MFGC11 - Aleksej

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: MFGC11 - Aleksej

Post by mislim_stvarno » 28 Jul 2012, 13:59

da su jeftini, jesu, jeftinije ne verujem da ces naci

da su sranje, jesu (ako me secanje dobro sluzi)

ne znam bas dal' su ovi:
http://www.kupujemprodajem.com/Set-magn ... id=5976587
mnogo bolji, ali, ja bih pre uzeo ovo ako se dogovorim sa covekom za 30 ili manje, nego te za 2k :?
mada, ovo su magneti za ljuti mjetal :metal: :lol:

Mene je mislim usr4lo, pa sam kupio dva magneta (v7 i v8), dva pota i 5-way sa ibaneza prestige za 40e (ne mislim da su ti magneti nesto dobri, nego kod nas svi traze brdo kesha za neko djubre)

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 28 Jul 2012, 14:13

Aha, pa zato sam i postavio pitanje, jer vec je krajnje vreme da kupim magnete i da zavrsavam elektriku na gitari... Pratim ja vec neko vreme oglase i obicno su neki magneti oko 4-5 hiljada, e sada opet ne znam ni kakvi su ti bili... I sada uzmem da malo pregledam i naletim na ove prejeftine... Ove od 35e nisam ni video.

Ali i pitanje jeste da li su bolji... :? A kako to mslis da su za mJetal :metal: ?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Jul 2012, 14:32

ne znam bas kako da ti objasnim, scoop-ovani, vreli, lose zvuce sa smanjivanjem vol pota, nekada imas osecaj da ti je wah ukljucen dok ih sviras... Ono, za hi-gain po sobi su dosta dobri, za svirke upotrebljivi, nista vise. Ne znam, davno sam imao te, skoro sam imao inf1 i 2, i njih sam sklonio jer su previse mikrofonisali, mada su dosta slicni.

Sa druge strane 2k vs 35e, to je skoro duplo, a nesto ne verujem da su duplo bolji (zapravo rekao bih sigurno nisu duplo bolji). Mozda ne bi bio los eksperiment da probas da premotas ove jeftine ili nesto tako.

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 28 Jul 2012, 14:43

Aha kapiram... Pa kontam da bi zvucali OK ako podesim dist. po mojoj meri... ;) Nisam bas fan metala, ali volim da cujem dobru distorziju. :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Jul 2012, 14:47

to bas sad razmisljam (kako su zvucali sa manje gaina?), i nema teorije da se setim... :lol:

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 28 Jul 2012, 23:11

:lol:

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 30 Jul 2012, 16:29

E oni jeftini magneti su "otisli"... Tako da, nisam mhogo razmisljao, nego sam za one od 35 dogovorio sa covekom trgovinu za sutra, pa prekosutra stizu nadam se! :) Da konacno cujem i neki pojacan zvuk sa gitare! ;)

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 13 Sep 2012, 22:17

EVo i ja malo da se javim sa ovom temom, da me ne zaboravite... ;)

S obzirom da se toliko dugo nisam javljao sa novostima, mozete da predpostavite da nije sve islo glatko... Dakle, one magnete sto sam gledao za 35e sam i kupio, ili koliko je vec kostalo, ne secam se bukvalno, a tako sam nesto pisao ranije pa pretpostavljam da je to to... Dakle, njih sam kupio jos pocetkom avgusta i ma koliko sam bio nestrpljiv da ih odmah povezem, nisam to uradio iz porstog razloga sto sam isao na more sledeci dan...

Kada sam se vratio sredim avgusta imam sta i da vidim, magneti su OK sto se tice sirine i duzine, ulaze fino u rupe, ali su previsoki... :( TJ. one "nozice" ili kako da to nazovem gde su rupe za srafove su prevelike i jednostavno magneti vire napolje... :(

Image

Image

Nisam znao sta da radim, dugo sam razmisljao. Nisam hteo da ih prepravljam, ali nije mi nista drugo ostalo, iz nekih razloga, nisam mogao da kopam dublje rupe u telu, nego sto vec jesu (pitam se kako uopste izgleda ta gitara u koji ovi magneti staju?? :O.o: ), ali na kraju sam odlucio i uzeo i ispravio te 'nozice' da budu u ravni sa donjim delom magneta, i skratio sam visak, da bih dobio duzinu kao ranije... :oops: Malo mi je to skrnavo alo ebes ga.... Najvise se bojim da na mestu savijanja-ispravljanja ne pukne... Ostaje da se vidi.... Jos treba da probusim nove rupice.

