Ajmokac Workshop
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Ajmokac Workshop
bajnding je lepo ispao
neverovatno lepo, sve ono sto je najlepse u mudastim gitarama ova gitara ima
- Dersu Uzala
Nema bajndinga do 'o naturel. 

Drago mi je da vam se svidja kako je ispalo na kraju.
Inace, zvuk razbija, malo je reci da sam prezadovoljan krajnjim rezultatom.
Imam probu u cetvrtak sa Plug'N'Play, tako da ce odmah biti krljanja u dropu.
Moram da naglasim - i majti i ja smo prezadovoljni magnetima. Prosto je neverovatno da kostaju 35$ po komadu. Najtoplija preporuka.
Bice neki krsteno snimljeni test kad prvom prilikom odem do svjetskog mega cara za snimanje testova - Gos'n Velimirovica.
A do tada, mogu samo da snimim nesto skrnavim fotoaparatom, pa kako ispadne...

Inace, zvuk razbija, malo je reci da sam prezadovoljan krajnjim rezultatom.

Moram da naglasim - i majti i ja smo prezadovoljni magnetima. Prosto je neverovatno da kostaju 35$ po komadu. Najtoplija preporuka.
Bice neki krsteno snimljeni test kad prvom prilikom odem do svjetskog mega cara za snimanje testova - Gos'n Velimirovica.

Sinoc sam probao gitaru i ono je....
stvarno svaka cast majtiju, ono je stvarno predivan instrument. Magneti su super, s'tim sto je bridz magnet za moj ukus previse svetao (doduse nisam imao vremena da se igram sa podesavanjima pojacala/procesora, mozda bi i uspeo da kompenzujem za sebe). Jos onako dobar, mesnat vrat uz 10-52 zice... bruka dobro

stvarno svaka cast majtiju, ono je stvarno predivan instrument. Magneti su super, s'tim sto je bridz magnet za moj ukus previse svetao (doduse nisam imao vremena da se igram sa podesavanjima pojacala/procesora, mozda bi i uspeo da kompenzujem za sebe). Jos onako dobar, mesnat vrat uz 10-52 zice... bruka dobro

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Vrh gitara, bez ikakvih zamerki. Kvalitet izrade nadjabava svaki Custom Shop... dal fender, dal gibson, koji su me JAKO razocarali jer sam ih probao par u poslednjih nekoliko meseci. Ipak je drugacije kad se covek od nule posveti izradi instrumenta i ZAISTA sve uradi hand made, a ne kako inace se prave u tim "Custom" shopovima.
Kad sam cuo kako se cuje na suvo sve mi je bilo jasno, a kad smo uboli u amp...au
. Nema shta, to je to, dalje i bolje od toga nema. Majti, jos jednom cestitke za svaki delic gitara koje pravish i cheers, cim se skontam sa resursima, pravices meni gitaru, cak mozda i ne onu o kojoj smo pricali, vrlo verovatno neku potpuno custom i oblik koji ne postoji. Naravno offset i naravno 24" skala.

Kad sam cuo kako se cuje na suvo sve mi je bilo jasno, a kad smo uboli u amp...au

nemanja pozdrav,da li si imao prilike da probas neku iz american vintage serije mozda strat56 ,i kako ti se one cine u odnosu na hand made...nemanjavelimirovic wrote:Vrh gitara, bez ikakvih zamerki. Kvalitet izrade nadjabava svaki Custom Shop... dal fender, dal gibson, koji su me JAKO razocarali jer sam ih probao par u poslednjih nekoliko meseci. Ipak je drugacije kad se covek od nule posveti izradi instrumenta i ZAISTA sve uradi hand made, a ne kako inace se prave u tim "Custom" shopovima.
Kad sam cuo kako se cuje na suvo sve mi je bilo jasno, a kad smo uboli u amp...au. Nema shta, to je to, dalje i bolje od toga nema. Majti, jos jednom cestitke za svaki delic gitara koje pravish i cheers, cim se skontam sa resursima, pravices meni gitaru, cak mozda i ne onu o kojoj smo pricali, vrlo verovatno neku potpuno custom i oblik koji ne postoji. Naravno offset i naravno 24" skala.
![]()
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
neki wrote:
nemanja pozdrav,da li si imao prilike da probas neku iz american vintage serije mozda strat56 ,i kako ti se one cine u odnosu na hand made...
Skoro sam svirao 62 strata AVRI, nazalost nisam 56, ali otprilike sve iz AVRI serije je u slicnom kvalitetu. U principu to su dobre gitare, ali verujem da se uz malo istrazivanja i truda moze doci rucno do boljeg instrumenta za manje pare. Jedino ako ti naleti povoljnije tipa oko 1000e, pa da uzmes da u slucaju da ti se ne svidi mozes da ga prodas za iste pare bez puno cekanja...
Da ne shvatish pogresno, ja i dalje pored svega gotivim Fender kao firmu i stvarno im skidam kapu za svaki izum, ali u poslednje vreme mnooogo fushere, a pogotovo mi je smeshna prica to Custom Shop, jer su cene idiotske a na 3 gitare ni pragovi nisu bili dobro odradjeni a o zvuku da ne pricam, bash bezveze. Jedino shto imash taj Custom Shop znak na poledjini headstocka pa mozda za neke trgovine ili slicno, ali ne bih nikad uzeo to.
Naravno nije ni svaki hand made instrument dobar, trudim se uvek da budem objektivan kad neku gitaru probam. Ova gitara koju je Majti napravio je jednostavno odlicna bez ikakvih zamerki koje sam itekako imao na CS Fendere.

