Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?

Post by mislim_stvarno » 19 Nov 2010, 06:31

Ma, kakva crna razlika... :lol: :lol: :lol: Ovo sam uradio samo zato sto su me nervirali ovi plasticni okviri, ako uzmem metalne, stavicu ih....

Ja nikad nisam mogao da poverujem da postoji razlika, a sad je nisam ni primetio To be honest ja ih nisam direktno, celom povrsinom stegao za drvo (naravno, srafovi jesu usli u telo), nego izmedju magneta i tela stoji sundjer, pa neko moze da tvrdi da ce razlika ipak postojati, ali ja i dalje ne verujem... :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Nov 2010, 10:48

I meni je to totalno neverovatno ali rekoh da pitam... :D

Bobi

Post by Bobi » 19 Nov 2010, 11:01

mislim_stvarno wrote:Ma, kakva crna razlika... :lol: :lol: :lol: Ovo sam uradio samo zato sto su me nervirali ovi plasticni okviri, ako uzmem metalne, stavicu ih....

Ja nikad nisam mogao da poverujem da postoji razlika, a sad je nisam ni primetio To be honest ja ih nisam direktno, celom povrsinom stegao za drvo (naravno, srafovi jesu usli u telo), nego izmedju magneta i tela stoji sundjer, pa neko moze da tvrdi da ce razlika ipak postojati, ali ja i dalje ne verujem... :)
Ako i postoji, razliku nećeš čuti. Kad sam video slike mislio sam da si menjao hardver u crni, to bi bilo kul :) Ne nerviraju te rupe od okvira magneta? I ako stavljaš hromirane okvire, hoću sliku pod hitno :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 19 Nov 2010, 12:54

Funkomat wrote:I meni je to totalno neverovatno ali rekoh da pitam... :D
hteo sam da napomenem odmah da to ne radim zbog tona i da nisam nista primetio, ali... :)
Bobi wrote: Kad sam video slike mislio sam da si menjao hardver u crni, to bi bilo kul
bice toga kad dodje paypal u srbiju (taman cu do tada da zavrsim fax i nadjem dobro placen pos'o :lol: ) pa cu da nabavim jt580lp, dosta su jeftini na ebay-u...
Bobi wrote:Ne nerviraju te rupe od okvira magneta?
ne (mozda malo :D ) ali manje od onih okvira, a i skoro da se i ne vide

A kad ovom coveku nije smetalo:

ne smeta ni meni :mrgreen:
Bobi wrote:I ako stavljaš hromirane okvire, hoću sliku pod hitno :mrgreen:
videcu kakva bude situacija sa nekim kolektivnim narucivanjem sa stewmaca (da se ja tu ubacim :mrgreen: ) i mojim finansijskim stanjem, pa ako uzmem (naravno hromirane), bice neka slika :mrgreen:

guv'nor

Post by guv'nor » 19 Nov 2010, 12:57

Mnogo lepše izgleda ovako, one rupice se i tako vide samo kada se neko izbliza zazjaka u gitaru, tako da to uopće nije bitno stagewise. :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 19 Nov 2010, 13:18

guv'nor wrote:Mnogo lepše izgleda ovako, one rupice se i tako vide samo kada se neko izbliza zazjaka u gitaru, tako da to uopće nije bitno stagewise. :ziveli:
To i ja mislim :D
:ziveli:

Bobi

Post by Bobi » 19 Nov 2010, 19:16

mislim_stvarno wrote: hteo sam da napomenem odmah da to ne radim zbog tona i da nisam nista primetio, ali... :)
Jedino sto sad neces moci mnogo da utices na visinu magneta... :?
bice toga kad dodje paypal u srbiju (taman cu do tada da zavrsim fax i nadjem dobro placen pos'o :lol: ) pa cu da nabavim jt580lp, dosta su jeftini na ebay-u...
Ne moras cekati da paypal dodje, uzmi bilo koji, radi zasad. Hteo sam i ja da uzmem JT580 sa ebaya, ima ih dosta. Kad izracunas shipping i carinu, dodje ti na onu realnu cenu, nista jeftinije.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 20 Nov 2010, 10:00

