Naravno, neki majstori skidaju binding, Mirko Tasić ga ne skida. Malo komplikovanije, ali po meni i bolje.Bobi wrote:Nisam siguran gde drugde da pitam...
Da li je moguće da se prilikom promene pragova sačuva ili ponovo napravi binding na vratu? Da li je to neko već radio odavde?
Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata
- Mithrandir
- MF veteran
Da se pohvalim da mi uskoro stiže novi nut, čivije, magneti (i push-pull pot za njih)
U vezi s tim, trebaće mi, jel'te, neko to sve da ugradi (jerbo sam nesposoban kada je elektronika u pitanju).
Pitanje bi glasilo : Da li za ovakav vid intervencije mogu odneti gitaru u neku prodavnicu (tipa Marić, Music Media Centar, gde sam kupio gitaru) ili ipak treba pribeći nekom majstoru?

U vezi s tim, trebaće mi, jel'te, neko to sve da ugradi (jerbo sam nesposoban kada je elektronika u pitanju).

Pitanje bi glasilo : Da li za ovakav vid intervencije mogu odneti gitaru u neku prodavnicu (tipa Marić, Music Media Centar, gde sam kupio gitaru) ili ipak treba pribeći nekom majstoru?
- mislim_stvarno
Znam da marici hoce da zamene magnete koje kupis kod njih, ali ne vidim zasto bi odbili da rade na magnetima koje im doneses.
Civije ti valjda nisu problem da sam zamenis, a za nut ne bih znao da li ce mrici da rade...

Civije ti valjda nisu problem da sam zamenis, a za nut ne bih znao da li ce mrici da rade...

Uradice ti to svaki majstor, a od servisa Maric i Leov servis (Leo ELectronics, u Sky Musicu). Mislim da bi kod Lea verovatno prosao najjeftinije, a covek (tj. njegov tim) radi extra.
- Mithrandir
- MF veteran
Ok, znači mogu kod "prodavaca" - ne moram kod specijalizovanog majstora da nosim. Nisam imao iskustva sa majstorima, pa idem na poznatu varijantu.
Hvala!
Hvala!

ljudi ljudi, nije se vratia shime, al o5... trebate mi...
treba mi broj od Gorana iz Zemuna, imam ga na nekom starom telefonu, a on trenutno nije avejlabl, tako da ako neko ima nek prosledi k'meni... ustedeli bi mi nedelj' dana muke... a pragovi se nece sami zameniti xD
treba mi broj od Gorana iz Zemuna, imam ga na nekom starom telefonu, a on trenutno nije avejlabl, tako da ako neko ima nek prosledi k'meni... ustedeli bi mi nedelj' dana muke... a pragovi se nece sami zameniti xD
Broj koji ja imam je 063271020. Bio je u funkciji pre jedno godinu dana, tad sam poslednji put svracao do njega.
Predložio bih moderatorima da iz kompletne teme izvuku imena i telefone majstora i postave ih u posebnu rubriku. Razlog je taj što sam hteo da postavim podatke majstora za izradu kofera, a onda sam shvatio da bi se ta informacija utopila među raznorazne komentare i ne bi se lako nalazila. Drugim rečima želeo bih da spisak bude pregledan i kada mi recimo treba majstor za premotavanje magneta ja pogledam spisak i nađem takvog, a ovi komentari neka ostanu kao zasebna rubrika jer je takođe bitno šta ko ima da kaže o kom majstoru i njegovim sposobnostima.
Sava wrote:Predložio bih moderatorima da iz kompletne teme izvuku imena i telefone majstora i postave ih u posebnu rubriku. Razlog je taj što sam hteo da postavim podatke majstora za izradu kofera, a onda sam shvatio da bi se ta informacija utopila među raznorazne komentare i ne bi se lako nalazila. Drugim rečima želeo bih da spisak bude pregledan i kada mi recimo treba majstor za premotavanje magneta ja pogledam spisak i nađem takvog, a ovi komentari neka ostanu kao zasebna rubrika jer je takođe bitno šta ko ima da kaže o kom majstoru i njegovim sposobnostima.

