MFGC11 - Aleksej
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: MFGC11 - Aleksej
Moguce da se i drvo krivilo ali ako budes radio ponovo, obavezno nadji duzi blok.
Zar nisi proveravao da li je vrat prav pre pragova?
Zar nisi proveravao da li je vrat prav pre pragova?
-
Bio je, ali to je bilo davno. Dosta dugo je sve to stajalo, sad se setih, pisao sam vec da se vrat cak iskrivio u kontra stranu. (unazad) Sada sa zicama je dobio dobar luk, kako treba da bude, ali izgleda nedovoljno ujednaceno.
-
http://www.youtube.com/watch?v=cWnmCu3U ... ure=fvwrel
(Ova muzika ide u pozadini!)
Konacno, konacno, zavrseno je farbanje!
Mislim da sam sigurno izgubio pola godine oko toga... Prvo sam hteo onu sarenu varijantu sa Hendriksom, pa sam se tu cimao, koja farba, nitro, akrilna, uljana, pa kako da se radi, pa je bilo svakakvih ponuda i predloga, i u medjuvremenu mi se to sve nije svidelo, i odlucim sa da ipak radim manje originalnu, ali daleko elegantniju varijantu, koju mozete videti na slikama dole! 
Inace i oko ovoga je bilo cimanja, prvo ide metalik boja ali bez laka, onda je nosim na drugo mesto da se sprejevima odradi ova slika, onad je opet vracam na lakiranje, a u medjuvremenu je farba pomalo osetljiva, pa treba paziti, a i ne sme dugo da prodje od farbanja do lakiranja, i tako dalje... Sve u svemu, sada je konacno gotovo, i ostaje samo da se montira sve...
I ustiuma. Mislim ita tu posla, ali sada sve zavisi SAMO od mene! 

Znaci farba je ogledalo! A samo je pogledas i ostaju masni otisci od prstiju!
(Ova muzika ide u pozadini!)
Konacno, konacno, zavrseno je farbanje!

Inace i oko ovoga je bilo cimanja, prvo ide metalik boja ali bez laka, onda je nosim na drugo mesto da se sprejevima odradi ova slika, onad je opet vracam na lakiranje, a u medjuvremenu je farba pomalo osetljiva, pa treba paziti, a i ne sme dugo da prodje od farbanja do lakiranja, i tako dalje... Sve u svemu, sada je konacno gotovo, i ostaje samo da se montira sve...

Znaci farba je ogledalo! A samo je pogledas i ostaju masni otisci od prstiju!

-
Imageshack radi do jaja, vec pola sata pokusavam da uploadujem jeb*ne slike!
Ajde da probam sa fejsa...

Ajde da probam sa fejsa...

- Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!

Pa ništa, ovo mora da svira isključivo Pink Floyd, nema druge... 

-
PA moracu - nema druge! 
Skroz zanimljiva slidza, zao mi je samo sto nije moja ideja.

Skroz zanimljiva slidza, zao mi je samo sto nije moja ideja.

znam da je zajebano ali trebao si spektar duge da uradis sa sencenjem, ili poluprozirno, kao i kod prizme, ovako izgleda malo sta ti ja znam 

-
Nemam pojma ja sam prilicno zadovoljan izgleda kao sa albima... 
S obzirom koliko je cimanja bilo oko ovoga dobro je i ovako ispalo!

S obzirom koliko je cimanja bilo oko ovoga dobro je i ovako ispalo!

-
Drugari, treba mi jos jedna mala pomoc i onda vas vise necu gnjaviti... Neko vreme... 
Dakle, vreme je da povezem magnete. A kako imam 1 vol i 1 tone kontao sam da povezem kao sema za telekaster. Jer mi je ta sema najslicnija... Ali nisam siguran da li da koristim potove od 250 ili od 500 k?? Kako sam video obicno sa hambakerima idu od 500... Ali ne razumem se bas toliko da bih znao zasto i da li bi to meni odgovaralo.
A drugo pitanje... Malo su mi ovi hamovi nezgodni za povezivanje, imam nesto previse zica...
Dakle ovako izgledaju:

Lik koji mi je prodao mi je rekao da su za:
- Neck - bela zica - HOT a crvena+gola ZEMLJA
- Bridge - crvena - HOT a plava+gola ZEMLJA
Tako sam i nacrtao, pa me interesuje da li to zapravo hot + a zemlja - ? I otkud onda 5 zica? Ako ima u osnovi 2 spojena magneta, onda zar ne bi trebalo da bude 4 zice? Ovo je vise pitanje jer me intersuje.
Onda dolazim do povezivanja, to je trece pitanje. Ja bihto ovako povezao:

