Funkomat wrote:Hm... ili ja tebe ne razumem ili ti mene nisi razumeo.
Jedan tone pot je vezan samo na neck a drugi na mid i bridge (standardno strat ozicenje) i tu sve funkcionise kako treba.
Problem je u tome sto kad ukljucim neck magnet dok je 5-way na bridge poziciji, neck magnet gubi svoju tone kontrolu (tone pot za neck ne radi nista) jer signal ide direktno na volume. Tone pot koji inace kontrolise bridge i mid, utice i na neck.
Ja bih da ga vezem tako, ako je moguce, da neck magnet i dalje ima svoju posebnu tone kontrolu... da mogu posebno i jedan i drugi magnet da kontrolisem kada su oba ukljucena
mislim da sam skontao o cemu se radi. neradi ti tone pot na neck magnetu zato sto ti je prekidac koji ga uklucuje vezan sa strane magneta sto je i logicno. da bi ti radio pot u toj kombinacii, ono sto bi trebalo da uradis je da iskoristis paralelan kontakt tog prekidaca da kad je magnet ukljucen ukljucis i tone pot, odnosno iz tacke sa petopolnog prekidaca sa koje ti ide signal ka tone potu neck magneta, povezi zicu na paralelan kontakt toggle prekidaca i vrati ga na tacku na petopolnom gde di dolazi signal sa neck magneta.
na ova nacin bi trebalo da ti radi i neck tone kad ga aktiviras preko toggle prekidaca. nadam se da smo se razumeli.
pozzzzzzzz