Zbilja nisam čuo da netko vrši proces s tekućim nitrogenom na pikapima , čuo sam na lampama.dweezil wrote:@Leslie sta mislis o ideji kriogenizacije pickup-a, sto rade neki proizvodjachi na zapadu, da li to stvarno ima nekog realnog uticaja na zvuk.
I koji su tebi najomiljeniji po zvuku magneti od Seymour Duncana i DiMarzio (kao dve najpoznatije firme na ovim prostorima), mislim i na humbuckere i na singlecoile?! ThanksTakodje i sta mislis o Kinmanima i Lindy Fralin magnetima i da li si se susretao sa njima?!
Neznam kakav bi to uopće imalo učinak na bakar, smatram nikakav.
Znam da je na lampama bullshit

Ljudi izmišljaju gluposti za dizanje love,najčešće, a gitaristi vole gutati pizdarije IMHO
Kinman i Fralin... kako ne, susreo sam se s njima i premotao ih.
Nekome ovo može zvučati prepotentno ali ispričati ču dužu priću...
Kao mladac sam imao les paula koji je bio izvrstan al nikako da nađem baš 'onaj' pikap za njega...pošto sam se znao s V.Božićem svako malo sam nešto isprobavao kupovao od njega duncane povoljno (imao je neku vezu u americi za dostavu)pa eto izmjenjivali iskustva pošto i on voli isprobavati pikape...
Svašta nešto je prošlo na toj gitari...Tom Holmes,Van Zandt,Kent Armstrong(ne ovaj jeftini več ručno motan njegov),SD Pearly gates,SD '59...mislim to je bila jako dobra gitara ...a ja sam tako htio dobiti one zajebane greenovske frekve koji nažalost niti jedan nije ni prilibžno isporučio...mislim, neš ti fore dobiti osrednji paf s debelim basevima na LP-u, uđeš u prvu radnju..dobar dan ,dobar dan dajte mi nešto u stilu paf a da nije skupo, izvolte, hvala doviđenja!
Tek kasnije kad sam upoznao Bradu je krenula duga saga motanja i eksperimentiranja...
Kad se samo sjetim koji fanatici...lol...namotaj probaj,sve rastavi pa ponovo i tako unedogled danima i noćima, urnebes.
Malo po malo al zbilja pomalo radeći na pikapima počela je rasti reputacija a tad su počeli stizati i zbilja stari pikapovi iz pedesetih i šezdesetih godina na popravak.
ljudi koji su imali stare gitare i slali pikap po bijelom svijetu na popravak i premotavanje dobijali ga natrag i bivali i dalje nezadovoljni su po prvi put rekli, pa to je to -to je onaj moj stari zvuk.
Mislim, svak ko vinkla transformatore može namotati pikap i on če raditi i to dobro ako pogodi otprilike broj namotaja.
Tko traži specifičan zvuk i detalje treba nešto drugo, a tko zbilja nečuje nije vrijedno spomena ni bacanja love.
Nekim ljudima jednostavno to nije bitno ili im je mnogo bitniji umjetnički sadržaj pjesme itd, i to je OK.
No ja sam od onih kojima je umjetnost i zvuk i pjesma, šta bi reka jedan moj prika, jezik glazbe je zvuk.