Ako nisam nesto zeznuo semu...
Ne znam da li na Neck magnetu da spojim one dve zice (plavu i crnu, vidi se na slici) posto sada nisu, a na onom drugom jesu spojene. Ostatak se vidi na semi, ako se vidi...
Generalno nisam siguran oko prekidaca, da li da + iz magneta ide u dve spoljne nozice, a srednja ide dalje na potove, a - zajedno sa drugim minusima i uzemljenjima, ne znam da li valja....
Zapravo uzeo bih sam i isprobao, ali ne bih da 10x lemim pa zato pitam...

Dakle, vreme je da povezem magnete. A kako imam 1 vol i 1 tone kontao sam da povezem kao sema za telekaster. Jer mi je ta sema najslicnija... Ali nisam siguran da li da koristim potove od 250 ili od 500 k?? Kako sam video obicno sa hambakerima idu od 500... Ali ne razumem se bas toliko da bih znao zasto i da li bi to meni odgovaralo.
A drugo pitanje... Malo su mi ovi hamovi nezgodni za povezivanje, imam nesto previse zica...

Dakle ovako izgledaju:

Lik koji mi je prodao mi je rekao da su za:
- Neck - bela zica - HOT a crvena+gola ZEMLJA
- Bridge - crvena - HOT a plava+gola ZEMLJA
Tako sam i nacrtao, pa me interesuje da li to zapravo hot + a zemlja - ? I otkud onda 5 zica? Ako ima u osnovi 2 spojena magneta, onda zar ne bi trebalo da bude 4 zice? Ovo je vise pitanje jer me intersuje.
Onda dolazim do povezivanja, to je trece pitanje. Ja bihto ovako povezao:

Ako nisam nesto zeznuo semu...
Ne znam da li na Neck magnetu da spojim one dve zice (plavu i crnu, vidi se na slici) posto sada nisu, a na onom drugom jesu spojene. Ostatak se vidi na semi, ako se vidi...

Generalno nisam siguran oko prekidaca, da li da + iz magneta ide u dve spoljne nozice, a srednja ide dalje na potove, a - zajedno sa drugim minusima i uzemljenjima, ne znam da li valja....
Zapravo uzeo bih sam i isprobao, ali ne bih da 10x lemim pa zato pitam...
-
Drugari, gitara je proradila!!! 
Spojio sam sve kako sam i pretpostavio, i radi!
Neki dan sam kupio poslednje delove, 2 pota od 500k i sinoc sam spojio i ukljucio u pojacalo i...
Jedino sto sam morao, kako sam i mislio da spojim one dve zice iz Neck magneta koje su same za sebe, nisu ni hot ni ground... Ali imam jedan problemcic, taj neck magnet radi problematicno... Cuje se ali bas bas slabo, i zuji (na distorziji) tako da kontam da izgleda radi samo pola magneta... Nadam se da nije neki problem sa magnetom
provericu jos jednom zice kako sam spojio. Ne znam sta bi jos moglo da bude...
Ali zato bridge magnet kada ukljucim...
Prezadovoljan sam zvukom! 
Bice slike kasnije....

Spojio sam sve kako sam i pretpostavio, i radi!

Jedino sto sam morao, kako sam i mislio da spojim one dve zice iz Neck magneta koje su same za sebe, nisu ni hot ni ground... Ali imam jedan problemcic, taj neck magnet radi problematicno... Cuje se ali bas bas slabo, i zuji (na distorziji) tako da kontam da izgleda radi samo pola magneta... Nadam se da nije neki problem sa magnetom

Ali zato bridge magnet kada ukljucim...

Bice slike kasnije....

5 žica znači da je bukvalno sve razdvojeno, i to znači da možeš da stavljaš prekidačiće za štagod poželiš: splitovanje, obrtanje faze, serijsko, paralelno povezivanje itd. Evo ovako: svaki kalem (bobina) ima početak i kraj motanja (znači, po 2 žice za svaki kalem, ukupno 4), i još ti je masa posebno odvojena, to je ukupno 5. Normalno je da masu treba spojiš sa nekom drugom žičicom, ali, ovako ti je ostavljen izbor da možeš i na prekidač da staviš sa kojom, i tako onda dobijaš promenu tog faze magneta (ako ti to treba), tako što zameniš mesta dvoma izlaznim žicama i prespojiš masu sa jedne na drugu.
Za načine povezivanja tih žičica (za magnete, a i za ceo wiring) ima lepo nacrtanih dijagrama na Seymour Duncan (i Dimarzio) sajtu.
http://www.seymourduncan.com/support/wi ... olor_codes
http://www.seymourduncan.com/images/sch ... 05-110.pdf
http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/
itd.
U bre, kako si tako precizno sprejem tu sliku napravio (ili ko je već pravio). Otkrij nam neku tajnu
Za načine povezivanja tih žičica (za magnete, a i za ceo wiring) ima lepo nacrtanih dijagrama na Seymour Duncan (i Dimarzio) sajtu.
http://www.seymourduncan.com/support/wi ... olor_codes
http://www.seymourduncan.com/images/sch ... 05-110.pdf
http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/
itd.
U bre, kako si tako precizno sprejem tu sliku napravio (ili ko je već pravio). Otkrij nam neku tajnu

Što se tiče tog neck magneta, uzmi šrafciger, kada je uključena gitara u pojačalo blago kvrcni šrafcigerom magnet sa jedne i druge bobine. Tako ćeš videti da li radi samo pola magneta (ako ne radi jedna polovina neće se preneti kvrc preko magneta). Generalno, proveri da li si povezao taj magnet kako treba i da li je masa povezana kako treba. Pretpostavljam da nije.
-
Hvala za ona uputstva za povezivanje, naci ce primenu u nekom buducem projektu 
A sto se tice mog problema, konacno sam sredio magnete... Probao sam ono sa srafcigerom, odmah, cim sam video problem, ali nekako nisam mogao da skontam sta se desava... Pa sam sve zice otkacio i isprobavao dve po dve da vidim koje su u paru... I skontao sam da oba magneta rade. Za jedan magnet su plava i bela, a za drugi su crna i crvena, tako da sam tu probao par varijanti, i na kraju sam povezao magnete spojio redno bela+crna, plava na prekidac, a crvena na masu...
E sada imam drugi problem, sada kada neck magnet radi kako treba, mnogo ima mocan zvuk i sada mi izgleda bridge magnet da je slab...
E da a sto se tice farbanja, pa to je tajna!
Salim se, to je odradjeno sprejevima, samo je bila fora zastitnom trakom napraviti oblik... A za onaj trougao, prizmu, to vec ne znam kako je tacno uradjeno da ivica bude takva... Ja znam kako bih ja uradio da sam radio, ali nisam, nego mi je to odradio onaj lik sto pravi slike sprejevima. Radio bih ja to sam, imao sam u glavi sliku kako treba odraditi, ali bi mi trebalo nekoliko razlicitih sprejeva, i onda povucem par linija i to je to, vise mi ne trebaju, pa mi je bilo skupo da kupujem sve te razlicite sprejeve da bi ih jednom samo upotrebio.... Pa zam zato otisao kod tog lika.

A sto se tice mog problema, konacno sam sredio magnete... Probao sam ono sa srafcigerom, odmah, cim sam video problem, ali nekako nisam mogao da skontam sta se desava... Pa sam sve zice otkacio i isprobavao dve po dve da vidim koje su u paru... I skontao sam da oba magneta rade. Za jedan magnet su plava i bela, a za drugi su crna i crvena, tako da sam tu probao par varijanti, i na kraju sam povezao magnete spojio redno bela+crna, plava na prekidac, a crvena na masu...
E sada imam drugi problem, sada kada neck magnet radi kako treba, mnogo ima mocan zvuk i sada mi izgleda bridge magnet da je slab...

E da a sto se tice farbanja, pa to je tajna!

-
Evo i par slika, stavicu linkove sa fejsa, mrzi me da kacim na imageshack...

A ovo je pored moje pojacalo sto sam pravio od starog gramofona i dva zvucinka iz auta...

Pojacalo presvuceno nekim skajom koji sam nasao (generalno ceo "projekat" je radjen tako da koristim ono sto mi bude pri ruci, da sto manje kupujem) pa je sada malo iskidan, macke su ostrile kandze na njemu...

A ovo je pored moje pojacalo sto sam pravio od starog gramofona i dva zvucinka iz auta...

Pojacalo presvuceno nekim skajom koji sam nasao (generalno ceo "projekat" je radjen tako da koristim ono sto mi bude pri ruci, da sto manje kupujem) pa je sada malo iskidan, macke su ostrile kandze na njemu...