volim da kazem da gitara nije svemirski brod i da prosecno amatersko umece plus dobar sluh mogu da otkriju kvalitet i sustinu... u BG mitrosu sam u zadnje dve i po godine isprobao sve od firme fender sto je stizalo,i kao logican nastavak se namece kategorija hand made...samo sam par dobrih rucnih radova na kratko imao u rukama,ali i to malo mi je otvorilo temu za razmisljanje iistrazivanje. nadam se da ce u bg biti organizovan neki samit kao onomad pa da se prikljucim i vidim te domace radove.pozz i hvala na javljanjunemanjavelimirovic wrote:neki wrote:
nemanja pozdrav,da li si imao prilike da probas neku iz american vintage serije mozda strat56 ,i kako ti se one cine u odnosu na hand made...
Skoro sam svirao 62 strata AVRI, nazalost nisam 56, ali otprilike sve iz AVRI serije je u slicnom kvalitetu. U principu to su dobre gitare, ali verujem da se uz malo istrazivanja i truda moze doci rucno do boljeg instrumenta za manje pare. Jedino ako ti naleti povoljnije tipa oko 1000e, pa da uzmes da u slucaju da ti se ne svidi mozes da ga prodas za iste pare bez puno cekanja...
Da ne shvatish pogresno, ja i dalje pored svega gotivim Fender kao firmu i stvarno im skidam kapu za svaki izum, ali u poslednje vreme mnooogo fushere, a pogotovo mi je smeshna prica to Custom Shop, jer su cene idiotske a na 3 gitare ni pragovi nisu bili dobro odradjeni a o zvuku da ne pricam, bash bezveze. Jedino shto imash taj Custom Shop znak na poledjini headstocka pa mozda za neke trgovine ili slicno, ali ne bih nikad uzeo to.
Naravno nije ni svaki hand made instrument dobar, trudim se uvek da budem objektivan kad neku gitaru probam. Ova gitara koju je Majti napravio je jednostavno odlicna bez ikakvih zamerki koje sam itekako imao na CS Fendere.![]()
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
uuuuuuuuuuu. DO jaja!
Prelepo izgleda, a verujem da strava i radi. Jedva cekam da probam, P90 za pobjedu!
Prelepo izgleda, a verujem da strava i radi. Jedva cekam da probam, P90 za pobjedu!

U medjuvremenu, dok ne bude snimljen test, evo jedne zajednicke... 

- mislim_stvarno
brate mili, ja ne volim telad, itch ih ne volim, ali tvoja su najbolja na forumu! 

probao sam ovog mahagoni telca Babinog i samo mogu skinuti kapu majstoru. izgleda i radi PREDOBRO. kao sto i ranije napomenuh imam utisak da bih majtijev vrat gitare prepoznao svuda. covek jednostavno kida kako radi a o svirljivosti necu ni da pricam, pa bre taj mahagoni telac svira sam od sebe, Baba Slim ne mora ni da se trudi...telac svira sam od sebe, nova system boji to sama od sebe, blues junior malo to pojaca, a Baba i ja pijemo kafu za to vreme 

@Mislim_stvarno: Hahaha, hvala brate, drago mi je da ti se svidjaju. Ne znam sta bih ti jos rekao, osim, dobrodosao si kad dodjes u NS da naletis da ih probas.
@Cortex:
A kafa, najbolja u Vaseljeni. @ ssmc
za kafu... 

@Cortex: