CROSS ash Telecaster custom build for andrej]
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: CROSS ash Telecaster custom build for andrej]
Sta koristis za logo?
Logo je rađen pomoću šablona. U jednoj radnji u Nišu gde prave reklame, graviraju sve i svašta i još nešto na taj fazon katerom su mi napravili šablon na samolepivoj foliji. To onda lepo zalepiš na željeno mesto, pokriješ drvo oko logoa da ne umažeš nešto, naneseš nekoliko tankih slojeva željene boje i onda kad se malo osuši skineš tu foliju. Da objasnim slikovito, to je kao kada na ulici iscrtavaju pešačke prelaze onim velikim šablonima.
jedna verzija sito stampe
- Hotstepper
Kako stoje stvari sa ovom gitarom? Jel pri kraju? Ja nestrpljiv... 

Bilo je problema sa niskim temperaturama i lakom pa se zato malo odužilo. Mora još jedna tura sušenja ali ovog puta u drugačijim uslovima (topla prostorija).
Još malo strpljenja, i ja jedva čekam da je sastavim
Još malo strpljenja, i ja jedva čekam da je sastavim

Ova banda što se takmiči se ovde baš okuplja pa malo da upadnem u njihove redove i sve to razbucam
Napokon sam preselio svoju radionicu na mnogo bolje mesto, a cela ta halabuka me je malo udaljila od konkretnog posla. U svakom slučaju došla je na red Andrejeva gitara da se završava. Napravio sam mu pickguard kakav je želeo, od ponedeljka ide poliranje vrata i tela i zatim set-up. Evo slikao sam ovo danas i zbog njega i zbog vas koje zanima pa da se vidi kako će to sve na kraju izgledati...

Napokon sam preselio svoju radionicu na mnogo bolje mesto, a cela ta halabuka me je malo udaljila od konkretnog posla. U svakom slučaju došla je na red Andrejeva gitara da se završava. Napravio sam mu pickguard kakav je želeo, od ponedeljka ide poliranje vrata i tela i zatim set-up. Evo slikao sam ovo danas i zbog njega i zbog vas koje zanima pa da se vidi kako će to sve na kraju izgledati...

svidza mi se neck pickup nije standard 

To je Andrejev izbor, ručno su motani magneti. Ako te zanimaju detalji on će ti više reći o tome... 

neck je rucno motan, radio leslie iz hrvatske (kao i bridge). velicina (i string spacing) su isti kao na telekasteru, ali je motan kao 60s strat magnet i nema poklopac, jer mi se tako svidja (nije mi los neck od telca, ali je od strata BRUKA, pa da ukombinujem najbolje). bridge je broadcaster. znaci, ono, low output all the way! takodje, motani su rwrp, a push-push prekidacem na volumeu cu moci da ih poteram u rednu vezu, sto bi trebalo da daje humbucker zvuk, i to dobar.
alal vera majstore!
Milanares wrote:alal vera majstore!

pickguard mu stoji ko saliven

Biće ovo opasna gitara. Odlično izgleda, jedva čekam da čujem i kako zvuči.
- Dersu Uzala
Ja imam (samo) jednu zamerku. Logo. Sad, logo ne prodaje proizvod, bar ne bi trebalo ali opet mislim da Coca Cola ima tu sta da kaze.
A za export, Naissus Custom Guitars bre.
A za export, Naissus Custom Guitars bre.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Lepo lepo! Hajde stavite zice pa da cujemo kako to zvuci!