Održavanje gitare - alternative
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: Održavanje gitare - alternative
Meni zvuči OK, ne očekujem probleme na vašim gitarama.
- sirac-šunka
- vragolan
Je l koristio neko Pronto Legno Vivo, ona manja braon bočica sa pčelicom na etiketi, nije veliko limeno pakovanje sa sprejem, već ona varijanta za čišćenje i voskiranje (valjda i lakiranih i nelakiranih) drvenih površina?
Ja sam koristio i za fingerboard i za telo i lepo čisti i nisam primetio bilo kakve nus efekte...
Kako vam uopšte zvuči ova ideja?
Ima i drugih Pronto proizvoda koji su mi bili interesantni da ih isprobam na gitari, ali nikako mi nisu jasne sve te etikete i modeli, a prevodi u opisu proizvoda im nisu baš sjajni...
P.S. Kako bi bilo da ova tema ode u sticky...
Baš se pomučih da je nadjem...
Ja sam koristio i za fingerboard i za telo i lepo čisti i nisam primetio bilo kakve nus efekte...
Kako vam uopšte zvuči ova ideja?
Ima i drugih Pronto proizvoda koji su mi bili interesantni da ih isprobam na gitari, ali nikako mi nisu jasne sve te etikete i modeli, a prevodi u opisu proizvoda im nisu baš sjajni...
P.S. Kako bi bilo da ova tema ode u sticky...

- The Mask AE
I mene interesuje ovo ili nesto da se brzinski ocisti grif bez filozofija.
P.S. Chedomir kupio zice cim budi temu iz mrtvih. Nema piva kod mene, a ni pekenja.
P.S. Chedomir kupio zice cim budi temu iz mrtvih. Nema piva kod mene, a ni pekenja.
Sto se tice brisanja tela gitare od prasine i otisaka prstiju, da li osim krpe mora da se koristi i neko sredstvo za ciscenje??? I da li je tacno ono da bi gitare trebalo da se brisu pamucnim krpama, a ne onima koje su od polyestera (tako mi pise u User manual-u koji sam dobio uz Ibaneza), a magicne krpe sadrze veci procenat polyestera u sebi...
Ma magicna krpa je zakon za poliranje finisha 
Inace, kupio sam juce bocicu šivanol ulja i super je za ciscenje rdje i podmazivanje. Sredio sam floyd sa njim, rucica mi vise ne skripi, skupila se rdja u par srafova i to sam ocistio kao i samo secivo gde naleze na stubic.
Za potove sam malo roknuo WD40 i sad klize super

Inace, kupio sam juce bocicu šivanol ulja i super je za ciscenje rdje i podmazivanje. Sredio sam floyd sa njim, rucica mi vise ne skripi, skupila se rdja u par srafova i to sam ocistio kao i samo secivo gde naleze na stubic.

Mrav wrote:Ma magicna krpa je zakon za poliranje finisha
Pocni da skupljas novce za potove

eh, nije baš tako strašno.... wd neće da nagriza, baš naprotiv, pravi film i sve bude ok. samo treba paziti kad se prska, da se stvar dobro ušuška! stavi dosta vate oko potova, da wd ne leti okolonaokolo i da ističe iz pota u tu vatu. ostaviš posle malo odmori i aki mile gloginje.Markony wrote:Pocni da skupljas novce za potove. WD40 prvo cisti, a onda nagriza tako da se rdja i prljavstina na potovima javljaju mnogo brze nego ranije. Nemoj da koristis vise WD40 za elektroniku.
Da da, znam za tu pricu
imao sam i preporuke za - grafitnu mast
Kako to staviti u potove???
Elem, sto se tice WD40, od kad mi je spasao prekidac na 20-ak godina starom ibanez tube scremer-u, za mene je zakon
, a ne brinite, necu ga ostaviti na drvetu, a ne nagriza metal znacajno (rdju bi trebalo da unistava) i ostavlja zaista mastan sloj.
Uostalom potovi i jesu potrosna roba, ovo je da im produzi malo vek
ako za nekoliko godina (koliko im treba da ih wd40 nagrize) ne zamenim nista nisam uradio 

Elem, sto se tice WD40, od kad mi je spasao prekidac na 20-ak godina starom ibanez tube scremer-u, za mene je zakon

Uostalom potovi i jesu potrosna roba, ovo je da im produzi malo vek