Hvala moderatorima što su me poslušali pa sada imamo preglednu rubriku sa kontakt podacima pojedinih majstora.
E sada, meni je u međuvremenu palo na pamet jedno pitanje, a to je koliko tih majstora živi isključivo od svog majstorskog rada, odnosno koliko njih je zaista profesionalaca?
Ja konkretno i pouzdano znam za Mirka Tasića da živi isključivo od održavanja i proizvodnje instrumenata, a mislim da je tako i sa Jocom i Žanom, ali tu nisam baš sto posto siguran. Za majstor Rajka (koferi) znam da ima radnju u čini mi se Mokrom Lugu, ali da je po zanimanju stolar. Takođe je pouzdano da Nebojša Čupić (Apolo servis) to što radi radi visoko profesionalno. Za neke znam da im je to dopunska delatnost, ali za većinu ne znam pa bi možda bilo interesantno to saznati. Mislim da oni koji su profesionalci imaju i takav odnos prema radu, garancija rada bi trebalo da je sigurnija itd.
E sada, meni je u međuvremenu palo na pamet jedno pitanje, a to je koliko tih majstora živi isključivo od svog majstorskog rada, odnosno koliko njih je zaista profesionalaca?
Ja konkretno i pouzdano znam za Mirka Tasića da živi isključivo od održavanja i proizvodnje instrumenata, a mislim da je tako i sa Jocom i Žanom, ali tu nisam baš sto posto siguran. Za majstor Rajka (koferi) znam da ima radnju u čini mi se Mokrom Lugu, ali da je po zanimanju stolar. Takođe je pouzdano da Nebojša Čupić (Apolo servis) to što radi radi visoko profesionalno. Za neke znam da im je to dopunska delatnost, ali za većinu ne znam pa bi možda bilo interesantno to saznati. Mislim da oni koji su profesionalci imaju i takav odnos prema radu, garancija rada bi trebalo da je sigurnija itd.
- Rocket Roll
Upravo zato u "Kontakte" ne bih da stavljam nikog
- ko nije bio spominjan na Forumu
- ko nije profesionalac.
Ako imate još predloga, navedite ih ovde.
- ko nije bio spominjan na Forumu
- ko nije profesionalac.
Ako imate još predloga, navedite ih ovde.
Treba mi savjet.....pukao je vrat na akusticnoj ozvucenoj gitari Ibanez AWS100ECE na mjestu gdje je vijak za stimanje action-a, gitara je nova,pod garancijom,ali to ne ulazi pod garanciju.Vrat se odvojio kada sam skinuo zice i htjeo da stavim nove.
Da li to neko radi i da li mi se isplati popravljati,koga preporucujete od pomenutih majstora ?
Inace gitara je kostala 600 evra.
Da li to neko radi i da li mi se isplati popravljati,koga preporucujete od pomenutih majstora ?
Inace gitara je kostala 600 evra.
Pardon model je Ibanez AWS1000ECE 

@Zelenizub
Kada je u pitanju opravka drvene gradje, Sanjika sa Banovog Brda. Sta je on u stanju da okrpi, ja svojim ocima nisam mogao da poverujem. Imas kontakt telefon u posebnoj temi. Danas nije u BG-u, zovi ga sutra ili u petak, mozes da kazes da su te preporucili Sava i Aleksandar.
Kada je u pitanju opravka drvene gradje, Sanjika sa Banovog Brda. Sta je on u stanju da okrpi, ja svojim ocima nisam mogao da poverujem. Imas kontakt telefon u posebnoj temi. Danas nije u BG-u, zovi ga sutra ili u petak, mozes da kazes da su te preporucili Sava i Aleksandar.
Hvala Historik, a sta je sa ovim Mirkom Tasicem vidim svi ga hvale,jeli i on radi sa drvenom gradjom ili mi je bolji izbor Sanjika, znas ipak trebam potegnuti iz Banjaluke, pa bi isao na sto sigurniju varijantu...hvala jos jednom.