Drugi problem... Vremenom sam sviruckao gitaru tako neozvuceno, cekajuci da vrat pod tenzijom zica zauzme polozaj, pa da vidim da li treba da pritezem ili ne sipku. I u medjuvremenu sam nekoliko puta ravnao neki visok prag, pa onda opet malo sviram, pa vidim ako je negde jos promaklo, opet sredim malo neki prag koji je problem... I sada sam dosao do toga da je vecina pragova OK, ali... Ne mogu nikako da spustim akciju dovoljno nisko kako bih hteo... Jednostavo, ako spustim zice, i ako "zveci" nekoliko pragova za redom, onda je nemoguce da su svi visoki :D nego nesto nije uredu sa setapom, zar ne. I konacno sam napravio sebi pravi lenjir za merenje krivine vrata:

Image

Image

Tako da sam definitivno utvrdio ono sto sam i mislio. Jednostavno vrat nije idealan, ima taj neki luk, ali ne bas kako bi trebalo da bude. Tu negde na 12. 13. 14. zveci zica, tacno je tu fretboard vislji nego sto treba i to smeta... :( To nece moci da se tek tako sredi pritezanjem i otpustanjem sipke. Jednostavno vrat nije bas odradjen idealno i to je to... Naravno, za moju prvu gitaru, bilo bi previse ocekivati da bude sve par ekselans! :) Tako da se ne nerviram previse...

A druga stvar, pre kraju je fretboard malo jos stanjen, tako da je tu i u najboljem slucaju malo vislja akcija nego sto treba... Ali to i nije tako jako lose, bar nece da kaci zica sledeci prag nikako :) i to je samo poslednjih par pragova. Otprilike karikirano ovako izgleda krivina vrata:

Image

Na mestu 1 je taj problematican deo od 12. do 14. a na mestu 2 je sam fretboard stanjen... To drugo kao sto rekoh i nije tako strasno, ali ne znam sta da radim sa ovim pragovima, ne bih da ih turpijem bas toliko ekstremno, a ovako nije resenje da ostavim...

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 15 Sep 2012, 11:53

Ovo što ću ja da predložim vraća te nekoliko koraka unazad ali tako je kako je. Ja bih povadio pragove, onda radius blokom ošmirglao vrat da bude potpuno ravan (proveriš recimo dugačkom metalnom libelom), onda vratiš nove pragove, lakiraš, pa nivelišeš pragove i to je to.

Ako neko ima drugi ideju neka kaže...

oboss

Post by oboss » 15 Sep 2012, 12:02

NikolaNis wrote:Ovo što ću ja da predložim vraća te nekoliko koraka unazad ali tako je kako je. Ja bih povadio pragove, onda radius blokom ošmirglao vrat da bude potpuno ravan (proveriš recimo dugačkom metalnom libelom), onda vratiš nove pragove, lakiraš, pa nivelišeš pragove i to je to.
:1:

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 15 Sep 2012, 18:59

Znao sam da ce biti takvih predloga... :(

Mislim da to necu uraditi. Bar jos neko vreme. Tj. kada sve namestim i ako vidim da je sve super, zvuk, sustejn, itd. i da bi ovo bilo jedino potrebna da gitara bude zaista dobra, onda cu mozda to i da uradim. Najvise od svega me nervira sto bih onda morao opet da lakiram vrat. :( A oko toga sam se iscimao nenormalno i prvi put.

U prilog tome govori, da sam ionako jteo da stavim neke velike pragove, a nisam ih nasao tada, pa sam stavio ove "vintez"...

kwiss

Post by kwiss » 15 Sep 2012, 19:35

Aleksej79ns wrote:Znao sam da ce biti takvih predloga... :(

Mislim da to necu uraditi. Bar jos neko vreme. Tj. kada sve namestim i ako vidim da je sve super, zvuk, sustejn, itd. i da bi ovo bilo jedino potrebna da gitara bude zaista dobra, onda cu mozda to i da uradim. Najvise od svega me nervira sto bih onda morao opet da lakiram vrat. :( A oko toga sam se iscimao nenormalno i prvi put.

U prilog tome govori, da sam ionako jteo da stavim neke velike pragove, a nisam ih nasao tada, pa sam stavio ove "vintez"...
Pragove dzambo sam nabavljao u N.Sadu kod nekog Dejana :ziveli:

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 15 Sep 2012, 19:57

E mislim da i ja imam br. telefona od tog lika, i zvacu ga kada mi budu trebaliti pragovi, a ove sto sam stavljao sam nesto na frku kupovao, bas nisam mogao da cekam, iz nekog debilnog razloga, pa sam kupio daj sta das.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Sep 2012, 20:00

E jebiga, bas bezveze... Tesko je odraditi dobro vrat bez finog radius bloka. Ja ti pored ovoga sto su kolege graditelji rekli preporucujem da kupis ili napravis sto duzi blok (50ak cm). Ja sam koristio neki kraci blok u kombinaciji sa celicnim profilom za poravnavanje i proveravao lenjirom svaki min da li sve ide kako treba i na kraju mislim da sam uspeo da odradim fin posao tako da nije neizvodljivo ali verujem da bi sa dobrim radius blokom bilo neuporedivo brze i lakse.

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 15 Sep 2012, 20:24

Imam ja OK radius blok, ali dugacak oko 12cm, tako da je to mozda izazvalo varijacije po duzini... Mada mislim da je to problem vise na onom delu pri kraju vrata, a da je nepovoljan oblik na sredini izazvan pre nekim nejednakim krivljenjem drveta...

Post Reply