CROSS handmade guitars (Telci)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: CROSS handmade guitars (Telci)

Post by Funkomat » 07 Oct 2010, 00:45

NikolaNis wrote:ostaje da kažem Funkomat-u da su žice Ernie Ball Nickel Regular Slinky 10-46.
Pomislio sam da su mozda cak i 9ke. Snimak mi zvuci nekako tanko i zujavo ali sto rece Sirac...
sirac-šunka wrote:jest da snimak zvuči malkice tanje nego što je to realno zvučalo u sobi.
... pa moguce da je to.

rockozaurus

Post by rockozaurus » 25 Oct 2010, 17:46

Procitao sam (i pregledao) i ovu temu u jednom dahu, kao i obossovu i djoksijevu i namece mi se samo jedno pitanje;ova nasa Srbija je,fakt, puna talentovanih ljudi... a zasto nam je onda sve u k...c?!

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 25 Oct 2010, 21:10

Hvala ti na koplimentu za kolege i mene, a za ovaj poslednji deo ne znam šta da kažem, često i ja sam sebi postavljam isto pitanje ::ranting::

Tamnavac

Post by Tamnavac » 26 Oct 2010, 14:21

rockozaurus wrote:Procitao sam (i pregledao) i ovu temu u jednom dahu, kao i obossovu i djoksijevu i namece mi se samo jedno pitanje;ova nasa Srbija je,fakt, puna talentovanih ljudi... a zasto nam je onda sve u k...c?!
Odgovor na ovo pitanje je jednostavan, dok se talentovani bave svojim poslom netalentovani se izbore za (vlast nad njima) a onda im ne daju da dođu do izražaja zbog sopsvenog opstanka (na vlasti). Domainacija netalentovanih je makro nivou (u politici i showbizmisu. napr.) i mikro (radnim organizacijama napr. (ako ovih još ima)). :(

SomiKnight

Post by SomiKnight » 26 Oct 2010, 20:17

U ovom slucaju to nema veze sa talentom, jednostavno za custom gitaru ljudi nemaju para, da imaju bilo bi vise posla, ovako kakvo je stanje dosta ljudi bi rado imalo custom gitaru ali ne mogu da je priuste.

andrej]

Post by andrej] » 26 Oct 2010, 22:31

Ma nema kod nas neke narocite razlike u ceni izmedju pravljene i fabricke gitare, mozda je cak u korist pravljenih, generalno (ako gledamo amerikance fendere/gibsone i nase majstore, majstori za dosta manje pare prave takvu gitaru). Odnos cena/kvalitet je debelo na strani majstora. No, situacija je takva da bi svi da furaju Fender, Gibson, Ibanez, Jackson, da se vidi. Da ga naslone na svog Marshalla (obavezno, to je jedina priznata marka kod nas :facepalm:). Stvar prestiza. Da ne pricam da su cene fabrickih u preprodaji (polovnjaci) mnogo vece, greota kakvi sve rucni radovi idu za dz na onom K-Pu. Onaj Tasicev Les Paul (a i beli SG), pa onda ona Jean & Jean sto je uzeo rock action,... Ko uzme rucni rad, nek se pozdravi sa cenom u prodaji, ako se odluci da je proda. A nasi se ljudi cesto odluce da prodaju instrument. To je jos jedan razlog sto bi ljudi radije neku fabricku. Ko stvarno zna sta oce (tacno), ne planira da bataljuje bavljenje muzikom, a ne pati od marki - nek dobro razmisli o pravljenoj gitari. Mozete dobiti nesto novo, 100% po Vasim specifikacijama, nista nikad da Vam ne padne na pamet da promenite na njoj - za iste pare kao neki polovan Gibson (i to iz zadnje decenije; jeftinije bar 300e ako nije neko dno Gibsonove ponude) ili americki Fender.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 Oct 2010, 22:56

andrej] wrote:Odnos cena/kvalitet je debelo na strani majstora.
Pa zavisi... Ja sam svakako za rucni rad ali to sto je rucni rad ne mora da znaci da je gitara dobra. Svirao sam rucnih radova koji nisu bili bolji od najobicnijeg skvajera.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 27 Oct 2010, 01:15

Funkomat wrote:Svirao sam rucnih radova koji nisu bili bolji od najobicnijeg skvajera.
:1: Retko se dešava doduše, ali se dešava...

andrej]

Post by andrej] » 27 Oct 2010, 18:42

Hej, pa podrazumeva se da ste videli kako majstor radi pre upustanja u kompletan posao, valjda. Tako se covek tesko moze zajebati.

Post Reply