Bobi wrote:
mislim_stvarno wrote: hteo sam da napomenem odmah da to ne radim zbog tona i da nisam nista primetio, ali... :)
Jedino sto sad neces moci mnogo da utices na visinu magneta... :?
Moze da se menja visina magneta, samo sto je nesto komplikovanije nego sto je sa okvirima ili da sam ovaj mod uradio kako trebe, tj da sam razbusio rupe na magnetima da im skinem navoj, pa ispod njih stavio opruge ili gumu da guraju magnet ka gore. Ja nisam hteo da razbusujem one usi da bih eventualno kasnije mogao da vratim sve kako je bilo (ili ubacim hromirane okvire :mrgreen: ). Sada da bih podesio visinu, moram sraf da odsrafim iz drveta, pa ga malo pomerim gore ili dole na magnetu, i na kraju ponovo zasrafim u drvo. Nije problem s obzirom da se to retko radi.
Bobi wrote:Ne moras cekati da paypal dodje, uzmi bilo koji, radi zasad. Hteo sam i ja da uzmem JT580 sa ebaya, ima ih dosta. Kad izracunas shipping i carinu, dodje ti na onu realnu cenu, nista jeftinije.
Mislis npr od marica one za 70e? Uh, meni su izgledali jeftino. :?
http://maric.rs/srp/proizvodi/?conid=2200&l2=641&l3=642
http://maric.rs/srp/proizvodi/?conid=2199&l2=641&l3=642
ili ovo: http://www.guitarfetish.com/NEW-BLACK-S ... p_510.html

Kapiram da bi ok radilo posao, pogotovo nekome ko ne koristi previse tremolo (kao ja), ali nekako ni jedan od ova tri mi ne uliva poverenje (prva dva sam video i uzivo)

Bobi

Post by Bobi » 20 Nov 2010, 12:34

Da, otprilike ta cena. Ono sto vidis u dolarima dodje u evrima i mozda malo preko. Ali ovi kod marica su losiji, tako da se opet isplati uzeti sa ebaya, makar se meni tako cini.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Mar 2011, 18:55

Danas sam promenio magnete na gitarama. DuncanDesigned kida u rr-u, a i jacksonov bridge radi vise nego pristojno u drugoj. Sto se necka tice, jacksonov jako fino radi u dinkyu, ali bolje u rr-u. DuncanDesigned neck nije los u rr, bolji nego u dx10. Sve u svemu, dd neck nije nesto, ali zato bridge... :D

kwiss

Post by kwiss » 06 Mar 2011, 12:56

Image

Bobi

Post by Bobi » 06 Mar 2011, 13:20

Ja sam na svom Charvel stratu promenio pickguard

pre

Image

Uploaded with ImageShack.us

i posle

Image

Nervirao me crno/belo/crni laminat. Jednoslojna maska je vise metal :mrgreen:

kwiss

Post by kwiss » 06 Mar 2011, 13:54

Image Premotani singlovi na6Kom,ham na 6+3koma,prekidač koji uključuje ham u svakoj kombinaciji petopolnog prekidača+nut od titanijuma

muki17
Urednik

Post by muki17 » 06 Mar 2011, 14:03

Bobi wrote:Ja sam na svom Charvel stratu promenio pickguard

pre

Image

i posle

Image

Nervirao me crno/belo/crni laminat. Jednoslojna maska je vise metal :mrgreen:
Mnogo socno i svriljivo deluje djitra :ziveli: a i boja je do jaja :D

michabass

Post by michabass » 06 Mar 2011, 14:08

kwiss wrote:...+nut od titanijuma
Ozbiljno?? :shock: Daj neku sliku, proces izrade šta gde kako? Ili je neki gotov fabrički bio u igri? KTS?

Post Reply