar 2009, 09:55

Meni zvuči OK, ne očekujem probleme na vašim gitarama.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 09 Oct 2009, 12:18

Je l koristio neko Pronto Legno Vivo, ona manja braon bočica sa pčelicom na etiketi, nije veliko limeno pakovanje sa sprejem, već ona varijanta za čišćenje i voskiranje (valjda i lakiranih i nelakiranih) drvenih površina?

Ja sam koristio i za fingerboard i za telo i lepo čisti i nisam primetio bilo kakve nus efekte...

Kako vam uopšte zvuči ova ideja?

Ima i drugih Pronto proizvoda koji su mi bili interesantni da ih isprobam na gitari, ali nikako mi nisu jasne sve te etikete i modeli, a prevodi u opisu proizvoda im nisu baš sjajni...

P.S. Kako bi bilo da ova tema ode u sticky... :? Baš se pomučih da je nadjem...

The Mask AE

Post by The Mask AE » 09 Oct 2009, 15:05

I mene interesuje ovo ili nesto da se brzinski ocisti grif bez filozofija.

P.S. Chedomir kupio zice cim budi temu iz mrtvih. Nema piva kod mene, a ni pekenja.

Strauss

Post by Strauss » 04 Jan 2010, 23:31

Sto se tice brisanja tela gitare od prasine i otisaka prstiju, da li osim krpe mora da se koristi i neko sredstvo za ciscenje??? I da li je tacno ono da bi gitare trebalo da se brisu pamucnim krpama, a ne onima koje su od polyestera (tako mi pise u User manual-u koji sam dobio uz Ibaneza), a magicne krpe sadrze veci procenat polyestera u sebi...

Mrav

Post by Mrav » 05 Jan 2010, 10:57

Ma magicna krpa je zakon za poliranje finisha :)

Inace, kupio sam juce bocicu šivanol ulja i super je za ciscenje rdje i podmazivanje. Sredio sam floyd sa njim, rucica mi vise ne skripi, skupila se rdja u par srafova i to sam ocistio kao i samo secivo gde naleze na stubic.

Za potove sam malo roknuo WD40 i sad klize super :)

Markony

Post by Markony » 06 Jan 2010, 01:40

Mrav wrote:Ma magicna krpa je zakon za poliranje finisha :)

Inace, kupio sam juce bocicu šivanol ulja i super je za ciscenje rdje i podmazivanje. Sredio sam floyd sa njim, rucica mi vise ne skripi, skupila se rdja u par srafova i to sam ocistio kao i samo secivo gde naleze na stubic.

Za potove sam malo roknuo WD40 i sad klize super :)

Pocni da skupljas novce za potove :x . WD40 prvo cisti, a onda nagriza tako da se rdja i prljavstina na potovima javljaju mnogo brze nego ranije. Nemoj da koristis vise WD40 za elektroniku.

gricko

Post by gricko » 06 Jan 2010, 20:03

Markony wrote:Pocni da skupljas novce za potove :x . WD40 prvo cisti, a onda nagriza tako da se rdja i prljavstina na potovima javljaju mnogo brze nego ranije. Nemoj da koristis vise WD40 za elektroniku.
eh, nije baš tako strašno.... wd neće da nagriza, baš naprotiv, pravi film i sve bude ok. samo treba paziti kad se prska, da se stvar dobro ušuška! stavi dosta vate oko potova, da wd ne leti okolonaokolo i da ističe iz pota u tu vatu. ostaviš posle malo odmori i aki mile gloginje.

Mrav

Post by Mrav » 06 Jan 2010, 21:49

Da da, znam za tu pricu :D imao sam i preporuke za - grafitnu mast ::ranting:: Kako to staviti u potove???

Elem, sto se tice WD40, od kad mi je spasao prekidac na 20-ak godina starom ibanez tube scremer-u, za mene je zakon :bow: , a ne brinite, necu ga ostaviti na drvetu, a ne nagriza metal znacajno (rdju bi trebalo da unistava) i ostavlja zaista mastan sloj.

Uostalom potovi i jesu potrosna roba, ovo je da im produzi malo vek :D ako za nekoliko godina (koliko im treba da ih wd40 nagrize) ne zamenim nista nisam uradio :bambi:

Post Reply