handmade SG (P90 pickups)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: handmade SG (P90 pickups)
Da, ni meni ne bi pao krst na pamet. I ja sam mislio na kompas ali je prilicno logicno nakon objasnjenja. 

Nikola odlicna gitara... nigde nisi napisao kako si povezao pecine za magnete sa pecinom za potove i selektor...tj kako si i kuda busio rupu?
pozz
pozz
Pa je ne znam da li sam video to na fotografijama, ali mi se čini da se rupe za magnete povežu tako što se kroz neck pocket probuši rupa po osi simetrije trupa, a da se od pozicije za jack buši jedna dijagonalna rupa koja će da poveže rupu za potenciometre sa bridge magnetom. Mislim, ne znam kako je Nikola radio, ali koliko sam ja upoznat, to se valjda tako radi.
@ SiskoMarcetic, logo nije rađen decal papirom već je rađen pomoću šablona na samolepivoj foliji. Mašina na kojoj je rađen jako precizno seče tu foliju i zato logo ispadne sa tako finim linijama pa ti liči kao da je decal. Za drugo pitanje ti je odgovorio rock nation, materijal za pickguard je troslojni crno-belo-crno. Glodalom koje seče pod uglom od 45 stepeni "obore" se ivice na delovima gde treba ta bela linija da dođe do izražaja.
Što se legoa tiče fora je da nije sve baš tako očigledno, eto svi ste se pitali šta bi to moglo da bude, znači upalilo je, zar ne?
@ Korenjak, Kristijan ti je skoro tačno odgovorio. Dugačkom burgijom sam bušio kroz neck pocket (naravno pre nego što sam zalepio vrat
). Ako se vratiš unazad videćeš na slikama da su neck pocket i otvor za neck magnet spojeni tako da je burgija prošla kroz drvo između neck i bridge magneta a potom nasatavila da buši sve do otvora za elektroniku. Za to ti treba burgija od nekih 40-ak cm i moraš biti jako pažljiv i bez žurbe, naročito kad je SG u pitanju. Ta gitara je prilično tanja od LP-a ili Fender style gitara, ima svega 35mm. Ako na početku kreneš pod nekim lošim uglom može lako da ti se desi da probiješ telo sa gornje ili donje strane.

Što se legoa tiče fora je da nije sve baš tako očigledno, eto svi ste se pitali šta bi to moglo da bude, znači upalilo je, zar ne?

@ Korenjak, Kristijan ti je skoro tačno odgovorio. Dugačkom burgijom sam bušio kroz neck pocket (naravno pre nego što sam zalepio vrat

Aaah, da, zaboravio sam da SG ima jack na gornjoj površini. Uh, mogu misliti kako se živci istanje kad bušiš tako dugačku rupu.
Pa da gledao sam na nekim slikama na netu tu rupu pa sam se pitao da li si i ti busio dijagonalu kroz neck cavity .... ali nisam bio siguran posto su tvoji otvori za pikape ako se ne varam jako plitki... To da burgija zna da pobegne to si u pravu.... musio sam komade duge 75cm ...pa sam iskusio sta je to ....
Sve u svemu moj SG koji pravim za mene ce biti ..a delom vec jeste (jer sam uradio taj deo) neck through... tako da cu ja morati da busim pre nego nalepim stranice tela na deo vrata koji prolazi kroz.... sto mi u svakom slucaju olaksava posao...lose bi bilo da covek zaboravi to da uradi pre n nalepi stranice
...
danas otvaram i tu temu.
Koju debljinu burgije si koristio? Ja sam nesto kontao da je bolje tanja da ne bi mnogo kopao po telu ...jer i samo ime SG znaci SOLID GUITAR pa sam hteo da ostane sto vise solid...ali se s druge strane bojim da ce kablovi da se gnjece ako je mala rupa.... ja sam razmisljao o 5-7 mm?
pozz
Sve u svemu moj SG koji pravim za mene ce biti ..a delom vec jeste (jer sam uradio taj deo) neck through... tako da cu ja morati da busim pre nego nalepim stranice tela na deo vrata koji prolazi kroz.... sto mi u svakom slucaju olaksava posao...lose bi bilo da covek zaboravi to da uradi pre n nalepi stranice

danas otvaram i tu temu.
Koju debljinu burgije si koristio? Ja sam nesto kontao da je bolje tanja da ne bi mnogo kopao po telu ...jer i samo ime SG znaci SOLID GUITAR pa sam hteo da ostane sto vise solid...ali se s druge strane bojim da ce kablovi da se gnjece ako je mala rupa.... ja sam razmisljao o 5-7 mm?
pozz
@ Kristijan, treba biti baš pažljiv i ne gurati burgiju na silu, pustiš je da sama sebi pravi prostor. Za živce si u pravu, ali zamisli tek koliko si srećan kad sve ispadne na kraju kako treba
.
@ Korenjak, jesu otvori za P90 plići nego za humbuckere ali eto može da se izvede. Ne mogu sad tačno da se setim, burgija kojm sam radio je bila ili 6mm ili 8mm, u svakom slučaju uklapa se otprilike u tvoju pretpostavku.

@ Korenjak, jesu otvori za P90 plići nego za humbuckere ali eto može da se izvede. Ne mogu sad tačno da se setim, burgija kojm sam radio je bila ili 6mm ili 8mm, u svakom slučaju uklapa se otprilike u tvoju pretpostavku.
- SiskoMarcetic
kako izgleda ta mašina što seče samolepljivu foliju ?
NIkola svaka cast.Iscepaja si ga jos jednom
Logo je suuuuuper 

@ SiskoMarcetic, ta mašina se zove kater, pitaj u bilo kojoj radnji gde prave one natpise za imena prodavnica ili za natpise po kolima (za taxi vozila). To ti je nešto kao CNC, kompjuterski vođena iglica koja buši rupice i tako iscrtava ono što ti želiš u toj samolepivoj foliji.
Evo na ovakvom sličnom su meni sekli:

@ Margos, hvala lepo, imaš pivo od mene kada dođem u Kladovo za par nedelja
Evo na ovakvom sličnom su meni sekli:

@ Margos, hvala lepo, imaš pivo od mene kada dođem u Kladovo za par nedelja

- sirac-šunka
- vragolan
i koliko to košta?
Ma nije uopšte skupo, zavisi kolika slova želiš da ti urade i koliko toga da bude napisano. Ja sam recimo za 4-5 kopija mog logoa platio 150-200 dinara. Ako te nešto konkretno zanima da praviš javi mi se da te odvedem kod čoveka koji je meni radio
.

- sirac-šunka
- vragolan
Jeeeij, hvala! 

Imam ja kater .. tako pravim logotipe
nego ne moze svaka folija za logotip .. obratite paznju na to da ne bude debela inace lak oce da radi posle pa upropasti posao.