Grain filler-kako zapuniti pore na drvetu

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Aleksej79ns

Re: Grain filler-kako zapuniti pore na drvetu

Post by Aleksej79ns » 03 Sep 2011, 01:08

Znaci obican git za drvo treba izbegavati?

Ja hocu da farbam u crno gitaru (koju tek pravim) pa mi nije bitno da to sto popunjava neravnine bude providno... Drvo je jasen.

Dakle od svih naborjanih sredstava sta na kraju dodje najjednostavnije? :)

majtimika

Post by majtimika » 03 Sep 2011, 13:54

najjednostavnije je da kupis filer i da to uradis imas ga u novom sadu,zaboravio sam kako se zove farbara, ali uglavnom nalazi se na kraju futoske kad ides prema veterniku sa desne strane,pre zadnje raskrsnice ,pre skretanja za gsp,imaju svega, i sve moze da se uzme na 2dl

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 03 Sep 2011, 19:50

E to mi kazi! :) Pogledacu! Hvala! :)

Jer bas je jasen problematican, ostaje stalno neravna povrsina, koliko god da smirglam, godovi su tvrdji, a ono izmedju je mekse i onda se nejednako skida... :?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 03 Sep 2011, 21:51

oboss wrote:princip je da se taj gel , koji u osnovnoj formi ima gustinu redjeg laka , pomesa sa najsitnijom prasinom drveta koje hoces da zacepis. napravi se pasta koju spatlicom naneses i posle se osmirgla do drveta i eventualno jos jednom se predje preko delova koji nisu dobro ili dovoljno primili i zacepili. dosta je pipkavo jer se ta pasta dosta brzo susi i realno dok ne osmirglas celu povrsinu i ne izduvas je kompresorom ne znas koliko je zahvat bio uspesan. naravno posle par pokusaja udjes u fazon i naucis odnos prasine i tecnosti kao i tehniku nanosenja.
Ovo (gel i/ili pasta) je poslednjih godina hit, ali vlada neka nestasica izgleda. Bartley i Behlen, Wood-fil i jos par proizvodjaca su najprodavaniji (za muzicke instrumente). Ima na Behlen sajtu kojesta o tome (bese behlen.co.uk posto su to Britosi).

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 23 Apr 2012, 19:18

Kupio sam danas taj gain filler, mada u radnji rece wood filler, valjda je to isto. I naneo sam ga na telo gitare...

Ne znam koliko treba da cekam da se osusi, pa da smirglam?

Pre 2-3 sata sam to uradio, i valjda je ispario razredjivac, ali ne taj sloj filera jos uvek nekako kremast? Mislim znam da je proslo malo vremena, nego pitam cisto da budem siguran.... Hoce li se to stvrdnuti i kada?

I nekako mi deluje to belo, a skontao sam nesto da bi na kraju trebalo da bude providno. Mada mi to i nije tako bitno, ide boja preko... ;)

Post Reply